Bakan Arslan ve Yılmaz, Şehit Ömer Yekebağcı İmam Hatip Ortaokulu’nun Açılışını Yaptı

Bakan Arslan ve Yılmaz, Şehit Ömer Yekebağcı İmam Hatip Ortaokulu’nun Açılışını Yaptı

Kars’ın Susuz ilçesinde Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı’nın adının verildiği okulun açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ın Susuz ilçesinde yapımı tamamlanan Güllizaroğlu Abdullah İmam Hatip Lisesi ile Şehit Ömercan Yekebağcı Ortaokulu’nun açılışını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptı.

Törene alanına dolduran vatandaşların ellerindeki “Yüksekokul istiyoruz” yazılı pankartlar ise dikkat çekti.
Açılış töreninde konuşan Ulaştırma Bakan Arslan, “Son 14 yıldır, 15 yıldır ülkemizin her yerinde olduğu gibi gerek Kars’ta, gerek 7 ilçemizde eğitim-öğretimin ve aynı zamanda bu eğitim-öğretim yuvalarının yanı sıra niteliğinde artması konusunda olağanüstü bir gayret var. Hükümetlerimizin desteği var. Bu konuda dünden bugüne bütün hükümetlerimize teşekkür ediyoruz. Bu eğitim-öğretim yuvamızın öncelikle ülkemize, ilimize, ilçemize, öğretmenlerimiz başta olmak üzere öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bakan Arslan, “Elbette ki dünden bugüne bu toprakları bize vatan olarak bırakmak için şehit olmuş başta ecdat olmak üzere 15 Temmuz şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi yine özellikle bataklıkların sinek üretip ülkemizin başına bela olmaması için sınır ötesinde de olsa bataklık kurutmaya giden güvenlik güçlerimizden şehit olan bütün şehitlerimizi saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. O bölgede mücadele eden güvenlik güçlerimize ve ister dahilde, ister hariçte güvenlik güçlerimizin hepsine başarılar, kolaylıklar diliyorum. Ve yine ne mutlu ki şehit babasını, şehit annesini bugün burada ağırlıyoruz. Onların ellerinden öpüyoruz. Onlar gerçekten Peygamber efendimize komşuluk mertebesine erişmiş bir evlat yetiştirdiler. Ve o evladın annesi, babası olarak elbette ki bizim başımızın üstünde yerleri var. Bizim başımızın tacı onlar, Allah onlardan ve diğer bütün şehit ailelerinden razı olsun diyorum. İnşallah bu isim burada sonsuza kadar kalacak ve hep dün olduğu gibi bugünde yarında anılmaya devam edecek. Hep dua almaya devam edecek. Tekrar okulumuz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, “Bir söz var, ‘Şehit vurulunca ölmez, unutulunca ölür’ diye. İşte bugün Ömercan kardeşimizin ismini bu okula vererek isminin ilelebet yaşayacağını gösterdik. Bundan sonra Ömercanlar ölmez. Kendisinde Allah razı olsun. Bir ülke için yapılabilecek en büyük fedakarlık, en üstesini yapmıştır. Hayatını vermiştir. Niçin? Bizler bu ülkede huzur içerisinde yaşayalım diye. Bazıları soruyor El bab’da ne işimiz var diye? El bab, biraz önce bakanımda söyledi. Terörist yuvası, siz oraya müdahale etmeseniz. O sizin buraya geliyor. El bab ve civarı terörist yuvası bakınız. Kilis’e durmadan çeşitli aralıklarla füze gönderiyorlardı. Kilis’te vatandaşlarımız şehit oluyordu. Yaralanıyordu. Dolayısıyla ülkede huzur yoktu. Eğer bu ülkede huzur sağlayabilecek, mutlaka bu ülkeye yönelmiş tehditleri ortadan kaldırmak lazım. Ama nerede olursa olsun. Kandil’de olsa kaldırmak lazım. El Bab’da olsa kaldırmak lazım. Türkiye’nin neresinde olursa olsun kaldırmak lazım. Türkiye hamd olsun bu inançla vatandaşı huzur içerisinde yaşatmak için şehitler verme pahasına bu mücadelesini sürdürüyor. Cenabı Allah hamd olsun bu mücadele belirgin, büyük bir başarı kazandı. Ancak bunu bu aziz milletin birliğine beraberliğine borçlu. Siz bir ve beraber olduğunuz sürece Türkiye’nin önünde hiçbir şer güç duramaz. Bizde bunun için çalışıyoruz. Türkiye’yi güçlü kılmak lazım. Türkiye’yi güçlü kılmanın yolu Türk gençliğinin daha iyi bir eğitim almasından geçiyor. Türkiye’yi daha iyi bir eğitime kavuşturmak, evlatlarımıza bizim aldığımız eğitimden daha iyi bir eğitim verebilmek için işte okullar inşa ediyoruz. Daha güzel sınıflar, derslikler inşa ediyoruz. Akıllı tahtalarla donatıyoruz. Öğretmenlerimizin sayısını artırıyoruz. Allah razı olsun Ulaştırma Bakanımızdan evlatlarımızın bilgi otoyola internete bağlanarak bilgi otoyoluna ulaştırabilmesini sağlıyor. İstiyoruz ki öğrenmeyi öğrenen muhakeme gücü olan, analiz kapasitesi olan, milli değerleri benimsemiş, evrensel değerlere açık bir nesil yetiştirmek diyorum. Nesil yetiştirmek medeniyet demektir. Eğer medeniyet iddianız varsa yapmanız gereken ilk şey doğru dürüst bir eğitimle nesil yetiştirmek. Hamd olsun bu yolda gerçekten çok iyi bir noktadayız. Ancak eksiklerimizde var. Ama hedefimiz yüksek” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan okul gezildi. Bakan Yılmaz ve Bakan Arslan, öğrencilerle sohbet etti. Bakanlar öğrenciler ile birlikte sıralara oturdu. Bakan İsmet Yılmaz ile Bakan Ahmet Arsan, Şehit Uzman Çavuş Ömercan Yekebağcı babası Zeki Yekebağcı ve annesi Fikriye Yekebağcı’ya Türk bayrağı hediye etti.

bakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(1).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(2).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(3).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(4).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(5).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(6).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(7).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(8).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(9).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(10).jpgbakan-arslan-ve-yilmaz,-sehit-omer-yekebagci-imam-hatip-ortaokulu’nun-acilisini-yapti-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler