Bakan Arslan, Zambia Enformasyon Bakanı Chishimba Kambwili ile Görüştü

Bakan Arslan, Zambia Enformasyon Bakanı Chishimba Kambwili ile Görüştü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Zambia Enformasyon Bakanı Chishimba Kambwili ile bir araya geldi.

Görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, Zambia ile mevcut ilişkileri güçlendirmek ve işbirliklerini konuşmak adına bir araya geldiklerini ifade etti.

Büyükelçiliklerin karşılıklı faaliyete geçmesiyle hızlı bir süreç yaşandığını anımsatan Arslan, 2015'te Zambia'ya Türkiye'den 29 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ve ülkeden 3 milyon dolar değerinde ithalat gerçekleştirildiğini söyledi.

Arslan, “32 milyon dolarlık ticaret hacmi küçük görülebilir ama karşılıklı adımlar atılmakta. Ulaştırma ve haberleşme alanlarında iyi ilişkilerimiz olmakla birlikte onların bu sektörlerdeki gelişmesine katkı koymak adına önemli. Şimdiye kadar her türlü desteği verdiğimiz gibi her türlü iş birliğine açık olduğumuzu deklare ettik. Altyapı ve konut sektöründe işbirliği yapabileceğimiz alanlar var. Eğitimde ve yapacakları işlerde destek konusunda kendilerine açık kart sunduk. Biliyoruz ki, bu tip destekler, yatırım için ciddi potansiyel barındırıyor. Bunun  arttırılması ve büyümesi adına karşılıklı işbirliği olacak.” İfadelerinde bulundu.

Arslan, 15 Temmuz sürecini de şu sözleri ile aktardı, “15 Temmuz Hain bir darbe girişimiydi. Kendi askerimizin, kendi silahını, kendi halkına doğrulttuğu hain bir kalkışmaydı. Bir şey yapılacaksa halkla birlikte yapılacağına inanan bir Cumhurbaşkanı ve aynı inancı paylaşan bir Başbakanımız var. Halkımız da bu inancı boşa çıkarmadı, meydanlara indi, hainlerin darbe girişimini püskürttü ve millet olma iradesine sahip çıktı. Bundan sonra bu tür bir girişimde bulunmak isteyenler, karşısında milleti bulacağını görmüş oldu. Millet olma şuuruyla hareket edildiğinde hainlerin başarılı olamayacağını tüm dünyaya göstermiş olduk. Bizi destekleyen dost ülkelere ve halkımıza teşekkür ediyoruz.”

Ayrıca, bir ay önce başlayan Dünya Posta Kongresi’ne verdikleri destek için de teşekkürlerini iletti.

Zambia Enformasyon Bakanı Kambwili de, Türk hükümeti ve Türk halkına misafirperverlikleri için teşekkürlerimni sunarak ekledi, “Zambia gelişmekte olan bir Afrika ülkesi. Gelişmiş bir ülke olan Türkiye ile ilişkilerimizi kuvvetlendirmek bizim için heyecan verici. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artması çok iyi olacak.TİKA 'ya ulusal yayıncılık kurumuna verdiği destek için de teşekkür ediyoruz.Gelişmiş ülkeler seviyesine çıkmamız için bu önemli bir fırsat.Bu görüşmenin, Türkiye'deki yatırımcıların Zambia'daki yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri için bir vesile olmasını diliyorum.Türk iş adamlarının Zambia'daki fırsatları değerlendireceklerini umuyorum.”

bakan-arslan,-zambia-enformasyon-bakani-chishimba-kambwili-ile-gorustu-(3).jpgbakan-arslan,-zambia-enformasyon-bakani-chishimba-kambwili-ile-gorustu-(1).jpgbakan-arslan,-zambia-enformasyon-bakani-chishimba-kambwili-ile-gorustu-(2).jpgbakan-arslan,-zambia-enformasyon-bakani-chishimba-kambwili-ile-gorustu-(4).jpgbakan-arslan,-zambia-enformasyon-bakani-chishimba-kambwili-ile-gorustu-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler