Bakan Arslan: BTK, Bölge İçin Önemli Ama Ülke ve Dünya İçin Daha Önemli

Bakan Arslan: BTK, Bölge İçin Önemli Ama Ülke ve Dünya İçin Daha Önemli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’a geldi. Bakan Arslan, "Bakü-Tiflis-Kars Projesi evet bölgemiz için önemli, ama ülkemiz ve dünya için çok daha önemli." dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı Harakani Havaalanı’nda, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Vali Rahmi Doğan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, kurum ve daire amirleri ve partililer karşıladı.

Harakani Havaalanından Valiliğe geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı Vali yardımcıları Erdinç Dolu, Mehmet Halis Aydın, Mehmet Keklik ve Yusuf İzci karşıladı.

Kars için çok önemli yatırımların Bakan Ahmet Arslan’ın talimatıyla çalışmaları üçe bölerek ihale yaptıklarını ve üç firmayla sözleşme imzalamak kaydıyla çalışmaları devam ettirdiklerini söyleyen Vali Doğan, bazı özel yolların alt yapısını il özel idaresi olarak yaptıklarını belirtti. Bazı uzun ve sorunlu yolları ve alt yapıyı da firmalara verdiklerini söyleyen Vali Doğan: “İl Özel İdaresi olarak alt yapıyı tamamladık bazı firmalar asfalt plentlerini kurdular. Havanın müsait olmasıyla birlikte inşallah asfalt çalışmalarımıza da başlayacağız. Zaten desteklerle kırk milyon TL iller bankasına borçlanmıştık. Yetmiş milyonluk bir ihale yaptık bu bedelle Kars’ın grup yollarını 230 kilometre yolu inşallah bu yıl içerisinde alt katlarını çıkacağız.”dedi.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının yanındaki okulun da Bakan Arslan’ın destekleriyle yıkılarak çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra alanı konağa katacaklarını da konuşmasında belirten Vali Doğan: “Okul ile ilgili olarak TOBB dan geçen hafta muvaffakiyet geldi. Okullar kapanır kapanmaz orayı yıkarak ve çevre düzenlemesini yaparak ve çalışmalarına başlayıp Gazi Ahmet Muhtar Paşa konağına katacağız. Yine ilimiz için ön gördüğümüz il özel idaresinin arsası olan ve müftülüğe verdiğimiz külliye yapmayı planladığımız yer için beş bin metre karelik Milli Savunma Bakanlığından talebimiz olmuştu. Oda Perşembe günü itibariyle valiliğimize beş bin metre kare arsanın tahsis edildiği yazısı geldi. İnşallah orada da bir çalışma içerisinde bulunacağız. Sarıkamış ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şartnamemizi hazırladık ve yeni telesiyejlerin yapımı, yeni pistlerin yapımı ve mevcut pistlerin onarımı için de arkadaşlarla çalıştık ve kısa süre içerisinde de ihalesini yapacağız. Diğer müdürlüklerin de çalışmaları devam ediyor” şeklinde brifing verdi.

Vali Rahmi Doğan'dan Kars’taki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Arslan, daha sonra Kars ve Ardahan’da iki gün çok dolu bir programı olduğunu kaydetti.

Bakan Arslan burada gazetecilere açıklamalarda bulunarak öncelikle Şırnak’ta şehit olan 13 askerimiz için başsağlığı diledi. Şehitlerimizden dolayı büyük üzüntülü olduğunu dile getiren Bakan Arslan, “Zaman zaman şehitlerimiz oluyor, üzüntülerimiz oluyor. Bu mücadele devam ettiği sürece, şehitlerimizin de olabileceğini biliyoruz ancak, helikopter kazasıyla 13 şehidimiz, gerek bizleri gerek ülkemizi ziyadesiyle üzdü. Bu anlamda bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine ve ülkemiz insanına özellikle başsağlığı ve sabır diliyoruz.” dedi.

Bakü-Tiflis-Kars projesi hakkında da açıklama yapan Bakan Arslan, “Evet bölgemiz için önemli, ama ülkemiz ve dünya için çok daha önemli. Onun ilerleyişi memnuniyet vericidir. Haziran ayı sonu Temmuz ayı başı bitirmeyi hedefliyoruz.” ifadesini kullandı. 

Kars halkının hayatının kolaylaştırması, ticaretinin önünün açılması, iletişim ve ulaşımının kolaylaşması adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini de söyleyen Bakan Ahmet Arslan: “Kaynaklar aktarılıyor ve bunu memnuniyetle görüyoruz ki bir ay sonra geldiğimizde bile ciddi ilerlemeler ciddi farklar var. Özellikle köylerimizdeki yollarımızın sıcak asfalt olmasıyla ilgili geçmişten beri çok ciddi bir mücadele vardı. Bu konuda sadece bu sene yüz otuz kilometrenin yapılacak olması ve bununla ilgili sürecin başlamış olması ve artık sistemin çalışıyor olması da bir başka memnuniyetimidir. Elbette ki bu memnuniyetimiz sadece benim değildir. Bu memnuniyet, milletvekilcilimiz, valimiz, il başkanımızındır. İl Özel İdare Genel Sekreterliği işlerini bir an önce yapması konusunda Sayın Valim başta olmak üzere mülki idaredeki arkadaşlarımız, kaymakamlarımız da sağ olsunlar bu konuda her zaman desteklerini veriyorlar ve gayreti gösteriyorlar. Bu bizi memnun eden bir durumdur. Bu sene aldığımız ve alacağımız mesafe inşallah daha da artacak. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağının yanındaki okulun yıkılması ve çevre düzenlemesi oldukça önemlidir. Tabi biz bir taraftan TOBB işbirliği ile oranın yıkılması projesini ve şehre değer katmasını sağladık. Bir taraftan da TOBB başkanından bir söz aldık. Hem okulunu yıkıyoruz hem şehre başka bir okul yapma sözünü kendisinden aldık. İnşallah onunda süreçlerini başlatırız. Gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın gerek hayırseverlerin ilimize yaptığı oklular da gerçekten okullaşma oranının yükselmesi adına bize çok ciddi mesafe kat ettirdi. Bu konuda da memnuniyetimizi paylaşmak isteriz. Tabi şehir merkezinde bir külliye olması, ciddi bir taziye evinin olması önemlidir. İnsanlarımızın geleceği, ibadetlerini yapabileceği, eğitimlerini alabilecekleri ciddi bir kütüphaneye sahip bir mekân da dâhil cami kompleksinin olması anlamında çok önemsediğimiz bir projeydi. Tabi bu projenin çok daha güzel olabilmesi adına da söylediğiniz alanın da ilave edilmesi gerekiyordu. Bu konuda da gerek Sayın Başbakanım, gerek Sayın Milli Savunma Bakanımıza ve gerek buradaki silahlı kuvvetlerin temsilcisi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Çünkü sağ olsunlar onlar da destek verdiler. İnşallah orda çok güzel ve şehre değer katacak bir kompleks olur.” şeklinde açıklamada bulundu.

bakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(12).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(11).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(14).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(9).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(7).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(8).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(1).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(4).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(2).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(3).jpgbakan-arslan-btk,-bolge-icin-onemli-ama-ulke-ve-dunya-icin-daha-onemli-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler