Bakan Arslan, Canlı Yayına Katıldı

Bakan Arslan, Canlı Yayına Katıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TGRT Haber’de Canlı Yayına katıldı. Bakan Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu dahil birçok projeyi anlattı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

TGRT Haber’de “Neler Oluyor” programına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 15 Temmuz gecesinde neler yaşandığını anlatarak, OHAL Kararnamesi kapsamında Telekomünikasyon İletişim Bakanlığının kapatılması ve Türkiye’nin dev projelerini anlattı.

Bakan Arslan katıldığı canlı yayın konuşması şöyle:

BATUHAN YAŞAR- Merhabalar sevgili seyirciler, Ankara’dan yeniden iyi akşamlar.

Bir taraftan darbenin aslında bıraktığı izlerin silinmesine yönelik adımlar hızlı bir şekilde atılıyor, kısacası Türkiye yaralarını sarıyor. O korkunç gecenin, 15 Temmuz gecesinin ardından o geceyi unutmayarak adımlarını atıyor.

Üç kanun hükmündeki kararname şimdi dördüncüsü bekleniyor ki aslında en önemlilerinden bir tanesi; istihbarat teşkilatlarının yeniden yapılandırılması. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı, çok güçlü bir istihbarat sistemini kuruyoruz dedi, gerçekten de ihtiyacı vardı. Diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapılandırılmasına dair adımlar KHK’nın ardından hızla atılıyor. Bir taraftan da birçok gelişme yaşanıyor, TİB’in kapatılacağını açıkladı mesela Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Çok önemli gelişmeler var, bütün bunları konuşacağız ve projeleri konuşacağız. Projeler denilince galiba akla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bakan Ahmet Arslan geliyor. Yayın konuğumuz efendim, hoş geldiniz.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Hoş bulduk, iyi yayınlar diliyorum.

BATUHAN YAŞAR- Nuri Elibol’la birlikte İhlas Medya Ankara Grup Başkanı ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi, bu programı hazırlayıp sunuyoruz, katkılarınız için tekrar sizlere de merhabalar diyoruz Nuri Bey.

Sayın Bakanım, o sizin oturduğunuz koltuktaki bütün konuklarımıza, siz 17-18, sizinle bir yayın yaptık, nereden? TÜRKSAT’tan hemen olayın ertesi günü ama, bu stüdyoya ilk kez geldiniz o olayın ardından. Bütün bakanlarımıza, bütün konuklarımıza, değerli konuklarımıza aynı soruyu sorduk, o gece siz neredeydiniz, nasıl öğrendiniz, neler yaptınız. Darbeciler bir taraftan hızla hareket ederken bir taraftan siz de hummalı bir çalışma içerisindeydiniz. O geceyi bir kısaca isterseniz hatırlayım.

NURİ ELİBOL- Tabii o gece Sayın Bakanın sorumluluğunda olan birçok yere de darbeciler saldırdılar. Yani TÜRKSAT, Boğaziçi Köprüsü, Atatürk Havalimanı, Esenboğa, yani sorumluluğu Sayın Bakana ait olan birçok kurum da ilk hedefte olan kurumlardan.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, teşekkür ediyoruz. Tabii öncelikle tekrar iyi yayınlar diliyoruz konuk ettiğiniz için. Daha önce gerçekten TÜRKSAT’tan sizinle birlikte oradan bir canlı yayın yaptığımızda insanlarımıza TÜRKSAT’ın ne kadar önemli olduğunu özellikle vurgulamıştık, sizin cümlenize de bağlayarak söylemiş olayım.

O gece ben Sakarya’daydım, Sakarya’dan çıktık, yaklaşık 6-7 dakika sonra yolda hemen Karayolları’ndaki arkadaşlarım aradılar; efendim, köprüde kapatma eylemi var, ne oluyoruz diye. Ben onun üzerine bir taraftan yoldan Ankara’ya doğru gelirken, bir taraftan hemen İstanbul Valimizi aradım, onunla istişare ettik. Biraz sonra bu sefer Atatürk Havalimanından arkadaşlar aradılar, dediler ki; efendim, kuleye girme girişimleri var, böyle bir sıkıntı var. Yine hakeza hem kendi arkadaşlarımla konuştum, hemen tekrar İstanbul Valimizle konuştuk ve yine sektörden sorumlu genel müdürlerimiz, müsteşar yardımcılarınızla konuştuk. Cümlenizin başında söylemiştiniz, bizim Bakanlığın hitap ettiği alan çok geniş, dolayısıyla ilgili arkadaşlarımız da teyakkuzda olsun, arkadaşlarla irtibatlı olsun ki birine yetişip birine yetişememe sorunu yaşamayalım diye. O arada hemen arkadaşlarla, yine İstanbul Valimizle konuştuk, arkasından Ankara’yla konuştum. Ve devamında da İçişleri Bakanımızla hemen konuştum. Daha sonra İçişleri Bakanımızı aradım, uçakta olduğu haberi geldi bana ki Erzurum’da olduğunu ve o saatte uçakta olabileceğini tahmin etmiştim, hemen biraz sonra da İçişleri Bakanımızla irtibat kurabildik. Tabii İçişleri Bakanımız özellikle Ankara’ya gelip Esenboğa Havalimanından duruma vaziyet edince, Esenboğa Havalimanında kuleye girme girişimleri başarısız oldu, orada çok güzel başarılı bir organizasyon vardı. Ne yazık ki köprülerle ilgili çok şey yapamadık. Yani biz de hep beraber takip ettik, Valilik, işte 1. Ordu Komutanı o arada birlikte hareketleri ve özellikle Atatürk Havalimanında çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Kuleye çıktılar, uçakları indirmek istemediler. Biz havadaki uçakların inmesi gereğini söyleyince o uçakların inişine izin verdiler, ama yeni uçakların kalkışına izin vermediler. Bir taraftan bu trafik devam ederken, sizin de söylediğiniz gibi bir taraftan haberleşme onlar için çok çok önemliydi. Dolayısıyla basın-yayın kuruluşlarına çok teşekkür ediyoruz, çok güzel bir sınav verdiniz sizler ve meslektaşlarınız. Tabii onların yayınlarının insanlara erişebilmesi için TÜRKSAT’ın aracılık ettiği, ablinglerle aracılık ettiği sizin yayınızın önce uyduya, uydudan insanlarımızın televizyonuna inebilmesi lazımdı. Bunun herkes çok önemli olduğunu biliyordu, bizim arkadaşlar da biliyordu. Orada Genel Müdürümüz dair bütün arkadaşları yine teyakkuza geçirdik, arkadaşlar hemen TÜRKSAT’a gittiler, o arada Emniyete haber verildi, Kaymakamlığa haber verildi, Gölbaşı’nda Belediye Başkanımız ve bizim oradaki arkadaşlarımız gerçekten vatandaşı anında harekete geçirdiler. Tabii o arada Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrıları da başlamıştı vatandaşa çağrıları. Biz bir taraftan yoldan gelirken bir taraftan arkadaşlarla bu istişareleri yapıyorduk. Sayın Başbakanımızın yanındaki ekibi, biliyordum ekiple hemen istişarelerde bulunduk, bir taraftan da doğrusu Ankara’ya doğru geldik. Sonra Ankara’ya doğru geldiğimizde otobanı değil daha sonra ara yolları kullandık.

BATUHAN YAŞAR- Sayın Başbakan gibi.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Sayın Başbakan gibi. Tabii Sayın Başbakanın sorumluluğu Türkiye’nin geneline ilişkindi, bizim sorumluluğumuz kendi iştigal alanımızla ilgiliydi. Allah ondan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun ki vatandaşla bu kadar güzel bir diyalog kurmuşlardı. Vatandaş onların çağrısına ayak uydurdu ve gerçekten meydanlara, sokağa indi. Onlar da bu süreci çok başarılı yönettiler, o hakkı teslim etmek lazım. Bizler daha küçük parçalarız, onu da söylemek lazım.

Devamında işte Köşk’e gittik, orada bakan arkadaşlarla birlikte yine koordineli Sayın Başbakanımızın direktifleri doğrultusunda hareket ettik. Ama o akşam özellikle bizim kurumların görevlerinin başında olması çok önemliydi, görevlerini layıkıyla yapması çok önemliydi. İnternetin ve haberleşmenin kesilmemesi de çok önemliydi. Tabii televizyon yayınları önemli olduğu kadar vatandaşın internet üzerinden bu olaydan haberdar olması ve sokağa inmesi önemliydi, telefon ve haberleşmenin kesilmemesi çok önemliydi ki Sayın Başbakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını da…

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, araya girerek tam orada bir şeyi çok merak ettiğimiz için, tabii güvenlik anlamında bu soruyu ne kadar cevaplarsınız bilmiyorum, ama TÜRKSAT böyle geldim şalteri indirdim, yayınlar gitti diye bir şey yok değil mi?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- O zaman hemen şunu konuşalım: Yani Türk Telekom’du, GSM operatörleriydi, Turkcell’di, bunların hepsine müdahale etmek istediler, ancak başarılı olamadılar. Mesela Gebze’de veri merkezi vardı, mesela oraya da müdahale etmek istediler, ama Gebze’deki halk hemen engelledi. Osman Gazi Köprüsü’ne gitmek istediler, halk engelledi. Başlangıçta her iki köprüyü kapattılar belki ama, Fatih Sultan Mehmet’le 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü belki kapattılar, ama devamında yapmak istediklerinde ise vatandaş artık sokağa inmişti, bunu engellediler. Tabii bütün bu anlattıklarımızın içinde en kritik nokta TÜRKSAT. TÜRKSAT’daki bizim arkadaşlar geliyorlar onları engellemek istiyorlar. Ama ona rağmen haince her yerde yaptıkları gibi arkadaşlarımızı tarıyorlar. Güvenlikten sorumlu direktörümüz ve onun yanındaki bir çalışma arkadaşımızı biz o akşam şehit verdik. Ancak bir sürü mücadeleden ve bir sürü karşı koymadan sonra, arkadaşlar şehit oldular, ama görev…

NURİ ELİBOL- Helikopter inemedi oraya yani.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet, helikopter inemedi, arkadaşlar görevinin öneminin bilincindelerdi, dolayısıyla engellediler, 4 tane de yaralı arkadaşımız var. Orada neler yaşandı? Tabii başlangıçta yapmak istedikleri; TÜRKSAT’ın merkezine girmek, bütün televizyonların yayınlarını, bir şalter yok orada, orada sisteme giriyorsunuz, şifreleri giriyorsunuz, bütün televizyonların yayınlarını kesip TRT’deki müdahale nedeniyle yaptıkları o geçersiz ve sahte açıklamayı bütün televizyon kanallarında yayınlamaktı amaçları.

BATUHAN YAŞAR- TRT kalsın, diğer hepsini keselim demişler ya en son…

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- TRT kalsın ama, hayır TRT’nin yayınını bütün televizyonlara verin, başlangıçtaki amaç bu. Ancak orada arkadaşlar gerçekten çok akıllı ve çok uyanık davrandılar, bunu onlara yaptırmadıkları gibi çok daha az kitleye hitap eden televizyon kanallarını kapatarak süreci başlattılar ve orada da mümkün mertebe oyaladılar, dolayısıyla orada başarılı olamadılar. Başarılı olamayınca bu sefer tesisi kurşunlamaya başladılar. Bizim arkadaşları tesisten çıkarıp antenleri dışarıdan yeni gelen başka bir helikopterle bu sefer antenleri, uyduya yayının gitmesini sağlayan antenleri taradılar. Yine jetlerden roketler atılmış, onların yerleri ve izleri belli, isabet etmemiş, ancak var hemen yan taraflarda. Özetle bizim arkadaşlar orada çok başarılı bir sınav verdiler. Ancak güvenlik güçlerimizin o sürede gelmesi, onların karayolu marifetiyle gelip tesislere müdahale etmek isteyen teknik personeli gözaltına alması da kritik bir noktadır.

NURİ ELİBOL- Onları nasıl yakaladılar, onu çok merak ediyorum.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bu teyakkuz halinden sonra, zaten TÜRKSAT’a başka zaman da olsa her kim gelirse kontrol yapılarak, kimlik kontrolü yapılarak içeri alınıyor. Onları emniyet biraz da şüpheli hareketlerinden durdurup onları gözaltına alınca, o teknik olarak istedikleri destek gelmediği için zaten tesisi yok etmeye, dolayısıyla yayınları durdurmaya çalıştılar.

NURİ ELİBOL- O durdukları, yakaladıkları iki kişi de STV çalışanı çıktı.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet, ne yazık ki her yerdeki hainlik orada da baş gösterdi, söylenen bu. Bir şey daha; arkadaşların orada çok başarılı bir müdahalesi var, TRT’nin yayınları aslında TÜRKSAT’ın ablingleri üzerinden uyduya gitmiyor, TRT kendi gönderiyor. Ancak ona rağmen arkadaşlar o arada TRT’nin yayını üzerine, onun frekansını yakalayıp TRT’nin yayını üzerine çok daha güçlü bir yayın bastılar. Dolayısıyla TRT izleyicisi normal TRT yayın değil bizim arkadaşların bastığı yayını izlediler, TRT’nin yanını öylece engellenmiş oldu.

BATUHAN YAŞAR- Yani o bildirinin dönmesini engellediniz.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tabii, önemli olan oydu. Hem bildirinin dönmesi, hem bildirinin başka kanallarda dönmesi de engellenmiş oldu. Ama ne yazık ki görevlerinin bilincinde olan gerçekten iki görev şehidi verdik, birçok yaralımız var. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle bir sürü yeri tahrip ettikten sonra gittiler ve yine arkadaşlar hemen geldiler, bazı yerlerden yedek parçaları söküp tesisi kesin çalışır halde tuttular, o da çok önemliydi.

NURİ ELİBOL- Tabii devamında önemliydi çalışması.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Dolayısıyla arkadaşlarıma gerçekten çok çok teşekkür ederim.

NURİ ELİBOL- Zaten sizinle mücadele edemediklerini şuradan anlıyoruz: Kendi aralarındaki WhatsApp yazışmalarında diyorlar ki; ya şu özel kanalları bir susturun, durdurun, yani en çok rahatsız oldukları konu o.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Baştan kullanmak istedikleri bu mecrada başarılı olamayınca mecranın tamamını yok etmek adına bir operasyonları oldu. Allah hem benim çalışma arkadaşlarımdan razı olsun, hem milletimizden razı olsun ki sokaklara döküldüler ve engellediler. Gerçekten o gün yayınların insanlarımıza erişmesi çok çok önemliydi. Hele Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajlarının vatandaşa erişmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın görüntülü olarak vatandaşa erişmesi…

BATUHAN YAŞAR- Bu ekrandan Sayın Cumhurbaşkanımız 10 dakika boyunca TGRT ekranlarından halka hitap etti, bir Başkomutan olarak hitap etti. Ve bizim moralimiz bozulmuştu, Nuri Bey sizin oturduğunuz yerde oturuyordu, moralimiz bozuldu. Binamız zangırdıyor, camlarımız çatladı, burada neler oldu. Cumhurbaşkanına bir baktık biz çok soğukkanlı, çok metin, çok rahat. Onu ben gördüm öyle bir anda moralim düzeldi, ekranda gören sevgili seyircilerimiz bir anda bu etrafımızı sardılar.

NURİ ELİBOL- Tabii yani biz şöyle bir psikoloji içerisindeydik sizin gibi; o akşam Sayın Cumhurbaşkanı yayına bağlanıp konuşmayı yapınca ben Batuhan Beye şunu söyledim: Darbe bitmiştir dedim, yani darbe başarısız oldu.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tabii Sayın Başbakanımızın hemen başlangıçtaki açıklamaları, olaya hakimiyeti, bunun bir kalkışma olduğu, güvenlik güçlerine gerekli talimatı verdiği ve hemen gereğinin yapıldığı mesajı çok önemliydi; bir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önce sesli mesajı, akabinde görüntülü mesajı çok çok önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımız, tabii boşuna lider olunmuyor, eğer Türkiye’de bu kadar seviliyorsanız, dünyada bu kadar güçlü lider olmuşsanız ve dünyada bu kadar şimşekleri üzerinize çekiyorsanız, bu bir kişilik yapısından, bu bir karakterden kaynaklanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın o feraseti, o dik duruşu, o inancı…

NURİ ELİBOL- Cesareti…

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- İnanç da önemli, inancıyla çıkıp; gereğini yapacağız, rahat olun, biz görevimizin başındayız demesi, bu anlamdaki cümleleri vatandaş için çok çok önemli. Tabii vatandaş bir de Sayın Cumhurbaşkanımızın bugüne kadar yaptıklarından dolayı Cumhurbaşkanımıza inanıyor. Meydana inin dedikleri an gerçekten meydana inildi.

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, biraz hızlanalım isterseniz, çok sorumuz var bugün size Nuri Beyle beraber soracağım. Ama ben önce Devlet Bahçeli’nin Pazar günü Demokrasi Mitingine katılma kararını sormak istiyorum. Sanki böyle herkes o kararı, o son dakika gelişmesini görünce ekranda gözlerinin içi gülmeye başladı, böyle bir birliktelik özlemi varmış galiba.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, bu birliktelik özlemini isterseniz şöyle bir cümleyle tamamlayayım buraya gelelim. Tabii o akşam vatandaşın sahaya inmesi, 81 ilde sahaya inmesi, vatandaşın temsilcilerinin, iradesinin temsilcisi olarak Meclis’in tecellisinde vücut bulan bütün partilerin milletvekillerinin bombaların altında orada olması çok önemliydi. Bu, millet olma şuurunun insanımızda kaybolmadığının bir göstergesi. Benim en çok sevindiğim şu: Elbette ki atalardan-dedelerden, annelerden-babalardan darbelerin ne kadar kötü olduğunu biliyorduk. Ama bir şeyle ilgili şüphemiz vardı, ya biz gençleri bu şuurla yetiştirebiliyor muyuz? Gençlerde acaba bu milli şuur, millet olma şuuru var mı? Hep bu soru sorulurdu. 15 Temmuz bir şeyi daha hem bize, hem dünyaya gösterdi; yaş farkı yok, gençlerin hepsinde millet olma şuuru din, dil, ırk, etnik yapı ayrımı yapmadan millet olma şuuru var, Türk milleti budur, tekrar sahadadır ve dünyaya bunu ispatladı. İşte bu şuura katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz. Elbette ki siyasi partilere de teşekkür ediyorum. Ve 22-23. gün olacak ki insanlarımız meydanlarda, sokaklarda demokrasi nöbeti tutuyor…

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, tam o noktada, şu an Kars Meydanında bu programı izliyorlar, Kars’a da buradan sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyoruz, onu da hatırlatalım dedim. Şu an başından itibaren programımızı seyrediyorlar, onu da hatırlatmak istedim o yüzden.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, Kars, Türkiye’nin bir mozaiği; birçok etnik yapıdan, birçok mezhepten insan var, ama bin yıldır o coğrafyada kardeşçe yaşıyorlar, işte onu Türkiye’nin her yerine ispatladılar. O gün tabii biz İstanbul, Ankara gibi büyük yerleri konuşunca Kars’ı unutuyoruz. Kars’ta da 17 tane tank sokağa çıktı. Valimizin, Emniyet Müdürümüzün, İl Başkanımızın, Belediye Başkanlarımızın ve oradaki bütün arkadaşlarımızın vatandaşla birlikte Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi dik duruşu 17 tane tankı engelledi.

NURİ ELİBOL- Serhat şehri.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Zaten serhat şehri, genlerimizde var, o konuda şüphe yok. Arkadaşların hepsine selam saygı iletiyorum.

BATUHAN YAŞAR- Şu an sizi seyrediyorlar.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Türkiye’nin her iliyle olduğu gibi Kars ve Karslıyla da gurur duyuyoruz sadece ben değil herkes.

Gelelim millet olma şuuruna; işte siyasi partilerin birlikteliği, siyasi görüş farkı gözetmeden meydanlara çıkma Türkiye için çok çok önemli, dünya için önemli bir mesajdı. 23 gün sonra Yenikapı’da yapılacak olan bu anlamdaki büyük miting, bütün bunların taçlanma noktası olacaktır. Gönül ister ki bütün genel başkanlar olsun, dün Sayın Başbakanımız da söyledi. Ama Sayın Bahçeli’nin devlet adamlığıyla o gün orada yer alacak olması gerçekten çok çok önemlidir. Bu konuda hem Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz, hem de katkı koyacak herkese teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu bir şeyi daha ortaya koydu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde parti genel başkanlarının biraraya gelmesi, bu konuyu istişare etmesi devamında süreçleri birlikte paylaşarak yürütmesi de çok çok önemliydi.

NURİ ELİBOL- Aslında darbecilere ve onu destekleyenlere, içeride ve dışarıda onu destekleyenlere verilecek en güzel mesaj orada verilecek belki, bundan daha büyük bir mesaj olamaz.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet, buna hiçbir şüphe yok.

NURİ ELİBOL- Çünkü herhangi bir parti yapmıyor, herhangi bir siyasi görüş yapmıyor. Cumhurbaşkanı ülkenin birliğini ve dirliğini temsil ediyor, Cumhurbaşkanı nezaretinde yapılıyor. Şu anlama geliyor: Bütün renkler, bütün mezhepler, bütün inançlar, bütün inançlar, her şeyi bir tarafa atıyorsunuz ortak paydada oraya gidiyorsunuz. İnşallah Kemal Bey kararını değiştirir, Kemal Bey de gelir.

BATUHAN YAŞAR- Heyet gönderecek.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bu da önemli.

NURİ ELİBOL- Tabii, heyet göndermesi de önemli.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tabii farklı platformlarda siyasi olarak rakibiz, birçok şeyi konuşuruz, birçok şeyi yaparız, ama ülkenin bekası söz konusu olduğunda birlikteliğimizi ortaya koymanın sizin dediğiniz gibi en güzel göstergesidir o gün, inşallah herkes ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla orada olacak ve Türkiye’nin 81 ilinden katılım olacak, inşallah da hem insanımız gurur duyacak, hem dünya alması gereken mesajı o gün orada alacak.

NURİ ELİBOL- İnşallah biz de gideceğiz Sayın Bakanım, gidip orada yayınlar yapacağız.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- İnşallah.

BATUHAN YAŞAR- Efendim, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kapatılıyor. FETÖ’nün aslında bütün operasyonlarını ta başından beri yönlendirdiği, yönettiği, yuvalandığı ve argüman olarak kullandığı ve milleti tehdit ettiği, şantaj yoluyla ele geçirmede kullandığı merkezin adı. Kapatılıyor, Cumhurbaşkanı açıkladı. Hatta ifadesiyle çok net bir şekilde ve ne kadar aslında ne hale dönüştüğünü kullandığı ifadeyle de çok net ortaya koydu. Ne olacak TİB kapatılınca, yerine bir başka kurum mu oluşturulacak, ne olacak çok merak ediyoruz?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, tabii özellikle 17-25 Aralık öncesini düşünürseniz, gerçekten o kadar çok içimize sızmışlardı ki, o içimize sızmanın bugün bu derece bir hainliğe dönebileceğini hiçbirimiz hesaba katmıyorduk. Tabi TİB, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı çok önemli bir kurum, özellikle istihbarat birimleriyle çalışması, dinlemeler, şunlar-bunlar. Gerçekten geçmişte 17-25 Aralık öncesi bu ülkemize çok büyük zarar verdi ve halen onların sıkıntılarını yaşıyoruz. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında çokça değişiklik yaptık, gerçekten onlara müzahir olanların hepsini görev alanının dışına çıkardık, çok ciddi bir çalışma yaptık.

NURİ ELİBOL- Kanuni düzenlemeler yapıldı.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tabii tabii, kanuni düzenlemeler yapıldı, yeni sözleşmeli personel alındı. Oradan bir kısım personel başka yerlere gönderildi, daha pasif ve daha etkili olamayacak yerlere gönderildi ve bu açığa alma kapsamında da o personeli biz açığa da aldık, o anlamda işlem yapıyoruz. Ama bütün bunlara rağmen özellikle insanımızın kafasında da bir istifam oluşturan bir kurum var. TİB dediğiniz zaman insanlar bir irkiliyor. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın dünkü açıklamaları da bunu teyit etti. Biz Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını tamamen BTK’nın içerisine alacağız, Bilgi ve Teknoloji Kurumunun içerisine alacağız. Dolayısıyla oranın başı BTK Başkanımız olacak ve oradaki icra olacak, yapıyı tamamen değiştiriyoruz. TİB’in şu anki binasını da tamamen kaldıracağız, onun yerine BTK’nın içerisinde yeni bir yapılanma ve yeni bir bina yapacağız. O istihbarat kuruluşlarıyla ilgili yapılan çalışma kapsamında da burada verilecek görev çerçevesinde tamamen yeniden yapılanma olacak.

BATUHAN YAŞAR- O bina boşaltılıyor, kapatılıyor.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- O bina boşaltılacak, başka amaçlarla kullanılacak ve insanımızın aklında kötü hatıraları olan o binadan TİB’i tamamen, TİB’i hem kapatıyoruz BTK’nın içine alıyoruz, hem de tamamen orayı boşaltıyoruz. Dolayısıyla bununla ilgili de çok hızlı hareket edeceğiz.

BATUHAN YAŞAR- Yapısal anlamda bazı yenilikler olacak mı?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Elbette.

BATUHAN YAŞAR- Neler olacak?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Şimdi tam üzerinde çalıştığımız konuların ayrıntılarını vermek doğru değil.

NURİ ELİBOL- Bunların arşivi tutulacak mı, saklanacak mı eski arşivleri bunların?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tabii, mevcut arşivler zaten saklanıyor, bu konuda her ne gerekiyorsa da zaten yargımızla birlikte, yargı mensuplarımızla birlikte işlemler yapılıyor. Sadece bugüne kadar değil özellikle 17-25 Aralık öncesiyle ilgili işlemler zaten yürüyor, yani buna hiçbir şüphe yok. Ama kötü bir algı var, onu tamamen; zaten gereğini yapacağız, algıyı da değiştirmek adına oradan çıkarıyoruz ve tamamen BTK kurumunun içine alıyoruz.

BATUHAN YAŞAR- Nuri Abi.

NURİ ELİBOL- Biraz bu şeyden kurtulmamız gerekiyor bizim yavaş yavaş, bu psikolojiden kurtulup. Bu arada bütün bakanlıklar maşallah bu darbeye karşı girişimlerini sürdürürken bir taraftan da normal hayata devam ediyorlar. Yani ben önce size şunu söyleyeyim: Sizin Bakanlığınızda ve bağlılarınızda bu terör yapısının temizlenmesi ve etkisiz hale getirilmesi, çünkü önemli-stratejik bir bakanlıksınız siz. Mesela sizin operatörlerinize de ciddi sızdıklarını biliyoruz biz, Telekom’a falan çok ciddi sızdıklarını biliyoruz. Buralarda siz tedbirler alıyor musunuz, burada bir temizlik yapıyor musunuz Bakanlığın çeşitli ünitelerinde, şu ana kadar neler yaptınız?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bakanlık içerisinde yaptığımız uygulamanın aynısını Türk Telekom’da da yapıyoruz, Türk Telekom yönetimi de bu konuda bizim yaptığımız çalışmaya benzer olarak çalışmalar yapıyor ve onların tabii ilişik kesmesi çok daha kolay özel şirket olduğu için. Bugüne kadar ilişik kestikleri oldu, son 1 hafta, 10 gün içinde yine ilişiklerini kestikleri birçok çalışan oldu ve yine incelemeler devam ediyor. Eğer onlara müzahir birileri varsa, onlar da temizlenecek, çünkü o tip kurumlar da bizim için çok çok önemli. Bu mücadele topyekun yapılıyor. Sadece bir birimde yapıp bir birimde yapmamanız mümkün değil.

BATUHAN YAŞAR- Diğerleri efendim, hani o diğer operatörler?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Şimdi şöyle: Tabii diğerleri tamamen özel sektör, ama onlar da gördüler ki bu yapıda, bu sistemde hedef halindeler, hedef halinde oldukları için de onlar da…

NURİ ELİBOL- Bakanlıkta siz zaten kendi çalışmanızı yapıyorsunuz.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tabii tabi, Bakanlıkta zaten çalışıyoruz, şu ana kadar 682 kişi açığa alındı, 682 kişiyle ilgili işlemler devam ediyor ve gerçekten titiz bir araştırma yapıyoruz. Elbette ki bu terör örgütüyle bağlantısı olanların kökünü kazımak lazım, temizlemek lazım, bunu zaten yapmak zorundayız; bu şu an aldığımız sorumluluğun zaten gereğidir. Yani birileri çıkıyor sizin vatandaşınıza kurşun sıkıyor, onları savunmak gibi bir durumumuz kesinlikle olamaz. Ancak bu kadar kılı kırk yarma sebebimiz de şu: Gerçekten kurunun yanında yaş yanmasın, herhangi bir şekilde bir arkadaşımızı da onlarla birlikte mağdur etmeyelim. Bunun çalışmalarını bütün arkadaşlarımız olabildiğince hassas devam ettiriyorlar ve kısa sürede de zaten tamamen ilişikleri kesilecek.

BATUHAN YAŞAR- Efendim, reklam arasına gideceğiz, ama onun öncesinde Nuri Abi, güncel bu darbeyle ilgili sorularınız yoksa yavaş yavaş projelere geçelim mi, ne dersiniz?

NURİ ELİBOL-Tabii tabii.

BATUHAN YAŞAR- Efendim, şimdi aslında şu soruyla başlamak istiyorum: Üçüncü havaalanı, üçüncü köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Körfez Geçişi, işte bütün ne kadar büyük proje varsa hepsine ciddi bir şekilde karşı çıkılıyor. Ne zamandan beri? Gezi’den beri. Neden?

NURİ ELİBOL- Bu projelerin önemi ne bizim açımızdan; bir. Bu coğrafyadaki önemi ne bu projelerin, bizim için ne anlam ifade ediyor? Bizim için bu kadar anlam ifade eden şeyler onları niye rahatsız etsin, niye rahatsız oluyorlar? Üçüncü havalimanından Almanya’nın ne rahatsızlığı olabilir veya ne bileyim Kanal İstanbul, İngiliz niye rahatsız olsun bundan?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, aslında teşekkür ediyorum, gerçekten çok güzel bir sorudan projelere giriyoruz. Çünkü aksi takdirde sadece projelerden tek tek bahsedersek, sanki bu projeler sadece bulundukları bölgeye hizmet ediyorlar, sanki ülke geneline hizmet etmiyorlar gibi bir algı doğuyor. Bu soruya cevap vermeden önce iki şey söyleyeyim.

BATUHAN YAŞAR- Buyurun.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Şunu kime anlatayım bilmiyorum ama…

BATUHAN YAŞAR- Efendim, kameraya tutarsanız, birazcık daha dik, evet aynen öyle, arkadaşlarımız onu şimdi ekrana getirecekler.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Şimdi insanlarımız şunu biliyor: Çocukluğumuzdan beri daha ilkokula giderken herkesin söylediği şu oldu: Türkiye Asya ile Avrupa, Balkanlar ile Kafkaslar, Kafkaslar ile Ortadoğu arasında köprü konumunda.

BATUHAN YAŞAR- Şu an ekranda efendim.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Hangi köprü? Coğrafya üzerinde köprü. Eğer siz bu coğrafya üzerindeki köprünün hakkını vermez iseniz bunun hiçbir anlamı yok. Niye köprüyüz? İşte az önce bahsettiğim kıtalar arasında bir konumdayız, Ay Yıldızlı bayrağımız zaten çok net ve 1,5 milyar insanın 3 saatte erişilebildiği uçakla bir coğrafya, 31 trilyon dolarlık bir ticaret hacmi var

NURİ ELİBOL- Bu 3 saatte ki mesafede mi bu kadar ticaret hacmi var?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet 1,5 milyar insan, 31 trilyon dolarlık bir ticaret hacmi.

NURİ ELİBOL- Coğrafi konum bunu sağlıyor bize.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Coğrafi konumumuz bu, ama siz bu pozisyonunuzdan yararlanmıyorsanız, bunun hakkını vermiyorsanız coğrafi konumunuzun çok büyük bir anlamı yok.

NURİ ELİBOL- Buyurun.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bir harita daha göstereyim.

BATUHAN YAŞAR- Biraz daha dik olabilir mi demin ki gibi evet efendim.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet bir harita daha göstereyim, bu haritada yine Asya’yla Avrupa, Balkanlar ile Kafkaslar ve Ortadoğu arasındaki ulaştırma koridorlarını gösteren bir harita. Efendim, şu an Türkiye’nin kuzeyinden Rusya üzerinden Avrupa’yla, Asya’yı birbirine bağlayan ve Kuzey koridoru denen bir koridor var, bizim dışımızdan gidiyor. Ve yine Hazar’ın güneyinden İran’la, Hürmüz Boğazı’ndan ta Afrika’yı dolaşan Güney koridor var bu da bir başka ana koridor. Biz ise bu iki koridorun ortasında orta koridor dediğimiz Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan koridor üzerindeyiz. Bu coğrafyadaki sadece taşımayla ilgili yıllık yaklaşık ticaret hacmi 75 milyar dolar.

BATUHAN YAŞAR- İnanılmaz bir rakam.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Yani neredeyse Türkiye’nin yıllık bütçesinin yarısı 75 milyar dolar. Bu 75 milyar dolardan az önceki 31 trilyon dolarlık ticaret hacminden yararlanmak istiyorsanız ulaştırma koridorlarını Türkiye üzerinden götürmeniz…

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, bu 75 milyar dolar tren yoluyla mı yapılan?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tren, uçak ve karayolu.

BATUHAN YAŞAR- Tamam.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Ulaştırma koridorları. Burada ben özellikle tren koridorlarını anlattım. Şimdi biz eğer Asya’yla Avrupa arasındaki köprü konumundaysak bu coğrafyada böyle de bir ticaret hacmi söz konusuysa işte orta koridoru tamamlayıp Türkiye üzerinden…

NURİ ELİBOL- Ya orta koridoru anlamlı hale getirmemiz, birde çalıştırmamız lazım diyorsunuz.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Türkiye’yi orta koridoru anlamlı hale getirmemiz lazım, Türkiye üzerinden Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlamamız lazım. Karayoluyla, demiryoluyla, hava yoluyla, deniz yoluyla bu köprü konumundan yararlanmamız lazım.

NURİ ELİBOL- Bu koridoru aktif hale getiriyor.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bu koridoru aktif hale. Bu ne anlama geliyor? Tren Türkiye üzerinden geçti bir para, tır Türkiye üzerinden geçti bir para, bu insanlar geçerken masraf ediyorlar, alışveriş yapıyorlar. Yine hakeza yükler limanlardan geçti bir para, uçak üstünüzden geçti para, hava limanınıza indi para. Ve böyle bir ana koridorun üzerindeyseniz o zaman bunun etrafındaki ticaretin şekillenmesi, ticaretin ve ekonominin büyümesi, yüklerin elleçlenmesi de hakeza buna bağlı olarak ülkenizi güçlendiriyor bu olayın bir boyutu. Olayın daha önemli ve farklı bir boyutu var, siz Avrupa’nın herhangi bir ülkesindeki ticaret erbabını Türkiye üzerindeki ulaştırma koridoruna mahkûm ederseniz ve ulaştırma koridoru onu Orta Asya’ya götürüyorsa hammadde götürüyor mamul madde getiriyorsa ülkeler arasındaki rekabette onların ticaret erbabı o zaman sizin ülkenizi savunuyor. Kendi derecelerine diyor ki, hayır Türkiye’de huzur lazım, Türkiye’nin ekonomisinin büyümesi lazım.

BATUHAN YAŞAR- Bir emniyet supabı da o olmuş oluyor.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet.

NURİ ELİBOL- İstikrara da çok ciddi katkısı var.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Kesinlikle yani sizin istikrarınız o ülkelerin ticaret erbapları için de gerekiyor.

BATUHAN YAŞAR- Çok önemli devam edeceğiz. Kısa bir ara vermek durumundayız, ama varlık fonu çok önemli. Artık biz köprüyü Şehitler Köprüsüne, Kanal İstanbul’a, havaalanlarına büyük projelere ortak olabileceğiz. Rusya’da ne yapıyorsunuz charter seferlerini konuşacağız. Bu aslında rahmetli Turgut Özal’ın projelerinden birisiydi hayata geçirememişti çok önemli o detaylara bakacağız. Osman Gazi Köprüsünde durum ne, nasıl bir aslında aksiyon var, orada bir şey var olay devam ediyor onu konuşacağız. 5G’yi konuşacağız her şeyden önemlisi Türkiye onun geliştiricileri arasında.

BATUHAN YAŞAR- Evet, efendim devam ediyoruz yayına TGRT Ankara stüdyolarındayız tekrar hatırlatalım konuğumuz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan, Nuri Elibol’la birlikte sorularımızı yöneltiyoruz. Efendim, eskiden Ulaştırma Bakanlığı diyorduk çok rahat bir şekilde şimdi bir sürü denizciliği, haberleşmeyi söylüyoruz. Tam da ulaştırmayı konuşuyorduk, tam da orta ağın nasıl efektif hale getirileceğini konuşuyorduk buyurun efendim.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, özellikle reklam öncesi izleyicilerimizin konuyu hatırlaması adına dedik ki, Türkiye’nin kuzeyinden Karadeniz’in kuzeyinden Orta Asya’yla Avrupa’yı birbirine bağlayan bir koridor var, Türkiye’nin güneyinden yine hakeza kıtaları bağlayan bir koridor var, ama en kısa, en efektif kapıdan kapıya ulaşımın en kolay olduğu koridor Türkiye üzerindeki koridor, orta koridor. Buradaki ulaştırma türlerini birbiriyle entegre edersiniz, bu koridorun hakkını verirseniz dünyadaki taşımacılık ve ticaret pastasından büyük pay alırsınız. İşte Türkiye’nin yaptığı bu taşıma koridorlarından…

NURİ ELİBOL- Ya biz şöyle bir şey düşünüyorduk: Mesela atıyorum 3. Havalimanını yapıyorsak işte kendimiz için yapıyoruz veya Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi bizim o kardeş devletlerarasındaki bağımızı kurmak için yapılıyor zannediyorduk. O zaman bunların hepsi bu orta koridoru güçlendirmeye yönelik projeler mi, bunlar bu anlamı mı taşıyor, bunlar mı hedeflenerek yapılmış projeler?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, Türkiye’de herhangi bir projeyi planlıyorsak önce dünyadaki ulaştırma koridorlarıyla nasıl entegre oluruz o koridorlardan maksimum nasıl yararlanırız diye bakıp birinci önceliğimiz bu. Sonra bulunduğu bölgeye nasıl katkı koyar, üçüncü önceliğimiz bulunduğu şehre nasıl katkı koyar? Türkiye’deki bütün büyük projelerin o Türkiye’yi ulaştırma koridoru olarak özellikle coğrafi anlamdaki köprülüğünden yararlanacak dünyadaki ticaret ve taşıma pastasından büyük pay alma amaçlıdır. İşte bunun olmazsa olmazları ne? Eğer İpek demir yolunu Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz hale getireceksiniz önce Marmaray’ı bitirmemiz gerekiyordu, Marmaray bitti. Sonra diğer eksik halkası olan Kars’tan … olan halkanın tamamlanmasıydı Bakü-Tiflis-Kars bu halkayı tamamlıyor, çok önemli bir proje ve bu sene sonunda bitirmeyi hedefliyoruz çok hummalı bir çalışma devam ediyor, geçen hafta gittik şantiyede incelemelerde de bulunduk. Bir defa demiryolu taşımacılığını kesintisiz ana koridor olarak yapıyoruz bu bir.

NURİ ELİBOL- Yani Kars-Tiflis bittiğinde.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN-  Bakü-Tiflis-Kars bittiğinde Orta Asya’yla Avrupa yüklerini kesintisiz hale getiriyoruz ve bununla birlikte Türkiye’nin birçok yerinde lojistik merkezleri yapıyoruz ki Kars’ta da bir lojistik merkezi yapacağız ki yine o hattı kullanan trenler, orada bakımları olsun, onarımları olsun, Orta Asya’dan gelen bir yük eğer Türkiye üzerinden Ortadoğu’ya inecekse Kars’ta ayrılsın, elleçlensin, orada hammadde gelsin, mamul madde dağılabilsin bulunduğu her noktada da ayrıca o bölgeye ticaret ve ekonomik olarak katkı koyacak.

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, siz ciddi ciddi demiryoluna bağımlı hale getirttiriyorsunuz milleti yani.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet, demiryolu olmazsa olmazımız gerçekten demir ağlarla örmeyi artırmamız lazım. Ve yine aynı şekilde Marmaray’ın dışında Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden de ikinci bir raylı sistem yapıyoruz ki Avrupa’ya giden transit yüklerin kesintisiz hale gelmesi. Ayrıca bu koridoru Suriye’ye, Irak’a, Güney’e de uzatacak diğer parçalarını da yapıyoruz, yani ağı sadece Doğu, Batı eksenli yapmıyoruz demiryolunun anlamı bu.

BATUHAN YAŞAR- Kuzey, Güney eksenlide.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet, dolayısıyla Marmaray’ın Bakü-Tiflis-Kars’ın anlamı bu. Dönelim karayoluyla ilgili, karayoluyla ilgili de özellikle Doğu-Batı eksenli yaptığımız ana koridorların dışında Kuzey-Güney eksenli koridorlarda yapıyoruz ki, Karadeniz’e, Akdeniz’e, Suriye’ye Irak’a daha ekonomik bağlayabilelim, ana koridorları da kesintisiz hale getirelim ki Asya’yla, Avrupa arasındaki yükler bizim üzerimizden gitsin, bunu ticaretten katma değere dönüştürelim.

BATUHAN YAŞAR- Kuzey-Güney koridoru herhalde ilkti.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- 18 tane Kuzey-Güney koridoru yapıyoruz.

NURİ ELİBOL- Yani Karadeniz’den Akdeniz’e.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Edirne’den başlayarak Karadeniz’den Akdeniz’e en son Artvin’den Rize’den Artvin’den Ardahan, Kars, Iğdır üzerinden ta Irak’a, İran’a inecek 18.koridoru yapıyoruz ki ülkenin hepsini koridorlarla örüyoruz. Bu koridorları anlamlı hale getirecek olan nedir? Bir, İstanbul’dan İzmir’e gidecek otoyol ve bunun içindeki Osman Gazi Köprüsü. Bu koridoru anlamlı hale getirecek ikinci proje Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun bağlantısındaki otoyollar. Bunu daha da anlamlı hala getirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsünün yapılması ki şu an onun hazırlıklarını yapıyoruz inşallah bu sene içinde ihale edeceğiz o projeyi de başlatıyoruz.

BATUHAN YAŞAR-. Demiryolu da geçecek mi o köprüden?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Hayır, sadece Yavuz Sultan Selim’den var Doğu-Batı eksenli koridor olması hasebiyle. Yavuz Sultan Selim’i bu ayının 26’sında inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın katılımı, Başbakanımızın ve birçok misafirimizin katılımıyla açacağız.

NURİ ELİBOL- 26 Ağustos’ta.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- 23 gün sonra inşallah açıyoruz. Bütün bu projeler Marmaray’ın etrafındaki ringi tamamlayacak bu çok önemlidir. O coğrafyada yaklaşık 30 milyon insan var, 30 milyon insanın hayatını değiştirecek ekonomik ve ticari olarak. Bütün bunlar neye yarayacak? Avrupa’dan gelen yüklerin Çanakkale Köprüsüyle Ege’ye, Doğu Orta Anadolu’nun Batı’sına ve Batı Akdeniz’e kesintisiz inmesi demek, o yük hareketinin oradan olması demek. İstanbul’a ilave bir yük getirmeden bu yüklerin Anadolu’ya dağılması demek. Bu projeler önemliydi bir. Dönelim, 3. Havalimanını yapıyoruz. 3. Havalimanı dünyanın en büyük havalimanı olacak gerçekten.

NURİ ELİBOL- En çok Almanlar rahatsız oldu.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- O zaman bunun da cevabını vereyim. 3. Havalimanı 2018’in ilk çeyreğinde bitecek şu an 16 bin kişi çalışıyor, önümüzdeki yıl 30 bin kişi çalışacak ve başlangıçta 90 milyon, uzun vadede yılda 200 milyon yolcu taşıyacak. Biz şu an Türkiye’de bütün havalimanlarında yılda 182 milyon yolcuya hizmet veriyoruz, gururla bunu anlatıyoruz.

BATUHAN YAŞAR- Seneye 30 bin kişi mi çalışacak efendim?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Seneye 30 bin kişi çalışacak inşaatında.

BATUHAN YAŞAR- 24 saat.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet. Şimdi niye karşı çıkılıyor o zaman oraya döneyim çok güzel yine bir yere temas ettiniz. Bütün bu ulaştırma koridorları Türkiye’yi Avrupa’yla Asya’nın arasında bir köprü haline getirince dünyadaki ticaretin ve taşımacılığın pastalarını paylaşanlar bir baktılar ki yeni bir paydaş çıktı. Ne güzel pastayı paylaşıyorduk, Türkiye çıktı bize paydaş oldu. Kimin yüzünden? Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzünden. Çıktı 14 yıldır vatandaşın desteğini arkasına alıyor, ben milletimin hizmetindeyim, hizmetkarıyım diyor ve Türkiye’yi boydan boya bütün bu ulaştırma koridorlarıyla donatıyor, büyük projeleri yapıyor, bununla birlikte hem insanın refah seviyesini yükseltiyor, hem taşımacılık anlamında kolaylık sağlıyor. O coğrafyada oluşan ticaretle, katma değerle insanların refahını artırıyor, hem de dünyadaki büyük pastadan pay almak istiyor işte dünya bundan rahatsız. Niye Almanlar dediniz? Alışmışlar Amerika’daki uçak gelsin Almanya’ya insin oradan Uzak Doğu’ya gitsin, oradan Afrika’ya gitsin. Şimdi Türkiye diyor ki, hayır oradaki hub ben olacağım benim üzerimden dağılacak.

NURİ ELİBOL- Avrupa’daki en önemli merkez Frankfurt mu?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Frankfurt en önemli merkez.

NURİ ELİBOL- Şu anda Frankfurt’u geçiyoruz herhalde kapasite olarak.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bunun gibi tabi birçok yer var, önemli olan siz pastadan pay alıyorsunuz dünyadaki pastadan pay alıyorsunuz bu çok önemli. Geçmişte sadece Orta Asya’dan ve Avrupa’dan Batı’ya doğru bir akım, bir hareket, bir ticaret hacmi vardı şimdi bu terse döndü. Orta Asya’daki potansiyel nedeniyle terse döndü işte öyle olunca Türkiye’nin konumu daha da önemli hale geldi, Türkiye bu pastadan büyük pay almaya başlayınca işte dış güçler bunun için Recep Tayyip Erdoğan’ı istemiyor. Dış güçler bunun için Binali Yıldırım’ı istemiyor. Dış güçler bunun için 2023 hedefleri ortaya koyan, 2053 hedefleri ortaya koyan, 2071 hedefleri ortaya koyan 50 yıllık, 60 yıllık planlar yapan Türkiye’yi istemiyor. Niye? Türkiye geçmişte kabuğuna çekilmişti birileri bize bir rol biçiyordu biz de o role göre ortada top gezdiriyorduk o role göre. Şimdi diyoruz ki, hayır coğrafyadaki rolümüzü biz belirleyeceğiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bu. Ben rolümü belirleyince, ben ülkemi dünyadaki büyük pastadan pay alır hale getirince dünyanın ticaretini kendime mahkum hale getirince sözüm elbette ki daha fazla geçecek onun için istemiyorlar.

NURİ ELİBOL- O zaman da şey oluyor işte Gezi oluyor 17 Aralık oluyor, 25 Aralık oluyor.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bakın ceddinize rahmet diye bizim orada bir söz var ceddinize rahmet. Gezi olaylarında 17-25 Aralık olaylarında insanlar Osman Gazi Köprüsüne karşı çıktılar, Yavuz Sultan Selim Köprüsüne karşı çıktılar, efendim 3. Havalimanına karşı çıktılar, Kanal İstanbul’a karşı çıktılar. Niye? Az önce anlattık bunlar hepsi Türk insanının refah seviyesini yükseltecek, ülkeye katma değer oluşturacak projeler niye karşı çıkıyorlar? Ne yazık ki ve ne yazık ki içimizdeki hainler, içimizdeki maşalar dış güçlerin o büyük oyununun farkında olarak veya olmayarak paydaşları oldular, bir kısım yanılan insan farkında olmadan paydaş oldu, ama bir kısım insanın hainliği 15 Temmuz’a tescillendi. 17-25 Aralık’ta anlattığımız zaman insanlar anlamıyorlardı, ama 15 Temmuz’daki hainlikle anladılar ki bunlar dış güçlerin, bunlar Batı’nın maşası olmak konusunda Türkiye’nin yolunu nerede kesebileceklerse orada kesmek istiyorlar, ya güzel Türkiye’nin yolunu kesiyorsun da kimin yolunu kesmiş oluyorsun? Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunu kesmiş olduğunu zannediyorsun, 79 milyonun yolunu kesiyorsun. Bir kesimin daha yolunu kesiyorsun özür dilerim, Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu coğrafyası dünyadaki bütün mazlumların ve mağdurların hem umudu, hem şu an çaresi o çareyi, o umudu, o Anadolu’nun kucak olma, Türk insanının baba ocağı olma özelliğini de elinden almak istiyorsun. Farkına varmadan hem 79 milyonun, hem dünyadaki mazlumların ve mağdurların günahına giriyorsun bundan daha büyük vebal olabilir mi?

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, hiç kesmek istemedik uzun uzun aslında bu projeleri anlatmanız anlamında.

NURİ ELİBOL- 17-25 Aralık’taki hedef olanlara bir bakın, yani bu projeleri yapan firmaların hepsi hedefte, bu projeleri yöneten bürokratlar hedefte, Ulaştırma Bakanlığı’nın neredeyse tamamı hedefte, yani Binali Bey var, bürokratların var.

BATUHAN YAŞAR- Yani öyle bir şey yapalım ki yani…

NURİ ELİBOL- Tabi tabi hepsi şimdi şimdi anlayabiliyor insanlar. Herhalde bizim özellikle toplum kesimimizin bazı bölümlerinin safça buna inanların bu insanlara bir özür borcu var diye düşünüyorum, yani şimdi bu insanların hepsi hedefe kondu o zaman.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Ya ona şüphe yok gerçekten deminden beri hep bunu anlatmaya çalışıyoruz ticaretin ve ekonominin büyümesinin olmazsa olmazı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme alanındaki altyapıların geliştirilmesi, büyütülmesidir işte bunun için bu kadar büyük projeyi yapıyoruz. Gezi olaylarında ağaç bahane edildi evet, çevre hassasiyeti hepimiz için önemli, biz insanımızın geleceğini korumak zorunda olduğumuz gibi, geçmişini de korumak zorundayız, çevremizi de korumak zorundayız bu konuda hiç şüphe yok. Ama inanın ki Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. Havalimanı nedeniyle taşımak zorunda kaldığımız ağaçlarla ilgili biz beş mislini dikeceğiz dedik şu an on mislini döküyoruz 9 milyonun üzerinde ağaç dikiyoruz. Nereye dikiyoruz biliyor musunuz? Kömür ocaklarının olduğu, köstebek yuvası gibi bir coğrafyaya dikiyoruz. İnsanlar zannediyor ki oralar yeşildi hayır, oralar köstebek yuvasıydı.

BATUHAN YAŞAR- Hava alanından bahsediyorsunuz değil mi?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Havalimanı ve 3. Köprü yani Yavuz Sultan Selim Köprüsü.

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, zamanı efektif kullanma anlamında hızlı hızlı benim birkaç tane soru var. Kanal İstanbul’da kazmayı ne zaman vuruyorsunuz, niye gecikiyor diye soruyorum yani darbe olmuş, ama hani bir taraftan da niye gecikiyor diye soruyoruz yani alıştık. Çünkü Türkiye öyle bir hale geldi ki Başbakan değiştiriyor arada, arada IŞİD saldırıyor, arada Rus uçağı düşürülüyor, arada Irak bölünüyor, parçalanıyor, darbe oluyor Cuma günü, Pazartesi günü borsa açılıyor devam ediyor, ya adeta bilmiyorum hani ben öyle benzetiyorum kara delik gibi bütün problemleri alıyor, öğütüyor ve yoluna hızlı devam ediyor.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, biz yayınımızda hep bahsettiğimiz ulaştırma projelerinin önemini vatandaşımız algıladı, ama durmuyoruz. Darbe girişimi oldu diye, birileri hainlik yaptı diye durmuyoruz ülkemiz reformları yapmaya devam ediyor. Projelerini de yapmak adına bütün çalışma arkadaşlarım gecesini gündüzüne katıyor, herkes şantiyesinde işinin başında. Kanal İstanbul’la ilgili malumunuz birçok alternatif çalıştık, artık son aşamaya geldi. İstiyoruz ki, daha sonra şu alternatif bundan daha iyi olur muydu dememek adına…

BATUHAN YAŞAR- Bir daha üstten geçiyor?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bütün alternatifleri en ince ayrıntısına kadar çalışalım ve kıyaslayalım, artık burada son aşamaya geldik. Ve bununla birlikte Kanal İstanbul’da yapım sürecini hangi finansal yöntemle yapacağız diye tartışıyoruz, çünkü artık Türkiye’deki finansal yöntemler dünyaya model olmaya başladı. Türkiye’nin yap-işlet-devret modeli Amerika’da Harvard Üniversitesi’nde doktora dersi olarak okutuluyor dikkatinizi çekerim Harvard’da doktora dersi olarak okutuluyor.

BATUHAN YAŞAR- Ama gerçekten bir başarı hikayesi var.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Ve biz yine yeni finansal yöntemler geliştirmek adına Kanal İstanbul’unla birlikte bunu da taçlandırarak çok daha farklı modellerle yapacağız ki insanımıza bu kadar güzel bir projeyi kazan…

BATUHAN YAŞAR- Demin yeni projeler dediniz, başka bir şey…

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Hemen devam edelim Çanakkale’yi bahsettik, Çanakkale 1915 çok önemli bir köprü ihale süreçlerini inşallah bu sene başlatıp yapacağız. Biz daha yeni 15 Aralık’ta darbe girişimi oldu, 17 Aralık’ta Filyos Limanı ki ülkemiz için çok çok önemlidir.

NURİ ELİBOL- 15 Temmuz, Aralık diyorsunuz.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Ha özür dilerim 17 Aralık’a çok takıldık, 15 Temmuz darbe girişiminden iki gün sonra biz Filyos Limanı’nın yer teslimini yaptık ihalesini bitirdik yer teslimini yaptık 537 milyon, eski parayla 537 trilyonluk bir projedir ve şimdi kazmayı vuruyoruz. Döndük Rize-Artvin Havalimanı…

BATUHAN YAŞAR- Denize kurulacak olan…

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Denize kurulacak ikinci hava limanı dünyanın ilklerini yapıyoruz. İhale sürecini başlattık, sizin aracılığınızla bugün ilk defa duyurmuş olalım 8 Eylül’de tekliflerini alıyoruz, yapım ihalesinin tekliflerini 8 Eylül’de alıyoruz 35 gün sonra inşallah.

BATUHAN YAŞAR- Başlayacak ondan sonra efendim.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Başlayacak ve yine üç katlı İstanbul Tüneli ki çok önemlidir bu adeta Avrasya Tünelinden mesela hiç bahsetmedik.

BATUHAN YAŞAR- Avrasya Tünelini söylüyorsunuz değil mi siz?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Hayır hayır hayır Marmaray denizin altında kıtaları birleştiren tren taşıyan bir projemiz insanlarımızın hizmetinde.

BATUHAN YAŞAR- Avrasya şu an yapılıyor açılacak.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Avrasya ise bu sene 20 Aralık’ta açılacak olan…

BATUHAN YAŞAR- Şu sahil yoluna bağlanacak olan yer.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet, otomobillerin E-5’i denizin altından gidip Yenikapı’da sahil yoluna bağlayacak olan proje ki otomobiller geçecek bu ayrı bir proje. Bunların dışında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında bir yerde adeta Marmaray’la Avrasya’yı birleştiren yeni bir tünel yapıyoruz üç katlı. Oradan hem trenler geçecek Marmaray gibi, hem otomobiller geçecek Avrasya gibi üç kat olacak üst kattan iki hat gidiş kara yolu, en alttan kattan iki hat geliş kara yolu, ortada da bir gidiş, bir geliş demiryolu olacak ve 9 tane ayrı demiryolu hattıyla bağlanacak. Yılda çok ciddi bir kapasite oluşturuyoruz günde 6,5 milyon yolcuya hitap edecek bir hinterlandı var bambaşka bir projeden bahsediyoruz. Bunun da uygulama projelerini hazırlamak üzere ihale sürecimizi bu dönemde devam ettirdik ve 7 gün sonra 10 Ağustos’ta teknik yeterliliklerle üç firmanın teknik yeterliliğini verdik.

NURİ ELİBOL- Proje ihalesi mi?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Proje ihalesi uygulama projesi ihalesi ama çünkü büyük projelerde uygulama projesi çok çok önemlidir. Projeyle ilgili teknik yeterlilikleri verdik 10 Ağustos’ta mali tekliflerini alıyoruz ve kısa sürede hemen.

BATUHAN YAŞAR- Efendim, orada E-5’i mi kullanacak? TEM’i mi kullanacak?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim şöyle: İstanbul’u bilenler şöyle: İncirli’den başlayarak mevcut E-5’in altından metro gelecek sonra Söğütlü çeşmeyle bağlanacak.

BATUHAN YAŞAR- Evet anladım.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Bir de TEM’den Avrupa yakasından TEM’den başlayacak bir tünel gelecek üç katlı tünelle metroyla birleşecek sonra çıktıktan sonra Çamlık’tan tekrar TEM’e bağlanacak, yani çok büyük proje…

BATUHAN YAŞAR- Anladım tünel altta da devam ediyor yani.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Yani denizin altında iki tünel birleşecek, denizin altından çıktıktan sonra metro ayrı yöne, otomobillerin gidişi ayrı yöne gidecek. Üç katlı bu yeni tüneli yapıyoruz, yeni projeyi yapıyoruz. Gerçekten sadece bunlarla değil, Edirne’den Kars’a hızlı treni kesintisiz yapmak üzere Halkalı’dan Edirne’ye olan yüksek hızlı trenin de şu an ihale süreçlerini hazırlıyoruz bu sene ihalesine çıkıyoruz. Biz Sivas’a kadar yüksek hızlı tren inşaatı devam ediyor. Sivas- Erzincan’ın ihale süreçlerini hazırlıyoruz, Erzincan-Erzurum-Kars’ın uygulama projelerini revize ediyoruz orada da yapacağız, yani 2023 hedeflerimizle biz sadece İstanbul’la birkaç tane büyük projeyle boğulup kalmıyoruz, Türkiye’nin her yerini bütün ulaştırma türleriyle birbirine.

BATUHAN YAŞAR- Yani nefessiz konuşuyorsunuz

Üç dakika Nuri Ağabey.

NURİ ELİBOL- Dün varlık torba yasa burada varlık fonunun size ne faydası olacak, bu mega projelerinize nasıl bir etki etmesini bekliyorsunuz?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, varlık fonunu aslında ben başka bir tabirle kullanmak istiyorum varlık fonu ne yazık ki varlık kelimesi nedeniyle yanlış anlaşılıyor, hani varlık vergisi, şu bu bir çağrışım yapıyor. Aslında varlık fonunun ben başka bir tabir kullanayım bu akşam, refah fonu. Refah fonu oluşturacak yasal düzenlemeyle, yeni fonlar oluşturularak bütün ulaştırma altyapılarının az önce söylediğimiz Türkiye’nin bulunduğu konumun daha fazla hakkını vermek insanımızın refahını daha fazla yükseltebilmek adına fon oluşturuyoruz ülke genelinde bir fon oluşuyor, ama buradan ulaştırma altyapıları da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşmeyle ilgili altyapılarda kendine düşen payı ziyadesiyle alacak, çünkü ülkemizin bütün bu yapılanlara rağmen…

BATUHAN YAŞAR- Ben fon alabilecek miyim, köprü fonu efendim mesela?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Alabileceksiniz.

BATUHAN YAŞAR- Budur değil mi yani?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Evet köprü fonu da, başka fonlar da, oto yollar da…

BATUHAN YAŞAR- Sayın Başbakanımız söylüyor ya vatandaş nasıl anlayacak, en kısa sürede nasıl anlayacak?

NURİ ELİBOL- Gene sizi ilgilendiren torba yasada ticari araçlarla ilgili bir ÖTV şeyi var.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tabi yani aslında bu darbe girişiminden hemen önce gerçekten Hükümet çok önemli açıklamalar yapılmıştı onların düzenlemeleri devam ediyor. Bu düzenlemelerle insanlarımızın ticari hayatını kolaylaştıracak, ticaret erbabının iş ve işlemlerini kolaylaştıracak birçok düzenleme yapıyoruz. Sizin söylediğiniz ticari araçlarla ilgili ÖTV alınmaması konusu da şimdiki tasarıda ve ve inşallah…

NURİ ELİBOL- Şehit yakınlarına yine ÖTV’siz araç…

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, şehit yakınlarına ÖTV’siz araç çok önemliydi bu hak veriliyor. Yine bu girişimle birlikte bu programınızda kullanılmıştır gerçekten bu olaydaki, bu kalkışmadaki şehit ve gazilerimizi çok çok önemsiyoruz. Türkiye’nin herhangi bir yerinde düşmanla, terör örgütüyle çarpışarak şehit ve gazi olmuş olanlardan hiçbir farkı yok, bütün bu haklar veriliyor, birçok bu anlamda düzenleme yapılıyor. Amaç, ticaret erbabının hayatını kolaylaştırmak, amaç Türkiye’nin ticaretini ve ekonomisini büyütmek.

BATUHAN YAŞAR- Osman Gazi Köprüsü’ndeki son rakamlar nasıl, ücretli hale geldikten sonra geçişler de bir azalma oldu mu?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim hemen Osman Gazi Köprüsü’yle ilgili müsaadenizle birkaç cümle söyleyeyim de, sonra buraya geleyim.

BATUHAN YAŞAR- Çok az zaman kaldığı için.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Sabahtan beri projelerin öneminden bahsediyoruz. Osman Gazi Köprüsü sadece körfezi 4 dakikaya indiren iki saatten 4 dakikaya indiren bir proje değildir. İstanbul’dan başlayarak İzmir’e kadar oradaki 7-8 ilin 30 milyon insanın yaşadığı coğrafyada ticaretin ve ekonominin büyümesi, ülkeye katma değer oluşturması bu katma değerle 79 milyonun yararlanacağı bir projedir. Bu proje 4 etaplıdır 2017 sonunda bitecektir. Biz henüz 58 kilometrelik kısmını açtık ve beklediğimiz günlük ortalama 15 ila 20 bin araç geçişiydi, şu an ücretliyken ortalama 20 bin araç geçiyor, çünkü projenin diğer etapları bittikçe 40 bini gidecektir.

BATUHAN YAŞAR- Şu an günlük 20 bini buldunuz mu?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- 20 bin ortalama araç geçiyor.

BATUHAN YAŞAR- Ama eleştiriliyordunuz bulamayacak, devlet cebinden para ödeyecek deniliyordu yanlış mı hatırlıyorum?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim şöyle: Köprünün geçiş garantisi 40 bindir günlük, ama yıllık ortalamadan gidilecektir. Zaten bizim de beklentimiz başlangıçta 15 binlerden başlayarak, proje ilerledikçe bunun 40 binin üzerine çıkması.

BATUHAN YAŞAR- Şu an 20 bir ortalama tutturuldu.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Şu an daha bir ay oldu 20 bin ortalamayla gidiyoruz.

BATUHAN YAŞAR- İnanılmaz bir rakam gerçekten inanılmaz bir rakam Nuri Bey.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Az önce söyledik ya birileri büyük projeleri istemiyor, gerçekten büyük projeleri karalamak için yapılan tezviratlardır. İnsanlarımız bilsin ki, büyük projelerin hepsinde kılı kırk yararak ülkemizin menfaatine düşünerek adımlar atılıyor.

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, program bitti ama birer cümle TÜRKSAT 6A uydusu diyorum cevap istiyorum.

NURİ ELİBOL- 5G bide.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, bir cümle 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılması her kurum açısından önemlidir, ama iletişim ve haberleşmenin özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyona bağlanmasının yolu 4,5G’ydi. İnsanlarımız bilsin ki 4,5 G olmasaydı o yayınlar olamayacaktı bakın bu çok önemli. O yüzden 5G’yi çok çok önemsiyoruz, 5G’yle ilgili bütün kurumlarımızla çalışmalarımızı çok hızlı yapıyoruz ki, yerli payı Türkiye’ye katkısı çok yüksek olsun.

BATUHAN YAŞAR- Geliştiricisiyiz değil mi?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Tabi kesinlikle 5G’nin geliştiricisiyiz.

BATUHAN YAŞAR- Kore’yle mi çalışıyoruz.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Kore’yle de çalışıyoruz ve ilk olacağız Korelilerle, Japonlarla birçok paydaş var ilk olacağız.

BATUHAN YAŞAR- TÜRKSAT uydusu.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- TÜRKSAT uydusunda da şu an çok hızlı bir çalışma yürütülüyor, hatta uydusu değil, uydularıyla ilgili çalışma yürütülüyor, biz iki uyduyu da hayata geçireceğiz, onlarda az paralar değil, yani 500 milyon dolarlık bir paradan bahsediyoruz.

BATUHAN YAŞAR- Mars’a ne zaman uydu gönderiyorsunuz diye sormuyorum, ama şeyi soruyorum Ankara-İstanbul arasındaki o yeni bir hızlı tren hattından bahsediliyordu o konuşuldu öyle kaldı mı, yoksa o projelendirilecek mi?

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, zor sorular soruyorsunuz, şöyle: Sürat demiryolu dediğimiz 350 kilometre hızla gidecek bir demiryolundan bahsediyoruz. Bu bir gerekliliktir, ancak zamanı ne zaman? Ankara-Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Treni Doğu Batı aksı bittiğinde Konya üzerinden Karaman-Mersin-Adana, yine Afyon üzerinden İzmir, Afyon üzerinden Antalya bütün bu hatlar birlikte yüksek hızlı tren olup Ankara-Eskişehir-İstanbul’a yüklendiğinde bu hat artık burayı kaldırmayacak. Burayı kaldırmayınca bize yeni İstanbul-Ankara arası direkt bir ve daha yüksek hızlı bir hat lazım ki ona sürat demiryolu diyoruz. Diğerleriyle birlikte gidiyoruz dolayısıyla, hemen 1-2 yıllık proje değil, kesinlikle yapılacak bir projedir. Ancak diğer hattın yükünü alıp yetersiz hale gelmesi.

BATUHAN YAŞAR- Efendim, o kadar çok proje var ki soramadıklarımız en az bu kadar bitmiyor yönetmek arkadaşım sürekli uyarıyor Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan efendim, çok teşekkür ederiz. Konuşmaya doyamadık, ama zaman işte biliyorsunuz.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Efendim, ben çok çok teşekkür ediyorum, özellikle darbe girişimi, kalkışma, hainlerin aldığı dersi konuştuk başka, ama ülkemizin özellikle bu alanlarındaki büyük projelerinin kesintisiz ve daha hızlı devam ettiğini de vatandaşımızın bilmesi lazımdı. Bu akşam bu anlamda aracılık yaptınız. 15 Temmuz’da hainlere ders vermek adına aracılık yaptığınız gibi teşekkür ederim.

NURİ ELİBOL- 26 Ağustos’a bize müjde verdiniz ne güzel gidip açacağız, onun gururunu yaşayacağız. İşte 20 Aralık’ta diğerini açacağız.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Onlar müjdeydi Rize-Artvin Havalimanı 8’nde müjdeydi, Filyos Limanına başladık müjdeydi.

NURİ ELİBOL- Evet, üç katlı tünel yeni bir müjde.

BATUHAN YAŞAR- Sayın Bakanım, biz teşekkür ederiz o bizim görevimizdi, yarın olsa yine yaparız. Biz o gün akşam çok şükür ki çok kötü bir olay yaşamadık, ama ölümü göze alarak burada darbe karşıtı yayına başlamıştık çok sağ olun, tekrar çok teşekkürler.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle gazilerimize şifa diliyoruz, şehitlerimiz var rahmet diliyoruz, ailelerine ve ülkemize de baş sağlığı diliyoruz.

BATUHAN YAŞAR- Özellikle o iki kahraman TÜRKSAT’taki o iki kahraman güvenlik görevlisini bir kez daha anlıyoruz, Allah gani gani rahmet eylesin çok sağ olun.

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN- Allah razı olsun.

BATUHAN YAŞAR- Evet, efendim bitirdik bu akşam yine yayına noktayı koyuyoruz, yorumu siz sevgili seyircilere bırakarak tabi ki.

İyi akşamlar efendim.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler