Bakan Arslan Almanya'da Kaz Gecesine Katılacak

Bakan Arslan Almanya'da Kaz Gecesine Katılacak

Almanya'nın Duisburg şehrinde düzenlenecek Kaz Gecesine Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'da katılacak. Gecenin gelirinin ise Türkiye'de burs alan öğrenciler için harcanacağı belirtildi.

Almanya'nın Duisburg şehrinde Posof Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenleyeceği Kars-Ardahan-Iğdır Kaz Gecesi’ne Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılacağı belirtildi.

Posof Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Özcan, dernek olarak her yıl geleneksel hale gelen Kaz gecesine, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılacağını ifade ederek, başta tüm Avrupa'da yaşayan Ardahan, Kars ve Iğdır bölgesindeki insanlar olmak üzere, herkesi davet ettiğini belirtti.

Özcan, ''Bu gece Almanya'da kültürlerin tanıtılması noktasında ve son zamanlarda Almanya- Türkiye arasında gerilen ilişkilerin yumuşamasına katkı sağlayacak. Derneğimize, Almanlar da üye. Düzenleyeceğimiz gecede Duisburg şehrinden Alman siyasiler ve vatandaşları da davet ettik. Hem kültürümüzü tanıtacağız, hem de iki ülke arasındaki ilişkilerin yumuşaması yönünde adım atmış olacağız. Gecemize, başta Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan'ın yanı sıra, bölge milletvekilleri ve belediye başkanları da katılacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler