Bakan Arslan: Cumhuriyet Bağımsızlığımızın Sembolüdür

Bakan Arslan: Cumhuriyet Bağımsızlığımızın Sembolüdür

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Cumhuriyetimizin ilanının 93’üncü yıldönümü olan bugünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu heyecanı paylaşıyoruz." dedi.

Bakan Arslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında;

"Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şekline kavuşmuştur.

Cumhuriyet, öte yandan milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olmasının da en büyük anahtarı olmuştur.  Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir.

Bugün hızlı bir dönüşüm geçiren dünyada, Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta, ülkemiz sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp küresel bir güç haline gelmektedir.

Bugün, bizlere düşen görev ise türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır. 15 Temmuz gecesi de göstermiştir ki; ülkemiz varlığına, demokrasisine ve milli iradeye karşı girişilen hain darbe teşebbüsüne karşı koymak için silahlara ve tanklara karşı hiç tereddüt dahi etmeden canını ortaya koyarak, vatanını ve milletini koruyan vatandaşlarımız var olduğu sürece Cumhuriyetimiz de ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz genç nesillerin omuzlarında daha da yücelecek ve ülkemiz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacaktır.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bilvesile, özellikle son zamanlarda milletimizin birliğine ve dirliğine kasteden bütün terör odaklarını, cinayet şebekelerini ve onların dâhili ve harici tüm destekçilerini şiddetle lanetliyorum.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler