Bakan Arslan, TGRT Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi

Bakan Arslan, TGRT Haber canlı yayınında gündemi değerlendirdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan TGRT Haber’in canlı yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ülkemizde planlanan 21 lojistik merkezinden biri olan, Kars Lojistik Merkezi’nin yüzde 80 altyapısı tamamlandığını, Kars Lojistik Merkezinin, yan sanayi kolları ile yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Bakan Arslan, “E-devlet abone sayımız 38 milyona yaklaştı. Ayda 198 milyon işlem yapılıyor. 2017’de e-devlet marifetiyle 2 milyar doların üzerinde tasarruf sağladık. Bu sene sonuna kadar kamu hizmetlerinin tamamı e-devlet üzerinden yapılacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci tura kalma ihtimalinin kesinlikle olmayacağını belirten Bakan Arslan, “Vatandaş her şeyin farkında. Bundan 20-25 gün önce iç meydanlara çıkıldığında işte o söylediğim seçmenin acaba muhalefet ne söyleyecek, onları bir dinleyeyim ondan sonra karar vereyim kararsızlıklarını düşündüğünüz zaman böyle bir ihtimalden söz ediliyordu. Ancak saha netleşiyor ve kesinlikle bunu söyleyelim ki; 2014 seçimlerinden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha net rakamlar net Cumhurbaşkanımız yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuran Cumhurbaşkanımız Başkanımız olacak ve ben ikinci tura kalma ihtimalini kesinlikle görmüyorum.” dedi.

Vatandaşın teveccühünün çok net olduğunu kaydeden Bakan Arslan, “Kars dahil yedi ilçesini gezen bir milletvekili adayı gerekse Türkiye’nin 81 ilinde Bakanı olarak yaptığımız hizmetler nedeniyle bir çok ile gidiyoruz ve oralarda da bir çok temasta bulunuyoruz oralarda da vatandaşın teveccühü çok net tercihi çok net. Onun için ben kesinlikle ikinci tura kalma ihtimali görmüyorum. Birinci turda çok net bir biçimde sayın Cumhurbaşkanımız üstelikte böyle ucu ucuna değil rahat bir farkla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kuracak.” ifadesini kullandı.

CHP’nin HDP’leştiğini dile getiren Bakan Arslan, “Tabi sadece Kars’ta değil birçok yerde adaylar da seçmen de şunu görüyor Cumhuriyet Halk Partisi HDP’leşiyor. Cumhuriyet Halk Partisi HDP ile kol kola gezerken neredeyse PKK’nın söylemlerini kullanıyor. İşte böyle bir partiye destek verir pozisyonda olmak Saadet Partilileri gerçekten rahatsız ediyor ve bu anlamda da üstelik birinci sıra milletvekili adayı Sezgin Yıldız çok net ifadelerle dedi ki; ‘Hayır, ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tavrını zaten hiçbir şekilde tasvip etmiyorum. Bunu destekler duruma düşmekte kabul edilebilir bir durum değil ve dolayısıyla hem birinci sıra milletvekili adayı hem ilçe başkanı hem ilçe yönetimi arkadaşlarla birlikte 25 kişi istifa ediyoruz.’ Ama önemli olan şu; 25 kişi de geçer bazen 500 kişi de geçer. Birinci sıra milletvekilinin ve en büyük ilçemiz olan Kağızman İlçe Başkanımızın yönetimdeki arkadaşlarla birlikte ‘Hayır net bir şekilde, biz HDP ile ortak hareket eden CHP’yi destekleyen parti duruma düşemeyiz. Recep Tayyip Erdoğan’dır bizim liderimiz Ahmet Aslan’dır Kars’ta bize hizmet eden. Dolayısıyla biz bunların yanında olacağız bunları destekleyecek miyiz? Milli görüşten gelen gelenek çerçevesinde baktığınızda orada, burada olmamız lazım. Çünkü bu büyük dava partisi, bu bir davayı ileriye taşıyan liderin partisi o yüzden Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olacağız’ deyip hem Saadet Partisi’nden ayrıldılar hem birinci sıra milletvekili adaylığından ayrıldı ve gelip bize katıldı. Bu bence çok anlamlı, çok önemli ve çok değerliydi. Tek cümle tekrar söyleyelim, ‘HDP ile kol kola gezen CHP’yi destekleyen partinin milletvekili adayı olamam seçmeni olamam’ söylemi bence her şeyi özetliyordu.” şeklinde konuştu.

Muharrem İnce’nin laf cambazlığında mahir olduğunu söyleyen Bakan Arslan, “Sayın İnce aday olarak ilk çıktığında, ‘laf cambazlığı üzerine benim elime kimse su dökemez’ dedi. Bunu meydanlarda söyledi. ‘Laf cambazlığıyla kimse benimle yarışamaz, yalan söylemek gerekirse yalan, iftira atmak gerekiyorsa iftira, ben her şeyi yaparım’ dedi. Kendi ağzıyla söyledi; ‘kimse laf cambazlığında benim elime su dökemez’ ve gerçekten de laf cambazlığı konusunda mahir olduğunu Mecliste milletvekili yaptığım dönemden biliyorum. Grup başkan vekili olarak da laf cambazlığı konusunda çok mahirdir. Allah için bu hakkı teslim edelim. İşte burada laf cambazlığı yaptı, ‘rahmetli Turgut Özal’ın rahmet Süleyman Demirel’in yaptığı köprülerin 11,25 TL dedi tabi otomobiller 8,75 TL tur hafif ticari araç dediğimiz minibüsler kamyonetler türü araçlar ise 11,25 TL’dir’ dedi. Bu doğru bir defa vatandaşın kafasında otomobil yerine hafif ticari araç söyledi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden de Yavuz Sultan Selim Köprüsünden de 11,25 TL’ye geçiyorken emsal araçlar, çok net söylüyorum çünkü elma ile armutu kıyaslama yazacaksınız emsal araçlar hafif ticari araçlar Yavuz Sultan Selim Köprüsünden 17,40 TL’ye geçiyorlar, 11,25 TL, 17,40 TL’ye geçiyorlar küçük araçları da söyleyelim 8,75 TL otomobil birinci ve ikinci köprüden geçiyor, 13,05 TL’den de üçüncü köprüden geçiyor. Sayın İnce birinci, ikinci köprü rakamlarını üçüncü köprü ile kıyaslıyor gibi yaparak gitti apayrı rakamları apayrı projelerin fiyatlarını verdi ve milletin kafasını burada karıştırmaya çalıştı. Bir şey daha söyledi; 17,40 TL olan bedeli ‘114 TL’ dedi, kabul edilebilir bir durum değil. Müdüre dedi ki ‘çift yönlü alıyor’, hayır iki köprüde nasıl tek yönlü ücret alıyor isek üçüncü köprüde de tek yönlü ücret alıyoruz, dönüşte ücret almıyoruz. Ancak bunda sanki ücret alınmıyormuş gibi söyledi. Gerçekten vatandaşın kafasını karıştırmaya çalıştı.” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler