Bakan Arslan: Ebul Hasan Harakani Hazretleri, Bu Şehrin Manevi Hamisidir

Bakan Arslan: Ebul Hasan Harakani Hazretleri, Bu Şehrin Manevi Hamisidir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kafkas Üniversitesi tarafından düzenlenen "3’üncü Uluslararası Ebul Hasan Harakani" Sempozyumuna katıldı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kafkas Üniversitesi tarafından Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Ebul Hasan Harakani" Sempozyumu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasını KAÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alparslan Kartal yaptı.

3’ücü Uluslararası Ebul Hasan Harakani Sempozyumda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bu şehrin manevi hamisi Ebul Hasan Harakani Hazretleri’nin anılması vesilesiyle gönüllerin buluştuğu, kalplerin nurlandığı, sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti anlatmak zor. Bu vesileyle cumanız mübarek olsun. Kanatları pervaz etmeyi, yükselip göklere hayallere dalmayı kim istemez. Gönül hayatında hedefi ulaşmayı ve ruhani zevklere gömülüp gitmeyi kim arzulamaz. Duygu ve düşüncelerde saflaşıp, özüne ermeyi kim düşünmez. Elbette bunlar dünya ya geliş amacı olan herksin hayalidir. Ama herkes böyle olmayı ne yazık ki başaramıyor" dedi.

Bakan Arslan, "Benim çok önemsediğim Hazreti Mevlana’nın bir ifadesi, sohbetlerinde söylediğidir. ‘Bizim söylediğimiz Ebul Hasan Harakani’den aldıklarımızdan başka bir şey değildir.’ Ya da bir başka ifadeyle; ‘Makbulimizde her ne varsa pazarda sattığımız bilesiniz ki Harakani’den aldıklarımızdır" diye konuştu.

3’ücü Uluslararası Ebul Hasan Harakani Sempozyumunda, sırasıyla Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Vali Rahmi Doğan da birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından sempozyuma ara verildi. Bakan Arslan, daha sonra salondan ayrılarak Valilik makamına geçti.

2 gün sürecek olan sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda katılım oldu. Sempozyum devam ediyor.

bakan-arslan-ebul-hasan-harakani-hazretleri,-bu-sehrin-manevi-hamisidir-(1).jpgbakan-arslan-ebul-hasan-harakani-hazretleri,-bu-sehrin-manevi-hamisidir-(2)-001.jpgbakan-arslan-ebul-hasan-harakani-hazretleri,-bu-sehrin-manevi-hamisidir-(3)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler