Bakan Arslan Digor’da Vatandaşlarla Buluştu!

Bakan Arslan Digor’da Vatandaşlarla Buluştu!

UDH Bakanı Ahmet Arslan, "Geçmişte hep Başbakan, Cumhurbaşkanı kavgalarından dolayı bu ülke zarar gördü, fatura insanımıza çıktı." dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Digor'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Arslan, Digor’a çok geldiklerini, çok ziyaret ettiklerini, çok sohbet ettiklerini belirterek, “Bir Karslı olarak, bir Digorlu olarak, bir Kağızmanlı olarak hep beraber olduk. Ancak sizin adınıza Bakanlık sorumluluğu aldıktan sonra ilk defa böyle bir hasbıhal şansı yakaladık. Dolayısıyla ben başta değerli hanımefendiler olmak üzere hepinizi saygı ile selamlıyorum.” Dedi.

Digor’u çok önemli kavşak haline getireceklerini söyleyen Bakan Arslan, “Hava güzel, gün bereketli, baharın müjdecisi, dolayısıyla değerli kardeşlerim bana da düşen bu baharın müjdecisi olan günde elbette ki Digor ile ilgili birkaç şey, birkaç kelam sizlerle paylaşmak. Digor her zaman bizi sıcak karşıladı, her zaman olağan üstü bir ilgi ile karşıladı ama bildi ki biz onların hizmetkarı olmaya devam ediyoruz. Onların hizmetlerini yerine getirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Daha önce geldiğimizde burada bir söz vermiştik, demiştik ki; Kars-Digor-Tuzluca yolu bölünmüş olmalı, o sözümüzü Allah’a şükür yerine getirdik, çalışma başladı, hep beraber görüyoruz.  Ama bugün buradan bir şey daha söyleyelim evet bu yolun bölünmüş olması önemli fakat aynı zamanda sıcak asfalt olmalı dedik, bölünmüş yol ihalesini yapmıştık daha önce şimdi onun üstüne sıcak asfalt olması kararını da verdik. İnşallah bu yol sıcak asfalt olacak, böylece Karadeniz’i ülkemizin güneyine bağlarken, Digor’u çok önemli bir kavşak haline getiriyoruz. Bu bölgemizin kalkınması, ekonomimizin kalkınması, esnafımızın yüzünün gülmesi demektir.” Diye konuştu.

Digor’a müjdeler veren Bakan Arslan projeleri vatandaşlarla paylaşarak, “Yine şehrin içerisinden geçerken gördük ki belediyenin imkanları ile olmuyor, belediye kendi imkanları ile yapamıyor. Geçen Kars’ta da söylemiştim bugün burada çok net bir şekilde söylüyorum önce elektrik direklerini yerin altına alacağız onun sürecini başlattık, hayırlı uğurlu olsun. Elektrik direjlerini yerin altına aldıktan sonra şehrin içindeki bu ana koridoru sıcak asfalt yapacağız, o da Digor’a, Digorluya  hayırlı uğurlu olsun. Belediyemizde destek olmak üzere birkaç gün içerisinde göreceksiniz çok farklı çok amaçlı kanal açma makinesi, yol süpürme makinesi , konteynırlar dahil bir çok aracı çok yakında yollayacağız. Digor’un, Digorlunun hizmetinde olsun diye onlarda hayırlı uğurlu olsun. Yine İmam Hatip Lisemizi bitirdik yakında gelip onunda açılışını yapacağız ama sadece Digor merkezine değil  emin olun ki köylerin hepsinin alt yapısını yapmak, hepsinin yollarını yapmak hatta büyük köy yollarının da sıcak asfalt olması ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Sadece Digor’da değil, Kars artı 7 ilçede yani 8 yerde gerçekten bizim köy yollarındaki sıcak asfalt oranımız az. Geçmişte statik kaplama yapmışız ama statik kaplama yapınca üzerinden bir kış geçiyor tekrar bozuluyor. Artık öyle olmasın diye köy yollarını sıcak asfalt yapacağız. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz burada Valiliğimize teknik desteği verecek, çünkü onlarda bu konuda yeteri kadar tecrübe var. Valilik olarak da Özel İdare olarak da köy yollarının hepsini sırayla inşallah sıcak asfalt yapacağız. Sadece bu yıl köy yolları için getirdiğimiz para 100 milyon. Eskiden 15 – 20 milyon gelirken, sadece bu sene buraya aktardığımız kaynak 100 milyon. Onunla da yetinmiyoruz, Karayolları marifetiyle ilave işler yapacağız, en az bir o kadar parayı da oradan ayıracağız. Kars-Digor-Tuzluca yolunu saymıyorum. Orası zaten sıcak asfaltı dahil 200 milyonun üzerinde. Bir şey daha yapacağız değerli Digorlular, o da bugün buradan yeni bir müjdemiz olsun. Ani Ören Yeri bir turizm yeri. Dünya çapında biliniyor. Doğubeyazıt’tan İshakpaşa Sarayı’nı gezip Iğdır’dan gelen misafirlerimiz önce Kars’a gidip Kars’tan Ani’ye dönüyorlar ya da Ardahan’dan Kars’tan Ani’yi ziyaret eden bir misafir Iğdır tarafına gitmek isterse önce Kars’a gidiyor sonra Kars’tan Digor’a geliyor. Müjdemiz şu; Digor’dan başlayıp yaklaşık 10 köyü de katedip Ani’ye kadar olan yolu karayolları ağına aldık. Orayı da sıcak asfalt yapacağız, dolayısıyla Digorlu Ani’ye gitmek istediği zaman, Akyaka’ya gitmek istediği zaman, Arpaçay’a gitmek istediği zaman Kars’a kadar gidip oradan dönmeyecek. Buradan direk kestirme aşağı yukarı 10 köyünde sıcak asfalt olacak şekilde yapıyoruz. O da ciddi bir rakam, o da ciddi bir para tutuyor ama hemşerilerimize, insanımıza, Digor’umuza da hayırlı uğurlu olsun onun da sürecini başlattık.” Şeklinde konuştu.

Kars’a destek verenlere teşekkür eden Bakan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz gerçekten Digor’un, Kars’ın hizmetlerini yerine getirmek adına sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımızın da Kars’a ve ilçelerine bakışını herkes biliyor. Her yerden çok farklı, gerçekten çok ciddi destekler veriyorlar. Bu bölgenin kalkınması, bu bölgenin diğer bölgeler ile kalkınmışlık farkını gidermek için olağanüstü bir destek veriyorlar onlara teşekkür ediyorum. Tabi bura ile ilgili hangi kararı götürürsek götürelim, Meclis’te milletvekillerimiz, bakanlarımız bize destek veriyor onlara da teşekkür ediyorum.”  

Erdoğan için yapmadıklarını, yeni doğanlar için yaptıklarını belirten Bakan Arslan, “Ama biz önümüze bir süreç koyduk. Biz dedik ki; geçmişte bu ülke çift başlı yönetimden çok sıkıntılar çekti ve onun faturası da hep vatandaş olarak bize çıktı. Biz gelecekte çift başlılık olmasın, ülke tek merkezden yönetilsin diye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Meclisten geçirdik, size getirdik. Karar sizin. Hiç lafı karıştırmayacağım; Tek merkezden yönetilip daha güçlü hizmet edebilmemiz için bu sistem lazım. Deniliyor ki efendim tek adam olacak, tek adam olacak olmayacak size iki cümle ile söyleyeyim; şuanda Cumhurbaşkanının vatana ihanet dışında hiçbir sorumluluğu yok. Yetkisi çok, sorumluluğu yok. Yeni sistemde her şeyden sorumlu olacak, meclis her şey ile ilgili hesap sorabilecek. Cumhurbaşkanı şuan meclisi fes edebiliyor ama kendisine bir şey olmuyor. Yeni sistemde diyoruz ki eğer Cumhurbaşkanı ile Meclis anlaşamazsa, eğer Cumhurbaşkanı Meclis ile ilgili seçim kararı alırsa kendisi de seçime gidecek. Kime hakem olan halka gidecek. Bu konuda da hiç şüpheniz olmasın ki en sağlıklı sistemi kurmaya çalışıyoruz. Geçmişte hep Başbakan, Cumhurbaşkanı kavgalarından dolayı bu ülke zarar gördü, fatura insanımıza çıktı. Birilerinin söylediği gibi Erdoğan için yapmıyoruz, Erdoğan için yapabilsek zaten bütün yetkileri var, zaten başta. Bizim derdimiz Erdoğan sonrası bu ülkede çift başlılık olmasın. Bizim derdimiz Erdoğan için değil, bu ülkede doğacak her kişi için, her doğan için sağlıklı bir sistem kurulsun istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Gençlere de seslenen Bakan Arslan, “Gençlerin de seçime girmesini istiyoruz. Gençler Cumhurbaşkanını seçebiliyorsa, gençler milletvekili olarak Selahattin Beyribey’i ve Ahmet Arslan’ı seçebiliyorsa, gençler her türlü seçime karar verebiliyorsa aynı zamanda seçilebilsin istiyoruz.” dedi.

Bakan Arslan konuşmaların ardından AK Parti Digor Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

bakan-arslan-digor’da-vatandaslarla-bulustu!-(1).jpgbakan-arslan-digor’da-vatandaslarla-bulustu!-(2).jpgbakan-arslan-digor’da-vatandaslarla-bulustu!-(3).jpgbakan-arslan-digor’da-vatandaslarla-bulustu!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber