Bakan Arslan: Arakan’da Yapılanlar Soykırımdır!

Bakan Arslan: Arakan’da Yapılanlar Soykırımdır!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Arakan’da yapılanların adının soykırım olduğun belirtti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bir takım ziyaretlerde bulunmak ve partisinin bayramlaşma programına katılmak üzere Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Arakan’da yapılan zulüm hakkında bir açıklama yaptı.

Arakan’da Müslümanların yerlerinden yurtlarından edildiğini, aç sefil bırakıldığını ve yoksulluğa açlıktan ölüme terk edildiğini dile getiren Bakan arslan, “Bunun adı soykırım. Ne yazık ki dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Arakan’da da Müslümanlar zulme uğruyorlar, mezalim uygulanıyor ve soykırımla yok edilmeye çalışıyorlar.” dedi.

Dünyanın tersine döndüğünü kaydeden Bakan Arslan, “Arakan kim? Arakan neresi? binlerce kilometre uzakta bir yer olabilir ama bilin ki Türkiye Cumhuriyeti bundan 100 sene önce İstiklal ve İstikbal Mücadelesi verirken dualarıyla yanımızda olanlar, destekleriyle yanımızda olanlar, parmaklarındaki alyansları, boyunlarındaki altınları çıkarıp bize gönderen, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşında muzafferiyetle çıkabilmesi adına yanımızda olanlar. İşte 100 sene sonra belki de dünya terse döndü onlar şimdi bizden medet umuyorlar, onlar şimdi bizden yardım istiyorlar. İşte sayın Cumhurbaşkanımızın hep söylediği, ‘Mazlumun yanında olmalıyız, mağdurun yanında olmalıyız. Dünyanın neresinde olursa olsun mezalimle karşı karşıya olanlara destek olmalıyız ve uyuyan dünyayı uyandırmalıyız. Uyuyan dünyayı daha da doğrusu uyuyan Birleşmiş Milletleri harekete geçirmeliyiz’ demesi bugün çok daha anlamlı. O yüzden bize düşen çok daha başarılı olmak, çok daha başarılı olmak, Türkiye’yi çok daha güçlü hale getirmek.” diye konuştu.

“Dünyanın neresinde olursa olsun birileri bizden medet umuyorsa onlara el uzatmak onlara el uzatabilecek” ifadesini kullanan Bakan Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşte Türkiye çok daha güçlü hale gelmeli ki, dünyanın neresinde olursa olsun ister Somali’de ister Lübnan’da ister Filistin’de ister Libya’da isterse Arakan’da bir mazlum bir mağdur varsa el uzatalım, destek olalım, dünyayı harekete geçirelim, onlara sahip çıkmalarını sağlayalım. O yüzden üzerimize düşen sorumluluk sadece 80 milyona hizmet etmek değil, sadece 780 bin kilometrekareye hizmet etmek değil, gönül coğrafyamızda, dünyanın neresinde olursa olsun birileri bizden medet umuyorsa onlara el uzatmak onlara el uzatabilecek büyüklükte, cesamette, güçlülükte olmak. İşte yapmaya çalıştığımız bu, sizlerle birlikte yapmaya çalıştığımız bu. Tekrar söyleyeyim; Kars’a hizmet etmek önemlidir, Arpaçay’a, Akyaka’ya, Susuz,’a, Digor’a Selim’e, Sarıkamış’a, Kağızman’a, Kars merkeze hizmet etmek önemlidir ama biz biliyoruz ki sorumluluğumuz sadece bununla sınırlı değil, 81 ile hizmet etmek, coğrafyamızdaki yangınları söndürmek adına mücadele etmek ve dünyanın her yerine ama her yerine destek olacak şekilde güçlü olabilmemiz için çalışmamız önemlidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler