Bakan Arslan, Kars’tan Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

Bakan Arslan, Kars’tan Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars'tan birlik ve beraberli mesajı vererek, "Herkesin milletimizi, insanımızı birbirine düşürecek ifadelerden kaçınması, kutuplaştırmadan özellikle kaçınması gerekiyor." dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan birçok açılışlara katılmak üzere bugün havayolu ile memleketi Kars'a geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kars’ta ve Sarıkamış'ta AK Partinin Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yapmak ve Karslı hemşerileriyle buluşmak için bugün Kars’a geldi.

Kars’a gelen Bakan Arslan’ı Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaşlar karşıladı.

Bakan Arslan, daha sonra Kars Valiliğini ziyaret etti. Kars Valiliğinde ise Vali Yardımcısı Erdinç Dolu, Yusuf İzci ve Mehmet Halis Aydın karşıladı.

Ülkemiz bir referandum sürecine girdiğini belirten Kars Valisi Rahmi Doğan, “Bizde Valilik olarak referandumun huzurlu ve güvenli bir şekilde yapılması için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Geçen hafta içerisinde İçişleri Bakanımızın başkanlığında bölge valileri ile Erzurum’da seçim güvenliği toplantısı yaptık. Seçimden önce, seçim günü ve seçimden sonrasında alınacak tedbirleri birlikte istişare ettik. Sayın Bakanımızın talimatlarını aldık. Daha sonra ilimizde alınması gereken tedbirleri, yine ilimizdeki yönetici arkadaşlarla gerek adli gerek mülki erkan ile birlikte görüştük. Niyetimiz, amacımız vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde iradesini sandığa yansıtabilmesi. Bununla ilgili gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz. İnşallah huzurlu bir şekilde ilimizde de referandumu yapacağız. Ben referandumun ve sonuçlarının ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Vali Doğan devam eden projeler hakkında da Bakan Arslan’a bilgi vererek, “Geçen hafta Ankara’da yapmış olduğumuz Cazibe Merkezleri ile ilgili toplantıda ve toplantı sonrasında arz ettiğim hususlar var. onları da takip ediyoruz. Bir taraftan işlerimizi yaparken, bir taraftan da güvenlik tedbirlerini de almaya devam edeceğiz. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum, şeref verdiğiniz diyorum.” ifadesini kullandı.

“Kars’ta olmaktan, evimizde olmaktan, hemşerilerimizle bir arada olmaktan duyduğumuz memnuniyeti özellikle sizin aracılığınızla ifade etmek isterim.” Diyen Bakan Arslan, referandum süreci ile ilgili diğer partili milletvekillerine il başkanlarına seslendi.

Bakan Arslan, huzurlu bir seçim geçirmek adına çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Sayın Valimde söyledi, önemli bir süreç, ülkemiz açısından önemli bir süreç, bir anayasa değişikliği ile ilgili halk oylaması var ve halkın iradesinin tecellisi anlamında onun hakemliğine başvuruyoruz. Bizim istediğimiz, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde, barış içerisinde, insanımızın iradesinin sandığa yansıması. Bu konuda yürütme olarak bizim bütün imkanlarımızı seferber edip, insanlarımızın iradesinin sandığa sağlıklı yansıyabilmesi adına yapılması gereken her şeyi yapmak istiyoruz. Hükümet olarak bunu yapıyoruz. Elbette ki mülki idarede sayın valim ve çalışma arkadaşları keza bunu yapıyor, parti olarak da milletvekilimiz, il başkanımız, teşkilatlarımızla birlikte yine yapmaya çalıştığımız budur. Halkın kararına saygılı olmak gerektiğini bilerek ve bunu doğru telaffuz ederek çünkü zaman zaman görüyoruz, bazen amacını aşan ifadeler kullanılıyor, belki de bazen çok kötü niyetli ifadeler kullanılıyor. İnsanların iradesine ipotek koyacak veya iradesinden kaynaklı insanları ayrıştıracak cümleler kullanılıyor. Bu ülkemize de yakışmıyor, insanımıza da yakışmıyor. Kars’tan şunu söylemek isteriz ki; bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısı, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun insanlarımız birlik içerisinde, beraberlik içerisinde adeta bir mozaiğin parçaları gibi huzur içerisinde yaşamışlar ve bu coğrafyadan her yere bu anlamda güzel bir mesaj vermişler. Kars’tan yine bu mesajı vermek isteriz ki; ayrışmayı değil, birlik bütünlük içerisinde ülkemizi hedeflerine sağlıklı bir şekilde götürmek adına biz yol alıyoruz, yol almaya çalışıyoruz. Milletimiz de bunu yapmaya çalışıyor. Milletimizi, insanımızı birbirine düşürecek ifadelerden kaçınmak, kutuplaştırmadan özellikle kaçınmak gerekiyor. Bu birlik mesajıyla biz Kars’ta inşallah çok güzel, çok huzurlu bir seçimle birlik ve beraberlik mesajıyla yine her zaman ki gibi Türkiye’ye mesajımızı vereceğiz ama Türkiye’deki herkese de, 81 ildeki herkese de söylüyoruz ki; biz ülkemiz daha iyi nasıl kalkınır? Daha iyi hedeflerine nasıl iyi hedeflerine erişir? Daha hızlı nasıl adımlar atarak dünya ile rekabet eder? Onun peşindeyiz. Bunun peşindeyken bu süreci başka noktalara çekmek, kutuplaşmaya özellikle insanlarımızı sevk etmek kadar yanlış ve kötü bir şey yok. Bundan geçmişte ülkemizde, başka ülkelerde çok acı dersler çıkardı. Bence tekrar onları yaşamamak adına herkesin söylemlerine dikkat etmesi lazım, ifadelerini seçerek kullanması lazım, bizim de yapmaya çalıştığımız o dur. Dolayısıyla inşallah huzurlu bir halk oylaması olacak. Günün sonunda da milletin kararı baş-göz üste diyerek, milletin kararı çerçevesinde hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kars’taki yatırımlara da değinen Bakan Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabi elbette ki Kars’ta insanlarımız Kars’ın yatırımları ile ilgili, Kars’ın kalkınması ile ilgili, Kars’ın projeleri ile ilgili merak ettikleri var ama, sık sık da geliyoruz projeleri ifade ediyoruz, insanımızla paylaşıyoruz. Kars’ta da şunu söylemek isteriz; biz gerek milletvekilim ile birlikte Ankara’da gerek sayın valimizle, belediye başkanlarımızla, il başkanımızla ve buradaki paydaşlarımızla birlikte ilin projelerinin bir an önce hayata geçmesi ve Kars’ın bölgesinde Cazibe Merkezine uygun bir şekilde sadece hep söylerim Serhat’ı bekleyen şehir değil, bu konumundan yararlanan şehir olması adına da projeleri tek tek hayata geçiriyoruz, takip ediyoruz, süreçleri hızlandırıyoruz. İnşallah Kars bu konuda örnek olacak illerden biri ama sadece Kars değil bölge olarak kalkınmamız önemli.  Biz bunu da önemseyerek, geçen hafta yine Ankara’da Cazibe Merkezleri ile ilgili, Kars-Ardahan-Iğdır işadamları, valileri, milletvekilleri bir araya geldik. Çok da başarılı bir programdı. Cazibe Merkezileri ile ilgili 27 Şubat itibariyle başvurular bitti. Ancak hemen bunların değerlendirilmesinin arkasından yeni başvurular alınacak, dolayısıyla süreç durmayacak. Bölgenin kalkınması ve diğer bölgelerle arasındaki kalkınmışlık farkını gidermek adına inşallah daha birçok projeyi hayata geçireceğiz.”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan daha sonra Faikbey Caddesi üzerinde bulunan AK Partinin Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışını yapmak için Kars Valiliğinden ayırıldı. 

bakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(1).jpgbakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(2).jpgbakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(3).jpgbakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(4).jpgbakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(5)-001.jpgbakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(6).jpgbakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(7).jpgbakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(8).jpgbakan-arslan,-kars’tan-birlik-ve-beraberlik-mesaji-verdi-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler