Bakan Arslan: Siber Güvenlik Sektöründe Yerlilik Kadar Millilik de Önemli

Bakan Arslan: Siber Güvenlik Sektöründe Yerlilik Kadar Millilik de Önemli

Bakan Arslan, siber güvenlik alanında yerli ve milli çözümlerle iş birliğinin önemine dikkati çekerek, "Daha fazla koordineli çalışmak, daha fazla iş birliği yapmak bu sektörden beklediğimiz faydayı elde etmek ve olası saldırıları engellemek için önemli."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ev sahipliğinde Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda yaptığı konuşmada, sadece kişisel değil kurumsal ve toplumsal bellek olarak dünyanın siber güvenliğe tabi olduğunu söyledi.

Sosyal hayatın, iş hayatının, kritik altyapıların tamamen bilişim tabanlı olduğuna işaret eden Arslan, finans merkezleri, elektrik santralleri, ulaştırma ve iletişim sistemleri, hastaneler bilişim altyapısına bu kadar bağlıyken bu alanda yapılması gereken çok şey bulunduğunu dile getirdi.

Arslan, siber güvenlik konusunda gerekli gayreti göstereceklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bu sektörde yerlilik kadar millilik de önemli. Sektör paydaşları olarak daha fazla mesafe almamız lazım. Birçok firma siber güvenlik başta olmak üzere bu işleri yapıyor ancak sektörün taraflarının işin içine daha fazla girmesi gerekiyor. Biz de koordinasyon görevini daha iyi yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Taraflarla birlikte gereğini yapmaya hazırız. Özel sektörümüz bilmeli ki daha koordineli çalışmak, daha fazla iş birliği yapmak bu sektörden beklediğimiz faydayı elde etmek ve olası saldırıları engellemek için önemli." 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler