Bakan Arslan, Yenikent-Temelli Yolu Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Arslan, Yenikent-Temelli Yolu Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Arslan, Sincan'da Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen, Yenikent-Temelli Yolu temel atma törenine katıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ülkenin erişimi ve ulaşımı adına, bugüne kadar yaptıklarının yapacaklarımızın teminatı olduğunuzu belirterek, "Ülkemizi çok daha iyi bir konuma daha taşıyacağız. Biz ülkemizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Rabbim bu çalışmada kaza bela vermesin, hayırlı uğurlu olsun." dedi. 

Son 15 yıldır, 81 ilin birbirine erişmesi ve ulaşması için çalıştıklarını anlatan Arslan, yaptıklarıyla yetinmeyip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ve Başbakan Binali Yıldırım'ın tecrübesiyle daha fazlasını yapacaklarını söyledi.

Arslan, Türkiye'nin ulaştırma konusunda ortaya koyduğu hedeflerin çok büyük olduğuna işaret ederek, ticaretin önünü açmak ve insanların hayatını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yaptıklarını vurguladı. 

Yenikent-Temelli Yolu projesi paydaşlarına teşekkür eden Arslan, "Bakanlıktaki 100 bin çalışan adına diyorum ki, milletimizin hiç şüphesi olmasın ülkemizin erişmesi ve ulaşması adına, bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı olarak ülkemizi çok daha iyi bir konuma daha taşıyacağız. Ülkemizin 81 ilinde, seferberlik devam ediyor. Biz ülkemizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Rabbim bu çalışmada kaza bela vermesin, hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım, temel atma işlemini başlatmak için butona basmadan önce Bakan Arslan'a "Ahmet Bey ne zaman bitiyor yol?" sorusu üzerine Arslan, "13 Nisan 2020" yanıtını verdi. Bunun üzerine Yıldırım, "Duydunuz mu? 2020 diyor. Olur mu? Pazarlığı yaptık. Bugünden itibaren 2 senede bitecek. Yani 2019 Eylül ayında bitiyor. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ankara Valisi Ercan Topaca ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Yenikent-Temelli Yolu

Yenikent-Temelli arasında 39,7 kilometre uzunluğunda projelendirilen yol, Anadolu Otoyolu bağlantısından başlayarak Ayaş Beypazarı Devlet Yolunu kesiyor ve Ankara Polatlı Sivrihisar devlet yoluna bağlanıyor. 

Platform genişliği 26 metre tasarlanan güzergah üzerinde, 7'si köprülü olmak üzere toplam 11 kavşak, 6 alt ve üst geçit köprüsü, 247 ve 520 metre uzunluğunda 2 viyadük bulunuyor.

Ankara Çevre Otoyolu ve başkent şehir içi trafiğinde rahatlama sağlaması proje kapsamında inşa edilecek köprülü kavşaklarla daha güvenli ve hızlı erişimin temin edilmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler