Bakan Arslan: Ulaştırma Alanında 15 Yılda 320 Milyar Yatırım Yapıldı

Bakan Arslan: Ulaştırma Alanında 15 Yılda 320 Milyar Yatırım Yapıldı

UDH Bakanı Ahmet Arslan, Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren Durmazlar Makine'yi ziyaret etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 yılda sadece ulaştırma alanında 320 milyar lira yatırım yapıldığını kaydetti. 

Bu miktarın aşağı yukarı 100 milyar dolara denk geldiğini aktaran Arslan, şunları söyledi:

"Geldiğimiz bu nokta çok önemli. Geçmişi unutmadan geleceği yakalamamız lazım. Tezgahın başında 2 tane ustabaşı var. Ya da 2 tane formen var. Her birinin ayrı bir tarafa çektiğini düşürseniz o tezgahtan bırakın bugün ürettiniz üretimi yapmak, bugünkü ürünü almak, 40 sene önceki o rahmetli Ali Bey'in kurduğu tezgahtan üretilen ürünleri dahi üretemezsiniz. Türkiye'deki çift başlılığın geldiği noktayı göstermek adına söylüyorum. Sizin gibi fiilen atölyede çalışmış sonra tersanede, atölyede fiilen mühendislik yapmış, sonra genel müdürlük yapmış, milletvekilliği, bugün de nasip oldu bakanlık sorumluluğuyla konuşan biri olarak diyordum ki, nerede olursa olsun eğer bir çift başlılık varsa oradan verim alma şansımız yok. Biz tamam 15 yıldır çok şey yaptık. Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. Ama inanın ki bu, cumhurbaşkanları ile başbakanların aynı anlayışta olması, aynı hedefe yürümesi ve iki başlılık yapmamasından kaynaklandı." 

"Türkiye 20 yıl çift başlılıktan çok çekti"

"Biz evet 15 yılda 3,5 kat büyüdük ama eğer vesayet odakları olmasaydı, çift başlılıktan kaynaklı yapı bozukluğu olmasaydı biz bugün 10 kat büyüyen Türkiye'yi, 2023 hedeflerini yakalamış, daha sonraki hedeflerini konuşan bir Türkiye'yi konuşuyor olacaktık." diyen Arslan, şöyle devam etti:

"Tamam bugün başbakan ile cumhurbaşkanı çok iyi anlaşıyor olabilir. Sizin desteğinizle cumhurbaşkanımız bir dönem daha cumhurbaşkanlığı yapabilir ama ya yarın? Eskiden ülkede planlama uzun soluklu yapılmıyordu. Çünkü bir sonraki ay maaşını verip veremeyeceğini bilmeyen bir ülkenin 5 yıllık, 10 yıllık, 20 yıllık planlama şansı yoktu." 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler