Bakan Arslan: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Haziran’da Hizmete Girecek

Bakan Arslan: Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Haziran’da Hizmete Girecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Kars’a geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Havayoluyla Kars’a gelen UDH Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey'i Kars Harakani Havalimanı'nda, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, bazı il protokolü ve partililer tarafından karşılandı.

Vali Rahmi Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a itafen br açıklama yaparak, “Hoş geldiniz, sefa getirdiniz.” dedi. Vali Doğan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Referandumdan sonra yine ilk ziyaretinizi İlimize yaptınız. Bundan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. 2 günlük yoğun bir programımız olacak, hem merkez hem de ilçelerimizin tamamını ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerde hem ilimizdeki yatırımları yerinde görme imkanına kavuşmuş olacağız hem de referandum sürecinde yapmış olduğumuz çalışma neticesinde vatandaşlarımıza bir şükran teşekkür ifadeleri olacak.”

Vali Rahmi Doğan’a teşekkür eden Bakan Arslan, “Ekibi ile birlikte Kars’ta çok huzurlu, vatandaşın iradesini sandığa huzurlu bir şekilde iletmesi adına, yansıtması adına demokrasinin olmazsa olmazı seçim sandığında iradenin tecellisi anlamında bütün tedbirleri aldılar. Vatandaş Kars’ta Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ama Kars’ta çok huzurlu bir seçim geçildi. Demokrasinin tecellisinin gerçekleşmesi adına gösterdikleri gayretlerinden dolayı sayın Valime ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Bunu bir kere daha vurgulamış olalım.” dedi.

Bakan Arslan bugün il merkezi dahil olmak üzere 7 ilçeyi gezeceklerini dile getirerek, Referandum sonuçlarını değerlendirdi. Kars’ta çok başarılı bir seçim ve kendileri açısından çok güzel bir sonuç çıktığını söyleyen Bakan Arslan, “Vatandaş açısından iradenin sandığa yansıması, tecelli etmesi önemli idi teşekkür ediyoruz. Yatırımları yerinde görmek, irdelemek ve gereğini yapmak adına çalışma yapacağız. Bugün sizin aracılığınızla burada sadece Kars için değil ülkemiz için, bölgemiz için yada dünyanın birçok ülkesinin takip ettiği merakla beklediği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projemizin çalışmaları ile ilgili de yerinde bilgi almak adına buradayız. Genel Müdürümüz, ekip arkadaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız birkaç gündür burada, şantiyelerde gerekli çalışmaları yaptılar. Haziran’da işletmeye açmak adına herhangi bir aksaklık yaşanmaması varsa varsa problemlerin çözülmesi konusunda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Çalışmalarda herhangi bir aksaklık yok. Memnuniyetle görüyoruz ki Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi Haziran sonu itibarıyla hizmete girecek. Böylece ülkemiz taşımacılığında pay alabilir hale gelecek.” dedi.

Bakan Arslan Kars merkezde Gar’ın yenilenme çalışmalarının da bittiğini dile getirerek Garın Kars kültürüyle uyumlu Selçuklu ve Osmanlı motifleriyle süslendiğini söyledi.

Bakan Arslan Gar’ın içerisinde bulunan yükleme boşaltma işlemlerinin ise şehrin dışına çıkartılarak Lojistik Merkezin içerisine konuşlandıracaklarını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sürekli takip ettikleri, talimatlandırdıkları uluslararası böyle bir projeyi de artık bitirme aşamasına getirmiş olmanın da memnuniyetini sizinle paylaşmak istiyoruz. Çünkü gerek Çin'den gerek Kazakistan'dan, Türkmenistan'dan özellikle Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden, Orta Asya'daki yük hareketi Kars üzerinden, Türkiye'nin batısına ve oradan da Avrupa'ya gidecek. Hareketliliği orta koridoru tamamlayacak olan bu proje bizim için çok önemliydi. İnşallah Haziran ayı itibarıyla hizmete girmiş olacak ve biz orta koridoru böylece tamamlamış olacağız. Kesintisiz hale getirmiş olacağız. Dünyanın yük hareketi Türkiye üzerinden sağlanmış olacak.”

Kars'ta Lojistik Merkezi'nin çalışmalarının başladığını ve çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Bakan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uluslararası yük hareketi Kars merkezli olacak. Orta Doğu'ya, Karadeniz'e de dağılımını sağlayacak güzel bir tesis olacak. Hem yük aktarmayı sağlamış olacak, hem de cazibe merkezleri kapsamında üretilecek ürünlerin hedef pazara eriştirilmesini sağlayacak projenin takipçisiyiz.”

bakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(1).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(7).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(8).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(2).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(3).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(9).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(10).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(11).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(4).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(5).jpgbakan-arslan-baku-tiflis-kars-demiryolu-hatti-haziran’da-hizmete-girecek-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler