Bakan Arslan ve Fakıbaba, Kars'ta Öğretmenlerle Buluştu

Bakan Arslan ve Fakıbaba, Kars'ta Öğretmenlerle Buluştu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte Kars'a geldi. Bakan Arslan ve Fakıbaba Öğretmenler Günü nedeniyle Kars’ta Öğretmenlerle bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Tarifeli uçakla Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve  Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’i Kars Harakani Havalimanında Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, protokol üyeleri ve partililer karşıladı.

Bakan Arslan ve Fakıbaba daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Alpaslan Anadolu Lisesine geçerek burada "İl Eğitim Tarihi Müzesi" açılışını yaparak Öğretmenlerle bir araya geldiler.

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Sayın Bakanlarım bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle İlimizi ziyaretiniz esnasında Öğretmenler bir araya gelmenizi sağlayacak bir program da icra ettik. Eğitim Tarihi Müzemizin açılışının ardından öğretmen arkadaşlarla bir aradayız. Ben bu vesileyle tüm öğretmen arkadaşlarımızın Öğretmenler Gününü kutluyor, tebrik ediyorum.” dedi.

Bakan Fakıbaba’da tüm öğretmenlerin bu özel gününü yürekten kutlayarak, “Gerçekten Türkiye için, insanlık için çok önemlisiniz. Meslek hayatı boyunca binlerce gencimizi geleceğimizi yetiştiriyorsunuz, esasında gelecek öğretmenlerin elinde. Eğer biz burada oturuyor isek biz önce Allah’a sonra sizlere de borçluyuz. Bu eğitimleri veren sizlersiniz. Mesleğinizin ne kadar önemli olduğunun herkes bilincinde bizlerde, vatandaşlarda, öğrencilerde bilincinde. Ben şahsen öğretmen olmayı çok arzu ederdim. O kadar güzel mesleğiniz var ki, öğretmek, eğitmek ne kadar hoş bir şey, yani inanın biz çok büyük mesafeler kat ettik. Burada bunun en önemli mimarlarından birisi siz çok değerli öğretmenlersiniz. Sizlerle bu ülke çok daha iyi olacak. Ona inanıyorum.”  diye konuştu.

Bakan Arslan, Bakan Fakıbaba’nın Kars ziyaretinde başka ziyaretleri olduğunu ancak 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle o programları aradan çıkartarak Alpaslan Anadolu Lisesine geldiklerini dile getirerek teşekkür etti. Bakan Arslan çok şeyler söylenebileceğini ifade ederek, “Ancak söylenecek en güzel şey Ulu Önder Atatürk’ün Geleceğimizin Teminatı dediği, Bakanımızın da söylediği gibi sizin ellerinizle sizinle birlikte yoğrulmaları ve böylece de geleceğe hazırlanmaları, o yüzden sizlere çok çok teşekkür ediyoruz. Kendi öğretmenlerimiz sizin meslektaşlarınız bizleri bugüne getirmek adına, bugüne hazırlamak adına gerçekten o zaman da köy demeden dağ demeden mezra demeden yayla demeden görev yaptılar, nitekim meslektaşlarınız bugün de aynı şekilde ülkenin her yerinde en ücra noktasında görev yapıyor, gençlerimizi geleceğe hazırlıyor, nitekim bizleri de o anlamda bugüne hazırladılar. Onun için sizlerin huzurunda sizlerin nezdinde onlara saygılarımızı arz ediyoruz, ellerinden öpüyoruz, ahirete irtihal edenler var onları da rahmet ve şükranlarımızı diliyoruz. Hayatta olanlar var nitekim onlara da sağlık afiyet diliyoruz. Ben ne zaman onları görsem adeta ilkokuldaki bir Ahmet olurum öyle ellerini öpüyorum. Dolayısıyla hiç şüpheniz olmasın ki bugün yetiştirdiğiniz çocuklar, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızda sizlerin ellerinizden aynı şefkatle bugün öptükleri gibi gelecekte de öperler, biz de her birinizi o öğretmenlerimizin yerine koyarak ellerinizden öpüyoruz. Geleceğe hazırlık yaparken, ülkemizin teminatı olan gençleri yetiştirirken ne kadar fedakarlıklar yaptığınızı biliyoruz, nitekim dün bir öğretmen arkadaşımız “Kağızman’ın Karacaören Köyü’nde tek başıma bir bayan öğretmenim, ben gururla bu mesleği yapıyorum, şu şu konularda bize yardımcı olur musunuz?” diye bir mesaj atmış, hiç şüpheniz olmasın ki sadece Kars Merkezde değil, sadece Alpaslan Anadolu Lisesinde değil ülkemizin neresinde bir okul varsa biz her zaman öğretmenlerimizin emrindeyiz her zaman öğretmenlerimizin öğrencileri daha iyi yetiştirebilmeleri adına onlarla birlikteyiz bu vesileyle bu konuyu bütün öğretmenler adına sizlere arz etmiş olalım. İnşallah ülkemizin geleceği bugünden daha iyi olacak buna hiç şüphe yok. Nasıl ki bugün dünden iyiyse ama biliyoruz ki bu sizin eseriniz olacak, ona hiç şüphe yok.” şeklinde konuştu.

Bakan Arslan ve Fakıbaba günün anısına öğretmenlere kalem hediye ettikten sonra Alpaslan Anadolu Lisesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

bakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(1).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(2).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(3).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(4).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(5)-001.jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(6)-001.jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(7)-001.jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(8)-001.jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(9).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(10).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(11).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(12).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(13).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(14).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(15).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(17).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(18).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(19).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(20).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(21).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(22).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(23).jpgbakan-arslan-ve-fakibaba,-karsta-ogretmenlerle-bulustu-(24)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler