Bakan Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sırbistan'da Eşlik Ediyor

Bakan Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sırbistan'da Eşlik Ediyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Sırbistan'da kendisine eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sırbistan ziyaretinde eşlik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve diğer Bakanlar, Sırp mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Belgrad ve Yeni Pazar ziyaretlerini de içeren iki günlük Sırbistan ziyareti çerçevesinde Türk heyetinde yer alan Bakan Arslan ve diğer Bakanlar, Sırp mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşmelerin ana başlığını Türk Akımı ve altyapı ve ticaret sahasındaki ikili anlaşmalar oluşturdu. Görüşmelere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı.

Görüşmelerde Türkiye ve Sırbistan arasında bugün imzalanacak 16 anlaşmanın ön müzakereleri yapıldı. Bakanlar arası görüşmelerin ardından Türkiye ve Sırbistan arasında heyetlerarası toplantıya geçildi.

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, “Türkiye ile olan ilişkilerimiz bizler için çok mühim ve Türkiye ile olan ilişkilerimizin üçüncü bir ülke yüzünden zarar görmesine asla müsaade etmeyiz” dedi.

Öte yandan, Erdoğan’ın ziyareti Sırbistan basınında geniş yer verdi. Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin çıkan haberlerde Türkiye'nin dünyanın 17. Büyük ekonomisi olduğuna vurgu yapılarak, Erdoğan beraberinde Sırbistan'a yatırım yapmakla ilgilenen çok sayıda Türk iş adamının da bulunduğunu yazdı. Belgrad ve Yeni Pazarın Türk bayraklarıyla donatıldığına dikkat çeken Sırp Danas gazetesi, ziyareti "Türkiye'nin ekonomik gücü, Balkanlar'da" başlığıyla geçti.

bakan-arslan,-cumhurbaskani-erdogana-sirbistanda-eslik-ediyor-(1).jpgbakan-arslan,-cumhurbaskani-erdogana-sirbistanda-eslik-ediyor-(2).jpgbakan-arslan,-cumhurbaskani-erdogana-sirbistanda-eslik-ediyor-(3).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler