Bakan Arslan “Ders” Verdi

Bakan Arslan “Ders” Verdi

Kafkas Üniversitesi’nin (KAÜ) 2016-2017 akademik yıl açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “Ders” verdi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonunda düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Slayt gösterilerinin ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın özgeçmişinin okunmasının arından "Yüzyılın Parlayan Yıldızı Türkiye” konuşu açılış dersi vermek için kürsüye çıkan Bakan Arslan, kendisinin ders verme gibi bir haddinin olmayacağını belirterek, “Burada birçok hocalarım ve hocalık yapmış milletvekillerim varken benim onlarda dahil olmak üzere burada ders vermem haddim değil. Ben ancak ileriye yönelik neler yapabiliriz bu konuda fikir alışverişinde bulunmak adına konuşalım.” dedi.

Bakan Arslan, “Bazı güçler yüz yıl önce masa üzerinde Türkiye’yi paylaştı. Hem de öyle bir paylaşmışlardı ki, nerenin kime verileceği zaten belliydi. Ecdat, millet olma şuuruyla savaş meydanlarına çıktı ve cumhuriyeti kurdu. Bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısına, mezhebine, meşrebine bakmadan omuz omuza, kardeş olarak bu coğrafyayı ecdadımız bize yurt olarak bıraktığı gibi şehit oldular. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta şehit oldular. Gözünü kırpmadan donmak pahasına şehit oldular. Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan, Yemen’den, Bağdat’tan, Bakü’den, Kudüs’ten ecdadımız gelip gözünü kırpmadan bu topraklarda donarak şehit oldu ve bize bu toprakları yurt olarak bıraktı. Ülkemizi kalkındırmak, güçlendirmek zorundayız. Türkiye’mizi muassır medeniyetler seviyesine ulaştırırken, ülkemizin ekonomisini büyüterek, dünyada söz sahibi haline getirilmesi gerek.” dedi.

Bakan Arslan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte ülkedeki genç, yaşlı, kadın, çocuk herkesin kahramanlık gösterdiğini de kaydederek, “15 Temmuz gecesi ‘Nene Hatun’ gibi binlerce kahraman kadın, ‘çocuğum annesiz babasız yaşar, ama vatansız yaşayamaz’ diyerek tankların önüne çıktı ve meydanlara indi. Kendini alim zanneden biri döndü, dünyanın maşası oldu. Bizim içimizden çıkmış, kendini alim zanneden, kendini sufi zanneden biri, silahımızı tankımızı uçağımızı bize doğrulttu. O gün meydanlara ‘evet ben millet şuuruyla, meydanda olacağım, milli irademe sahip çıkacağım, hainlere bu ülkeyi yedirtmeyeceğim, maşalara bu ülkeyi böldürmeyeceğim’ diyerek meydanlara çıktılar. Ecdat bu toprakları bize yurt, vatan olarak bıraktı. Biz de bu toprakları yurt ve vatan olarak bırakacağız.” ifadelerine yer verdi.

Bölünmüş yol yapımlarını da anlatan Bakan Arslan, “Ülkeyi yüksek hızlı trenlerle, havaalanlarıyla donatıyorsak, millet rahatının yanı sıra ülkenin büyümesini, kalkınmasını ve diğer ülkelerinin önüne geçmesi içindir. Bölünmüş yolları yapıyoruz ki, Asya ile Avrupa arasını koridorlarla tamamlayalım. Avrupa ile Asya arasındaki yük hareketi Türkiye üzerinden olsun ve Türkiye bundan kar elde etsin.” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise milli mücadelenin kazanılmasında Kars ve halkının farklı bir yeri olduğunu belirterek, “Anlamlı bir gün olan Kars’ın kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Kafkas Üniversitesi’nin bölgesindeki en önemli işlevlerinden biri de, üniversite kuran üniversite olmasıdır. Kafkas Üniversitesi’nden 3 üniversite daha çıkmıştır. İnşallah yenileri de gelecektir.” şeklinde konuştu.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ise, “15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhuriyetimize, demokrasimize, bağımsızlığımıza, milli iradeye  ve Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan hain saldırıyı, darbe girişimini Kafkas Üniversitesi adına şiddetle kınıyorum. Bu haince girişimi önleyen güvenlik güçlerimize , kendisini cesaretle kalkan yapan  Kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet başta yakınları olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyorum. Hepimizin de bildiği gibi bugün aynı zamanda Kars'ımızın kurtuluş gününü de kutluyoruz,  inşallah  bu topraklar kıyamete kadar Türk yurdu olarak kalacaktır.” dedi. 

bakan-arslan-“ders”-verdi-(1).jpgbakan-arslan-“ders”-verdi-(2).jpgbakan-arslan-“ders”-verdi-(3).jpgbakan-arslan-“ders”-verdi-(4).jpgbakan-arslan-“ders”-verdi-(5).jpgbakan-arslan-“ders”-verdi-(6).jpgbakan-arslan-“ders”-verdi-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler