Bakan Arslan, Selim ve Kağızman’a Doğalgaz Müjdesi Verdi

Bakan Arslan, Selim ve Kağızman’a Doğalgaz Müjdesi Verdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Selim ve Kağızman’a doğalgaz getirileceğinin müjdesini verdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ta bir dizi temel atma ve açılış programlarına katılan Bakan Arslan, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’u da makamında ziyaret etti. Arslan’a ziyareti sırasında Vali Rahmi Doğan, Milletvekili Selahattin Beyribey, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Digor Belediye Başkanı Ömer Vargün, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör de eşlik ettiler.

Bakan Arslan ziyaret sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, doğal gazın çevre temizliği ile insan yaşamını daha da kolaylaştırdığının önemine değinerek, Kars il merkezi ve Sarıkamış’ın ardından Selim ve Kağızman ile birlikte diğer ilçelerinde doğal gaza kavuşması gerektiğini söyledi.

Selim ve Kağızman’a doğal gaz gelmesi için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile görüştüğünü belirten Bakan Arslan, bu konuda Başbakan Binali Yıldırım’ın da olurunu aldıklarının müjdesini verdi.

ABONE SAYISI KRİTERİ GÖZETİLMEYECEK!

Özel girişimleri sonucunda abone sayısı kriterini de aştıklarını ifade eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: “Bu sene içerisinde Selim’e doğal gaz gelmesi için çalışmalara başlayacağız. Önümüzdeki yılda Kağızman’ın doğalgazını başlatıyoruz. Böylece Kağızman’a doğalgaz müjdesini de Selim’den vermiş olalım. Selim halkımız sağ olsunlar bizlere her zaman desteklerini güçlü bir şekilde veriyor. İlçe halkımızın destekleri ve duaları olduğu müddetçe bizlerde güçlü bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Doğalgaz ilçelerimiz için de önemlidir. Çünkü doğalgaz insanlarımızın yaşam konforu ve yaşam standardı için son derece önemlidir. Ebetteki insanımız ısınma için başka şekilde de ihtiyaçlarını görüyorlar. Soğuk bir iklimde yaşadığımız için doğal gaz son derece önemli hale gelmiştir. Doğalgaz ayrıca çevre temizliği içinde önemlidir. Bu durum Kars’a kriter aranmaksızın yapılan bir ayrıcalıktır.”dedi.

BELEDİYE BAŞKANINIZI KOŞTURUN Kİ, BİZDE O’NA DESTEK VERMEĞE DEVAM EDELİM

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’un başarılı çalışmalarından da övgüyle bahseden Bakan Arslan: “Belediye Başkanımız Coşkun Altun, Kaymakamımız ve ilçe başkanımız ile birlikte, halkımız ile birlikte bütünleşmiş bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Selim’in layık olduğu hizmetlere birer birer imza atıyorlar. Kaymakamlarımız ile birlikte ilçemizin gelişmesi için çalışmalar yapıyorlar. Bizlere düşen görev de milletvekilimiz Selahattin Beyribey ile birlikte Selim için Ankara’da takip edilmesi gereken işleri ve problemleri çözmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Zaten Valimiz de elinden gelen her şeyi yapıyor. Selim’in birçok ihtiyacını giderdik. İmkânlar sınırlı olsa da ihtiyaçlar sınırsızdır. Ama daha fazla iş yapmamız gerekiyor.  İlçe merkezindeki yollarında sıcak asfalt olması için belediyemiz ile güzel bir işbirliği çerçevesinde yollarımız güzel bir hale geldi. Hayvan pazarı ve otogar da Selim için çok önemlidir. Biliyoruz ki  bölge insanımızın otobüs yolculuğuna olan ihtiyacı artarak devam ediyor. Başkanımızın otogar isteği için bizlerde gerekli desteği vereceğiz. İnşallah bu yıl otogarı Selimlilerin hizmetine sokacağız. Selimliler belediye başkanlarını koştursunlar ki bizlerde O’na destek vermeye devam edelim” şeklinde açıklamada bulundu.

BAŞKAN ALTUN: BAKAN ARSLAN İLE SELİM DEĞİŞİYOR VE DÖNÜŞÜYOR

Bakan Arslan’a kısa brifing veren Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bakan Arslan’ın Selim’i her ziyareti sırasında heyecanlandıklarını da ifade eden Başkan Coşkun:  “Sayın Bakanımız ilçemize her gelişinde ilçemiz daha da güzelleşiyor, yatırım ve hizmetler sadece Selim’e değil diğer ilçelerimiz ve ilimize gelince de mutlu oluyoruz. Her zaman yeni yatırımların müjdesini alıyoruz. Milletvekilliğiniz döneminde de bakanlığınız döneminde de ilçemiz değişiyor ve dönüşüyor. İlçem adına size şükranlarımı sunuyorum. Allah razı olsun. Bizlerde yerel anlamda sizlerin yüzünü kara çıkarmayacağız. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Sizlerin bizlere vereceği müjdeler ile gerçekten heyecanlanıyoruz. Bu yıl içerisinde ilçemiz yeni projeler ile tanışacak. Kent meydanı yapıyoruz. Mevcut belediye hizmet binamızın yanına çok amaçlı ek hizmet binaları, bisiklet yolu, kapalı semt pazarı, kapalı hayvan pazarı ile Selim daha da gelişecektir. Yeni terminalimiz ile de ilçemiz daha da güzel olacaktır.”şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler