Bakan Arslan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Katıldı

Bakan Arslan, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “BTK Demiryolu hattının iki aylık işi kaldı. Biter bitmez test sürüşlerine başlayacağız” dedi.

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, katıldığı AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında, Kars’ın serhatı bekleyen değil, serhat olma konumundan yararlanan Kafkasların başkenti olacağını belirtti.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve Kars Milletvekili Selahattin Beyribey İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda AK Parti Kars İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclis Toplantısında bir konuşma yaptıktan sonra Bakan Arslan, BTK Demiryolu hattının iki aylık bir işinin kaldığını ve bitirir bitirmez test sürüşlerine başlanacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kars önemli, Kars Gazi kent, Kars marka kent, Kars serhadı bekleyen değil, artık serhat olma konumundan yararlanan Kafkasların başkenti olan ve elbette ki ayrılmaz parçalar olan Kars için, Ardahan için, Iğdır için bizler gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Biz istiyoruz ki bu bölgede çıkmaz sokak olmayalım. Bu bölgede serhattı bekleyen şehir olalım buna hiç şüphe yok. Ecdat bunu yapmış. Ancak küreselleşen dünyada sınırların özellikle ticarette, ekonomide seyahatte sınırların kalktığı bir ortamda Kafkasların başkenti olalım” dedi.

Bu konumuzdan yararlanalım. İşte bundan yararlanmak için hem bizim ihtiyacımızı görecek. Hem ülkemizin ihtiyacını görecek. Hem de Dünya’nın ihtiyacını görecek projeler yaptıklarına dikkat çeken Bakan Arslan, “Bunu Karslı biliyor. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu inşallah iki aylık işi kaldı. Bu iki aylık işini bitirir, bitirmez testlerini yapacağız. Ve bu senin ortasında bitireceğiz. Yetmez Bakü-Tiflis-Kars ile birlikte Kars’ta bir Lojistik Merkezi yağacağız dedik. Onunda ihalesini yaklaşık 4 ay önce yaptık. Olağan üstü bir ilgi vardı. Çok ilgi olunca, çok teklif olunca onların incelenmesi, onların sorgulanması tamamlandı. Ancak artık önümüzdeki hafta içerisinde nihai karar verilecek. Ve yapacak firma belirlenecek. Ve inşallah bununla yetinmeyeceğiz” diye konuştu.

Kars’ı Iğdır üzerinden Nahçivan’a, oradan da Orta Asya’ya bağlayacağız diyen Arslan, “Bunlar sadece Kars’ın projesi değil. Bunlar bölgemizin projesi, bunlar ülkemizin projesi, bunlar ülkemizi Dünya’da ticarette söz sahibi yapacak projelerdir. Onun için bu projelerden bahsediyoruz. Ama bunlarla yetinmiyoruz. Kars-Digor-Tuzluca-Iğdır yolunu bölünmüş yol haline getiriyoruz. Elbette ki sıcak asfalt olarak, Kars-Ardahan bölünmüş yolu bitirdik, sıcak asfalt hale getirdik. Ancak yetinmiyoruz. Diyoruz ki biz Kars’ı, Ardahan üzerinden Ilgar Tüneli ile Türkgözü’nden tünellerle, sıcak asfalt ile bölünmüş yolla Gürcistan’a bağlayacağız. Ve yine diyoruz ki Kars’ı Ardahan üzerinden Sahara Tüneli ile Karadeniz’e bağlayacağız. Sebep ne? Sebep Kars’ı Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı üzerinden ülkemizin güneyine bağlamak, yani ülkemiz için ihtiyaç olan büyük projeleri, taşımacılık için ihtiyaç olan ana koridorları tamamlamak o yüzden bölgemizde bu yatırımları yaparken, elbette ki illerimizi, elbette ki insanımızı düşünüyoruz. Ama ülkeye hizmet eden projeler yapıyoruz. Bunlarla yetinmedik. Hava limanımız Allah’a şükür Dünya markası olacak bir hava limanı, demiryolunu Kars’ta sadece Bakü-Tiflis- Kars ile bırakmayacağız. Edirne’ye kadar hızlı trenin tamamlayıcısı olarak tamamlayacağız. Böylece de Orta Asya’dan gelen bir yolcu, Kars üzerinden hızlı trenle Avrupa’ya kadar gidebilecek. Dolayısıyla Kars deyip geçmeyin, Kars Dünya için önemli, Elbette ki ülkemiz için önemli, elbette ki bizim için önemlidir” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan yüzlerce vatandaş ellerinde “EVET” yazılı pankartlar Bakan Ahmet Arslan’a referandum öncesinde destek verdi. Bakan Ahmet Arslan’da kalabalığa desteklerinden dolayı teşekkür etti.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, AK Partili İlçe Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve yüzlerce Karslı katıldı.

Arslan, toplantı sonrasında bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere baba ocağı Kağızman’a hareket etti.

bakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(8).jpgbakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(9).jpgbakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(1).jpgbakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(10).jpgbakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(11).jpgbakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(12).jpgbakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(13).jpgbakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(14).jpgbakan-arslan,-ak-parti-il-danisma-meclisi-toplantisi’na-katildi-(15).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler