Bakan Arslan: Biz, Ecdadımızın İzinden Gidiyoruz, İstiklal Harbinin Ne Demek Olduğunu Biliyoruz

Bakan Arslan: Biz, Ecdadımızın İzinden Gidiyoruz, İstiklal Harbinin Ne Demek Olduğunu Biliyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, vatandaşların 15 Temmuz`da millet olma şuuruyla diline, dinine, etnik yapısına, ırkına, yaşına bakmadan, kadın veya erkek demeden meydanlara inerek, hainlere dersini verdiğini kaydetti.

Bakan Arslan, 15 Temmuz Şehidi Mutlucan Kılıç’ın kabrini ziyaret etti.

Şehidin kabri başında Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua eden Arslan, daha sonra 1992 yılında Hakkari'de şehit düşen Aziz Çelik ile 2007'de Ulus'taki Anafartalar patlamasında şehit olan Serdar Karayiğit'in de mezarlarını ziyaret etti.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, ülke genelinde özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde ülkenin istikbali uğruna şehit olanların kabirlerinin ziyaret edileceğini ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde 17 yaşındaki Mutlucan Kılıç'ın, liderini, ülkesini savunmak için bu toprakları vatan olarak bırakan ecdadın izinde, gözünü kırpmadan şehit olduğunu anlattı.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Arslan, manevi olarak bu ülkeye ve coğrafyaya hamilik eden şehitlerin aslında ölü olmadığını söyledi.

Arslan, değerlerinden yoksun, apolitik ve bu ülkenin değerlerini bilmediği zannedilen, Mutlucan Kılıç'ın da dahil olduğu gençlerin, 15 Temmuz hain darbe girişiminde büyük cesaret gösterdiklerini anlattı.

Vatandaşların, 15 Temmuz gecesi millet olma şuuruyla diline, dinine, etnik yapısına, ırkına, yaşına bakmadan kadın veya erkek demeden meydanlara inerek, hainlere dersini verdiğini dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Ve yedi düvele, 'bir daha bu ülke ve coğrafyayla ilgili kötü emeller beslemeyin, kötü emelleriniz uğruna hainleri maşa olarak kullanmayın, biz, bütün bu hainliklerin üstesinden gelmeyi biliriz' dediler. Önce hainlere, sonra da yedi cihana ders verdiler. 'Biz, ecdadımızın izinden gidiyoruz, istiklal harbinin ne demek olduğunu biliyoruz, Anadolu coğrafyasının bize nelere mal olma pahasına vatan olarak bırakıldığını biliyoruz. Bundan sonra da buna sahip çıkacağız' dediler.”

Şehitleri yetiştiren annelerle, babalarla gurur duyuyoruz. Onun için buradayız. Diyoruz ki; ey hainler, ey hainlere maşalık edenler, biliniz ki 15 Temmuz'u ve o düşünceyi, o düşüncenin arkasından giden hainleri, hainliği unutmuyoruz, sonsuza kadar unutturmayacağız, zira bu millet, bu coğrafyada sonsuza kadar payidar olacak. Bu ülkenin istikbali ve bekası söz konusuysa millet olma şuuruyla dün meydanlara indik, bugün de meydanlara inmeyi biliyoruz. Bugünden itibaren öncelikle şehit kabirlerini ziyaret ettik. Bir hafta bu etkinlikler devam edecek. Şehitlerimizle, milletimizle gurur duyduğumuzu ve hainliklerin unutulmaması, unutturulmaması adına bir hafta boyunca bu etkinlikler sürecek."

Bakan Arslan, daha sonra şehit evine ziyarete ederek her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. 15 Temmuz şehidi Mutlucan Kılıç'ın annesi Yıldız Kılıç, Bakan Arslan'a Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler