Bakan Arslan: Kars Aynı Zamanda Lojistik Merkezi Marifetiyle Lojistik Kent Oldu

Bakan Arslan: Kars Aynı Zamanda Lojistik Merkezi Marifetiyle Lojistik Kent Oldu

Bakan Arslan, "Kars’ın bu avantajını Karslının ve Kars’ın lehine çevirebilmemiz için tarım ve hayvancılığı daha modern yapmamız, girdileri ve çıktıları artırmamız, entegre tesislerle de ürünlerimizi başka pazarlara gönderebilmemiz lazım." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Kars İli Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katıldılar.

Bakan  Arslan yaptığı konuşmada, Kars’ın hayvancılık ve tarım ili olduğunu ve bu anlamda daha çok öne çıktığını belirtti.

Bölgenin değerlendirildiği bir toplantı yaptıklarını aktaran Arslan, "Biz de Kars’ın şu an ki durumunu ve beklentilerini ortaya koyduk. Bizim beklentilerimiz çok. Özellikle Kars’ın erişimi ve ulaşımı konusunda çok şey yapıyoruz ve çok yol aldık." dedi.

Arslan, Bakü-Tiflis-Kars projesinin tamamlanmasıyla Kars’ın hem doğu hem de batı istikametinde kesintisiz yük taşınabilen bir merkez haline geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Kars aynı zamanda lojistik merkezi marifetiyle lojistik kent oldu. Kars’ın bu avantajını Karslının ve Kars’ın lehine çevirebilmemiz için tarım ve hayvancılığı daha modern yapmamız, girdileri ve çıktıları artırmamız, entegre tesislerle de ürünlerimizi başka pazarlara gönderebilmemiz lazım. Değerli bakanımız Kars’ta besi organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili başından beri çok ciddi destek verdi ve proje başladı. Sayın bakanım ‘Su olmadan hayvan, hayvan olmadan et ve süt olmaz’ diyor. Bu cümleyi biliyoruz. Bunun için barajlar konusunda hükümetimizin çok önemli desteği var. Barajlarla birlikte sulama kanalları, sulanabilir arazimizin sulanabilir hale gelmesi bizim için çok önemli. Bu anlamda çalışmalarımız var. Bu çalışmalarla daha modern yem bitkiciliği yapabilmek, ona bağlı olarak daha modern hayvancılık ve besi hayvancılığı yapabilmek adına öteden beri Karslıların inancı ve gayreti var. Bu konuda da mesafe alabildik."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler