Bakan Arslan: "Acımız büyük ama tek tesellimiz var"

Bakan Arslan: "Acımız büyük ama tek tesellimiz var"

Bakan Arslan, “Acımız büyük, tek tesellimiz var eser bırakarak arkasından güzel şeyler söylenebilecek şekilde bir hayat yaşamış olması ve bizim de böyle bir hayatı yaşayan bir başkanla yol arkadaşlığı yapabilmiş olmanın memnuniyeti diyoruz.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tedavi gördüğü Erzurum’da hayatını kaybeden Akyaka Belediye Başkanı Muhammed Toptaş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Arslan cenazeye katılmak üzere geldiği Kars Harakani Havalimanında Kars Valisi Rahmi Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Osman Kılıç ve diğer protokol üyeleri karşıladı. Bakan Arslan ve beraberindekiler karayoluyla Kars’ın Akyaka İlçesine geldi.

Toptaş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Taziye çadırında bir konuşma yaparak, “ Eser bırakarak, millete hizmet ederek bugün ahirete intikal etmiş bir arkadaşımızın arkasından herhalde hem kişilik olarak hem insan olarak zaten güzel anılacak, çünkü biz buna şahidiz. Gerçekten çok güzel kalbi, bizim buranın insanının tabiriyle altın gibi bir kalbi vardı o yüzden rabbim mekanını cennet eylesin.” dedi.

Muhammed Toptaş’ın 4 yılda Akyaka’ya birçok eser bıraktığını ifade eden Bakan Arslan, “Elbette ki insanların yapmak istedikleri ikinci bir şey de iyi insanlığın yanı sıra eser bırakmaktı zaten eser bırakmak için bu yola çıkmıştı, bize yol arkadaşlığı ediyordu, memnuniyetle ifade etmek isteriz ki; yaklaşık 4 yıllık periyotta Akyaka’ya sizlerle birlikte birçok eser bıraktı. Akyakalının hizmetini görecek, Akyakalının yaşam kalitesini arttıracak birçok hizmet bıraktı ve bu eserleri bırakırken de elbette ki sorumluluk alan arkadaşları olarak biz de her zaman yanındaydık. Milletvekilleri olarak, il teşkilatı olarak, ilçe teşkilatları olarak, belediye meclis üyeleri olarak, il genel meclisi üyesi arkadaşlar olarak sizin adınıza rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki; memnuniyetimiz o ki biz başkanımızı hiç yalnız bırakmadık ve başkanımız da bugün bıraktığı eserlerle anılma şansı yakaladı. Rabbim tekrar mekanını cennet eylesin, rabbim hepinize sabır versin, elbette ki başta ailesi, abisi, kardeşleri olmak üzere rabbim hepsine sabır versin. Söyleyebilecek çok şey yok, acımız büyük, tek tesellimiz var eser bırakarak arkasından güzel şeyler söylenebilecek şekilde bir hayat yaşamış olması ve bizim de böyle bir hayatı yaşayan bir başkanla yol arkadaşlığı yapabilmiş olmanın memnuniyeti diyoruz. Ben bu ifadeleri yol arkadaşım Milletvekilimiz Selahattin Beyribey ve teşkilatımız adına bu ifadeleri kullandım ama sağ olsun Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Erol Kaya bey bizi yalnız bırakmadı, bugün taziyemizi paylaşmak ve başsağlığı dilemek adına buraya kadar geldi, hoş geldi, sefalar getirdi. Biz ev sahibi olarak bu kadar söyleyebildik sözü değerli Başkanıma bırakmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın başsağlığı mesajını getirerek, “Öncelikle değerli ve kıymetli Belediye Başkanı Muhammed beye Allah rahmet eylesin. Kardeşlerine, evlatlarına rabbimden sabırlar niyaz ediyoruz. Ben sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın başsağlığı dileklerini iletmek istedim. Üzülerek de ifade etmek isterim Genel Başkan Yardımcısı olarak son bir yıl içerisinde bu kötü hastalıktan kaybettiğimiz 3’ncü Belediye Başkanımız, kardeşlerimiz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bende uzun yıllar Belediye Başkanlığı yaptım. İnsan b u makamlardan bir gün geçecek, bu dünyadan da bir gün geçecek. Geride hayırla anılacağı eserler bırakması fevkalade önemlidir. Dinlediğim kadarıyla ve şahit olduğum kadarıyla Akyaka’da kardeşimiz epey işler yaptı, geride bıraktığı eserlere sahip çıkmayı bütün Akyakalı kardeşlerimize ve Kars’taki kardeşlerimize rabbim nasip eylesin. Ben tekrar hepinizin başı sağ olsun diyorum, rabbim makamını cennet eylesin. Vakit bugünmüş dolayısıyla vaktin bittiği yerde söylenecek söz yok, bize de eser bırakarak göç etmeyi nasip eylesin. Allah sabırlar versin.” ifadesini kullandı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ve dua edilmesinin ardından Bakan Arslan ve beraberindekiler Kars’a hareket etti.

bakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(1).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(2).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(3).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(4).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(5).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(6).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(7).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(8).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(9).jpgbakan-arslan-acimiz-buyuk-ama-tek-tesellimiz-var!-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler