Bakan Arslan: “Kanal İstanbul Projesi öncelikle İstanbul’u koruma projesidir”

Bakan Arslan: “Kanal İstanbul Projesi öncelikle İstanbul’u koruma projesidir”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TRT Haber’de gündemi değerlendirdi.

Ercüment DAŞDELEN / KARS MANŞET

Bakan Arslan, “Kanal İstanbul Projesi öncelikle İstanbul’u koruma projesidir. Muhalefet bu noktayı anlayamadığı için eleştiriyor” dedi.
Kanal İstanbul’un sadece ülkenin değil dünyanın projesi olduğunu belirterek, “Dünya bu projelerden rahatsız oluyor, bunu anlıyorum, Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar ama anlayamadığım içimizdeki hainler, maşalar nasıl dünyanın emellerine alet oluyor” diye konuştu.
UDH Bakanı Arslan, “Dünya Bankasının bir araştırmasına göre dünyada yapılan 10 tane proje var, bunun 6 tanesi Türkiye'de. Eskiden dünya yapardı biz televizyonda izlerdik. Şimdi Türkiye yapıyor, dünya diyor ki keşke bizde olsa" dedi.
Bakan Arslan’ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:
"Avrasya Tüneli'nde 68 bin garanti verilmiş durumda, şu an ise 54 bin araç geçiyor, daha geçen sene açıldı, önümüzdeki sene inşallah garanti rakamını yakalayacağız.”
“Türkiye, 80 yılda 6 bin 100 km bölünmüş yol yapmış, AK Parti hükümetleri tam 20 bin km bölünmüş yol yaptı. AK Parti hükümetleriyle 23 bin 500 km’nin üzerinde sıcak asfalt yaptık. Sarıkamış da elbette ki bundan nasibini aldı ve almaya devam ediyor.”
“Muharrem İnce, birkaç gündür diline dolamış diyor ki: ‘Süleyman Demirel’in, Turgut Özal’ın köprüsü bayramda ücretsiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın köprüleri paralı.’ Bir tek burada doğru söylüyor, hakkını teslim edelim. Niye doğru söylüyor? 1970 yılında bu ülke milli kaynaklardan, dışarıdan borç, kredi bularak I. köprüyü yani 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yaptı. Peki bu borcu kim ödüyor? 81 milyon ödüyor.”
“Bugüne kadar muhalefetin yaptığı her eleştiriden kendimize pay çıkardık, ancak bu sefer köprü geçişleri ile ilgili Sayın İnce’nin kullandığı rakamlar iftira niteliğindedir.”
“Özal’ın ve Demirel’in yaptığı köprülerin geçiş fiyatlarına ve bayramlarda ücretsiz oluşuna da biz karar veriyoruz.”
“İstanbul’daki köprüler vergilerle yapılmıştı bu yüzden diğer illere yatırım yapma imkanı kalmıyordu. Bugün biz Yap-İşlet-Devret modeli ile özel sektörün yatırım yapmasının ve toplanan vergilerle diğer illere yatırım yapmanın önünü açtık.”
“16 yıl öncesine kadar 26 havalimanı vardı bugün 55 havalimanımız var, 7 tanesinin de yapımına devam ediyoruz.”
“Sadece Bakanlığımızın uhdesinde şu anda 2 bin 134 şantiyede birden çalışıyoruz. Bu şantiyelerde 154 bin kişi çalışıyor. YİD projeleri ile birlikte çalışan sayısı 200 bini geçiyor.”
“Şu anda 35 bin kişinin çalıştığı 3. Havalimanı’nı 29 Ekim 2018’de hizmete verdiğimizde 100 bin kişi çalışacak.”
“Atatürk Havalimanı genel havacılığa hizmet etmeye devam edecek. Havalimanının geriye kalan kısmı ise ‘Millet Bahçesi’ olacak ve İstanbul’a nefes aldıracak.”
“Kanal İstanbul Projesi öncelikle İstanbul’u koruma projesidir. Muhalefet bu noktayı anlayamadığı için eleştiriyor.”
“Kanal İstanbul Projesi ile bu koridor şehre nefes aldıracak. Hem turistik hem de lojistik bir alan olarak İstanbul’a değer katacak.”
“YİD projelerinin en önemli özelliği imtiyazlarından gelir elde edebilmemizdir. Projelerden bugüne kadar 10 milyar dolar gelir elde ettik.”
“Devlet, yatırımcıların fabrikalarını açabileceği ekonomik ortamı, alt yapıyı ve ulaşım bağlantılarını hazırlamakla sorumludur.”
“Yabancıların yatırımlara ilgisi çok yoğun. 1915 Çanakkale Köprüsü için 2,5 milyar dolar krediye ihtiyaç vardı, 5 milyar dolarlık kredi teklifi geldi.”
“YHTlerle tersine göç hızlanıyor. Vatandaşlarımız artık okul ve iş için şehirlerinden taşınmak yerine YHT ile gidiş-geliş yapıyorlar.”
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler