Bakan Arslan ve Vali Doğan’ın Talimatı Kars'ta Meyvesini Vermeye Başladı

Bakan Arslan ve Vali Doğan’ın Talimatı Kars'ta Meyvesini Vermeye Başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Valisi Rahmi Doğan’ın talimatı Kars’ta meyvesini vermeye başladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Kars Valisi Rahmi Doğan’ın talimatı ile Kars Çayının ıslah çalışması meyvesini vermeye başladı. Islah çalışmalarının başlaması ile temizlenen Kars Çayına yaban hayvanlar akın etmeye başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü Kars İl Şube Müdürü Murat Doğanay, yaban hayvanlarının Kars Çayına tekrar gelmesinin sevindirici bir durum olduğunun altını çizerek, “Bu ilimiz için çok önemli bir gelişme, ayrıca ilimizin yaban hayatı açısından da çok önemli bir gelişme. Suyun temizliği yaban hayvanlarının yaşam alanlarını da genişletme imkanı sağlayabiliyor. Örneğin Karslı olan hemşerilerimiz bilir Su Maymunu (yöresel tabirle Su İti) mio kastro denen bir türün daha önce Kars Çayında yaşadığı fakat suyun kirlenmesi ile habitatı bozulduğu için buradan çekildiği biliniyor. Fakat su temizlendiği sürece bu yaban hayvanları tekrar bu dere vejetasyonunda tekrar ekosisteme sağlayıcı unsurları geliştirmek için burada yaşam alanı bulup geri gelecekler. Bu da tabi ilimiz için sevindirici bir durum.” dedi.

2017 bütçe programı kapsamında Kars’taki faaliyetleri de dile getiren Doğanay açıklamasını şöyle sürdürdü: “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü Kars İl Şube Müdürlüğü olarak 2017 yılı bütçe programımız belli oldu. Burada en önemli hedefimiz ilimiz genelinde göç içlik envanteri yapmak. Bu konu ile ilgili genel müdürlüğümüz program oluşturdu. Yine faaliyet alanımızda bulunan Sarıkamış Allahu Ekber Dağları Milli Parkı içinde inşaat ve yapım işleri devam edecek. Ayrıca Sarıkamış Soğuk Su Tabiat Parkımız var, halkımızın tabiatla iç içe dinlenme imkanı bulduğu bir mesire alanı. Buradaki Tabiat Parkında da yine peyzaj uygulama projesi yapımı bu yıl programa alındı. Bu program neticesinde yönetim planı ve gelişme planı tamamlandı. Bu doğrultuda yapılacak planın genel hükümlerine göre yapılacak alt yapı ve üst yapı tesisleri projesi onaydan geçtikten sonra yapım işleri başlanacak.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler