Bakan Arslan: Ani, Dünyanın Ortak Mirası Haline Geldi

Bakan Arslan: Ani, Dünyanın Ortak Mirası Haline Geldi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Ani Harabelerinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınmasını memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplantısı’nın 15 Temmuz 2016 tarihli oturumunda, Kars’ta bulunan Ani Harabeleri’nin Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesinin onandığını ve bu karardan dolayı son derece mutlu olduğunu açıkladı.

Kars’ın birçok tarihi ve kültürü içinde barındıran kadim bir şehir olduğunu belirten Bakan Arslan, ‘’Yılların ihmallerini silmek, Kars’ın tarihini, kültürünü, değerlerini ortaya çıkarmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yakın ilgi ve alakaları, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çok yoğun ve titiz çalışmaları oldu. Kars’ı hak ettiği noktaya ulaştırmak için Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın yoğun destekleri ve Kars’ta yerel paydaşlarla birlikte Kars milletvekilleri olarak bizler Kars’ın değerine değer katmak için her işin takipçisi olduk. Bu ilgi ve alakanın neticesinde de bugün Kars’ta bulunan Ani Harabeleri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alındı. Bu nedenle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bakan Arslan, Tarihi ve kültürel değerlerin bir yöreye, bir ile veya bir ülkeye ait değerler olarak görülmemesi gerektiğini bu değerlerin dünyanın, tüm insanlığın ortak değerleri olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Ani Harabeleri’nin Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesiyle dünyanın ortak mirası haline geldiğini anlatan Arslan, ‘’UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin aldığı bu karar, Kars adına ve ülkem adına son derece memnuniyet vericidir’’ şeklinde konuştu.

Kars'ta bulunan Ani Harabeleri ile birlikte Türkiye’nin Dünya Miras Listesi'ndeki alan sayısının 16’ya çıktığını hatırlatan Bakan Arslan, Anadolu’nun birçok medeniyete ev sahipliği yapan, dünyanın en değerli tarihi ve kültürel eserleri bünyesinde barındıran bir coğrafya olduğunu belirtti.

Bakan Arslan, ‘’ Türkiye’de bu listeye dahil edilecek daha çok eser var. Bu eserlerimizi, değerlerimizi de insanlığın mirasına kazandırmak için gayretlerimizi sürdürmeliyiz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler