Bakan Arslan, 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ne Katıldı

Bakan Arslan, 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ne Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Ankara'da gerçekleşen 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ne katıldı.

Sempozyumda bir konuşma yapan Bakan Arslan, “Eskiden tekerlek dönsün anlayışıyla yol yapılırken, bugün geldiğimiz noktada uluslararası standartlara uygun trafik güvenliğini sağlayan yollar yapıyoruz. 76 ili birbirine bölünmüş yol ile birbirine bağladık, bölünmüş yollar sayesinde kafa kafaya çarpışma riskini ortadan kaldırdık.
“Yol kusurundan kaynaklanan kaza oranını neredeyse sıfıra indirdik. Yollarımızda trafik miktarı artmış olmasına rağmen trafik kazalarında yüz milyon taşıt km. başına düşen kaza yerinde can kaybı 5,72’den 2,17’ye geriledi.” dedi.

Bakan Arslan, 8. Karayolu Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi'nde Basbakan Yıldırım ile birlikte stantları gezdi, ürünleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Bakan Arslan, Basbakan Yıldırım ile birlikte yeni servis yönetmeliğine göre hazırlanan servis aracına binerek incelemede bulundular.

bakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(1).jpgbakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(2).jpgbakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(9).jpgbakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(3).jpgbakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(4).jpgbakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(5).jpgbakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(6).jpgbakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(7).jpgbakan-arslan,-8.-karayolu-trafik-guvenligi-sempozyumu-ve-sergisi’ne-katildi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler