Bakan Arslan, KAÜ’ye El Attı!

Bakan Arslan, KAÜ’ye El Attı!

Yüksek Öğretim Kurumu ve Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyonun kararını gözden geçirmek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan aracı oldu.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Yaklaşık 6 ay önce Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından Kars Kafkas Üniversitesi incelemeye tabi tutulmuştu. Yapılan incelemeler sonrasında akademik personelin yetersizliğinden dolayı Kars Kafkas Üniversitesi’nde Acil Servis Asistanlığı, Genel Cerrahi Asistanlığı, Kardiyoloji Asistanlığı açık kalırken, Dahiliye Asistanlığına ise 3 aylık açık kalma süresi tanındı.

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a www.karsmanset.com Yazı İşleri Müdürü Volkan Karabağ “Devam eden FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında akademik personel yetersizliği nedeniyle Asistanlık Bölümleri kapatılma kararı alındı, sizin bu konu ile ilgili bazı görüşmeleriniz oldu mu? Görüşmeler ve soruşturmalar ne aşamada? Sorusunu yöneltti.

Bakan Arslan, komisyonun 6 ay önce yaptığı bir inceleme olduğunu belirterek, “Soruşturma boyutu ayrı bir boyut, o yürüyor zaten. Özellikle üniversitede profesör, doçent ve yardımcı doçent seviyesinde eğitim kadrosunun eksikliğine bağlı olarak asistan atamasında azaltmaya gidiliyor. Genel uygulama bu yönde devam ediyor. Kafkas Üniversitemize gelince de bir ara birkaç aylık sıkıntılar oldu. Soruşturmalarında dışında sıkıntılar oldu.  Özellikle eğitim kadrosunda ilden gitmek istediler ama son birkaç aydır bizim işin içine girmemiz ve Rektörlüğe de, Üniversiteye de verdiğimiz destek ile tekrar eğitim kadrosunda, öğretim kadrosunda artış sağlandı. Üniversite Hastanemize ilave imkanlar ve doktorlar sağladık. Sağlık Bakanımız ve ilgili kurulun başkanı olan Sağlık Müsteşarı ile de konuştuk. Gerek doktor olarak Milletvekili arkadaşımız konuştu gerek ben konuştum, rica ettim. Dedik ki; ‘Üniversitenin imkanları 6 ay önceki incelemenize bağlı olarak bir karar almışsınız, şuan ki imkanlar o zaman ki imkanlar değil. Lütfen tekrar bakın. Bununla ilgili gereğini yapın. Çünkü Üniversite Hastanesi bizim için çok önemli. Hem Kars için önemli, hem bölge için önemli. Dolayısıyla onlarda anlayışla karşıladılar. Tekrar gereğini yapıyorlar, gerekli çalışmayı yapacaklar ve azaltma ve eksiltme olmayacak. Tam tersine biz artırılmasını istiyoruz. Çünkü gerek Üniversite Hastanesinde ilave yaptığımız tesisler ve sağladığımız imkanlar, gerek Devlet Hastanesi ve onun yanına yapacağımız yeni ilave Kars Devlet Hastanesi ile birlikte biz bu bölgede Sağlık Üssü haline gelelim istiyoruz. Sadece Karslıya değil, Kars üzerinden bölgeye hizmet edelim istiyoruz. Dolayısıyla onların biraz daha büyümesi, asistan ve hoca sayısının da artması gerekiyor. Sağ olsunlar o anlayışla tamam dediler, onun gereğini yapıyorlar ve yapılacak. Bu konu ile ilgili bir sıkıntı olmayacak inşallah.” yanıtını verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler