Bakan Arslan Karayollarına alım bekleyen teknik personellere Kars’tan müjde verdi

Bakan Arslan Karayollarına alım bekleyen teknik personellere Kars’tan müjde verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)’de alım bekleyen 640 teknik personele Kars’tan müjde verdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Bakan Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak verdikleri sözü yerine getireceklerini belirtti.

Kars'ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Arslan soruları yanıtladı. Bakan Arslan, 2018 yılının ikinci yarısında 640 teknik personelle ilgili süreci başlatacaklarını ve alacaklarını söyledi.

Kars Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nde ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Ahmet Arslan, bir gazetecinin KGM’de alım bekleyen 46 teknik personelin alımlarıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Arslan, “talep çok sıcak ve gündemde, tabi sadece tekniker değil de, mühendis teknisyen yani teknik elaman alımı ile ilgili biz Karayollarının özellikle karla mücadele şartlarında, mücadelesi çerçevesinde iş makinesi parkını çok güçlendirdik.  Sizler hepiniz şahitsinizdir son yıllarda yıl geçtikçe özellikle kış şartlarındaki mücadele konusunda Karayolları çok daha başarılı bir hizmet veriyor. Ve her hangi bir aksaklığa mahal vermemek içinde yolları sürekli açık tutuyor. Bi,z bunu sağlayabilmek için yeterli iş makinesi parkının olması lazım. Yeterli teknik personelin olması gerekiyor” dedi.

Bakan Arslan, “Ben daha önce bir ifade kullandım. Bu 640 oradan çıktı. Biz bin 280 kişilik bir ihtiyaçla yola çıktık ve ona uygun iş makinesi parkını her sene yeniliyoruz. 640 arkadaşımızı geçen yıl yapılan başvurular çerçevesinde tespit ettik, aldık. Güvenlik soruşturması yaptıktan sonrada arkadaşlar başladılar ve dedim ki hemen devamında ikinci 640’da alacağız. Dolayısıyla arkadaşlarda sosyal medyada o yüzden 640 çok kullandılar, çok dillerine doladılar. Biz hükümet olarak gerekli görüşmeyi yaptık. Maliye Bakanımızla da ben gerekli görüşmeyi yaptım. Bu sene içerisinde inşallah ikinci yarıda bu 640 teknik personeli bünyemize katmakla ilgili süreci başlatacağız. Ve bu sene içerisinde sene bitmeden de inşallah bunları kadromuza katacağız ki, önümüzdeki kış sezonuna yani 2018-2019 kış sezonunda yeni parkımıza katacağımız iş makinelerimize uygun bir şekilde teknik kadromuzu da güçlendirmiş olacağız. Ve daha iyi hizmet verelim. Karayolları ağımız artıkça, genişledikçe, aynı şekilde mücadele ettiğimiz alanda genişliyor. O yüzden hem makine parkımızı güçlendirmek, hem de teknik personellerimizi artırmak gibi bir durumumuz var. Bu yılın ikinci yarısında inşallah bu 640 arkadaşımızla ilgili süreci başlatacağız. Bizde böyle Ulaştırma Bakanlığı olarak verdiğimiz sözü yerine getirmiş olacağız.” diye konuştu.

Bakan Arslan, "BTK sadece mahkemeler marifetiyle verilen kararlar çerçevesinde dinleme için uç veren bir görev ifa ediyor. 'Kim neyi, nasıl dinledi 'öyle bir görevi yok. Özellikle BTK marifetiyle böyle bir yazılımın satın alındığı ve dinleme için kullanıldığı gibi bir ifade kullanıyorlar. Net ve yüzde 100 bizim satın aldığımız veya gayriresmi olarak alıp da kullandığımız hiçbir yazılım, casus yazılım da dahil söz konusu olamaz. Biz yetkilerimiz çerçevesinde yasal olarak işleri yapan bir kurumuz. Güzel hizmet eden bir kurumu yıpratmaya yönelik bu ifadeleri reddediyoruz. Bize sorsalardı net bir şekilde 'Almamız ve kullanmamız söz konusu değil' derdik." ifadesini kullandı.

bakan-arslan-karayollarina-alim-bekleyen-teknik-personellere-kars’tan-mujde-verdi-(1).jpgbakan-arslan-karayollarina-alim-bekleyen-teknik-personellere-kars’tan-mujde-verdi-(3).jpgbakan-arslan-karayollarina-alim-bekleyen-teknik-personellere-kars’tan-mujde-verdi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler