Bakan Arslan: Çalışmalar Huzur Veriyor

Bakan Arslan: Çalışmalar Huzur Veriyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 81 ilde 780 bin kilometrekarede gece gündüz çalıştıklarını, hedeflerinin her yıl yaklaşık bin kilometreye yakın bölünmüş yol, 2 bin kilometre civarında da bitümlü sıcak asfalt yapmak olduğunu söyledi

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

“2019 yılında 81 ilin tamamını bölünmüş yolla birbirine bağlanacak hale getiriyoruz.” diyen Bakan Arslan, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak Türkiye’nin her yerinde diğer bakanlıklarımızda olduğu gibi ülkemizin kalkınabilmesi, insanımızın refah seviyesinin artması ve ekonominin, sanayinin, endüstrinin büyümesi, olmazsa olmaz lokomotifi olan ulaşım sektöründe gerçekten 15 yıldır bir seferberlik var adeta. Bu seferberlik çerçevesinde çok şey yaptık. Ülkenin ulaşılabilir, gelişebilir olması adına çok şey yaptık. Bu cümleden kastımız şu; geçmişte sadece 6 ilimiz bölünmüş yolla birbirine bağlanırken bugün 76 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlanmış durumda ve inşallah 2019 yılında 81 ilin tamamını bölünmüş yolla birbirine bağlanacak hale getiriyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda sürüş konforu olması adına sürücülerimizin ve yolcularımın rahatlığı adına Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) dediğimiz, vatandaşımızın sıcak asfalt diye bildiği sıcak asfaltla gerçekten geçmiştekine göre çok artırarak yaptık. Bölünmüş yollarda 6 bin 100 kilometreyi bugün itibariyle 25 bin 500 kilometrenin üzerine çıkarmış durumdayken sıcak asfaltta da 8 bin 500 kilometreyi dün itibariyle 21 bin 500 kilometreler seviyesine çıkarmış durumdayız. Hedefimiz her yıl yaklaşık bin kilometreye yakın bölünmüş yol yapmak, 2 bin kilometre civarında da Bitümlü Sıcak Asfalt yapmak. Bu hedefler çerçevesinde 81 ilde 780 bin kilometrekarede gece gündüz çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Şantiyecilik yaptığı dönemi zaman zaman özlediğini kaydeden Bakan Arslan, “Sadece illeri bir başka ile bağlamak değil aynı zamanda ilçeleri hem bağlı oldukları ile hem komşu ilçelere bağlamak adına da yine yol standartlarını yükselterek, bölünmüş yol haline getiriyoruz. Trafik durumuna göre de tek yollarda yine iyileştirme yapıyoruz. Bugün şantiyesini ziyaret ettiğimiz Kars ile Kağızman arasındaki yolda da benzer bir çalışma yapıyoruz. Geçmişte 7-8 metre genişliği olan bu tek yolları da artık 10-12 metrelik genişlikteki tek yol platformuna çeviriyoruz. Bundan sonra da çok daha geliştirerek çok daha konforlu ve kalitesini artırarak inşallah insanımızın hizmetine sunacağımız ulaştırma projelerini sadece karayolu değil demiryolu, havacılık, denizcilik, haberleşme sektörleri de dahil 780 bin kilometrekarenin her yerinde 80 milyonun yaşam standardını daha yukarılara çekmek ve bu ülkenin gelirini ekonomisini büyütecek katma değer oluşturacak projeleri inşallah peş peşe hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da hayata geçirmeye devam edeceğiz. Doğrusu şantiyecilik yapmıştım mühendis olarak. Zaman zaman özlemiyor değilim. Şantiyeciliği zorluğuyla birlikte çok keyifli yönleri var. Kader birliği var önünüzde bir projeyi bitirme isteği var. Ve günün sonunda da projeler bitiyor ve mutlu oluyor. Doktor da ameliyatını yapıyor ve günün sonunda hastası iyileşince de memnun oluyor.” ifadesini kullandı.

Kars artı 80 ilde çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Bakan Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece bir örnek vermek gerekirse 80 yılda bu ülke 50 kilometre tünel yapmış. Sadece 2017 yılında 1 yılda yaptığımız sene sonuna kadar hizmete açacağımız tünel miktarı 68 kilometre; sadece bir yılda. Bu bence başlı başına güzel bir örnek. Ama bilinmeli ki sadece bu değil. Sıcak asfaltta 2017 yılında 2017 kilometre sıcak asfalt yapma sözü vermiştik. Bu sözümüzü memnuniyetle yerine getirdik. Yine 900 kilometreye yakın bölünmüş yol bitirme hedefimiz vardı onu da yine memnuniyetle yerine getirdik. Bu sene gerçekten çok verimli çok güzel çalışmalar yaptık. Dolayısıyla sadece Kars’ta değil Kars artı 80 ilde aynı şekilde başarılı çalışmaları yapıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler