Bakan Arslan Zeytin Dalı Harekatı'nın sebebini açıkladı

Bakan Arslan Zeytin Dalı Harekatı'nın sebebini açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: "Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın sebebi bize gelen misafirlerimizin huzurlu bir şekilde ülkelerine, illerine, ilçelerine, köylerine dönebilmesidir"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların güvenli biçimde ülkelerine dönmesini sağlamak için Zeytin Dalı Harekatı'nın yapıldığını söyledi. 
Beraberinde Hatay Valisi Erdal Ata, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti'liler ve üst düzey kent protokolüyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Kaymakam Fatih Çobanoğlu'nu makamında ziyaret eden Arslan, Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendirdi.
Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında veya bütünlüğünde gözü olmadığını vurgulayan Arslan, "Biz istiyoruz ki ülke bütünlüğü devam etsin, komşuda huzur olsun ki komşuda çıkan yangından kaynaklı bizim evimize de bahçemize de sirayet etmesin" diye konuştu.
Teröristlerin dünyanın her yerinde masum insanları hedef aldığını kaydeden Arslan, Londra, Paris, Amerika, Almanya ve Danimarka örneklerini verdi. Dünya ülkelerinin de terör örgütlerinden medet ummaması gerektiğini aktaran Bakan Arslan, her ne kadar bazı ülkelerden çatlak sesler çıksa da Zeytin Dalı Harekatı'nın çok sayıda ülkenin nezdinde kabul gördüğünü ifade etti.
Bakan Ahmet Arslan, terörle mücadelenin dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edeceğinin altını çizerek “'Yeter'in tek bir kriteri var o da huzursuzluğun ortadan kalkması. Komşumuzdaki masum insanların huzur bulacak şekilde kendi topraklarına kendi köylerine dönmesinden geçiyor. Suriye'deki karışıklıklar, Suriye halkının mağduriyetinden kaynaklı olarak en çok Hatay insanımız sıkıntı yaşıyor. Hatay'ın nüfusu 1.5 milyon ancak 500 bin Suriyeli var. Reyhanlı'nın nüfusu 90-100 bin ancak 1.5 katı Suriyeli ağırlıyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gelen herkese kapısının açık olduğunu bildiren Bakan Arslan, şöyle devam etti:
“Biz istiyoruz ki komşularımız ülkemize keyiflerinden gezmeye gelsinler. Canlarını kurtarmak için gelen durumuna düşmesinler. Nitekim terör örgütlerinden yararlanarak oluşturulmak istenen pozisyon ve durum oradaki insanları çok mağdur ettiği gibi Reyhanlımızı da ülkemizi de yoruyor ama bilinmeli ki Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın sebebi komşumuzda herhangi bir karışıklık olmaması, o karışıklıktan kaynaklı insanımızın mağdur olmaması ve bize gelen misafirlerimizin huzurlu bir şekilde ülkelerine, illerine ilçelerine köylerine dönebilmesidir. Ve bunun önündeki engel de ne yazık ki terör örgütleri ve terör örgütlerini destekleyen dış güçler. O yüzden son bir terörist kalıncaya kadar dün olduğu gibi bugün de yarın da mücadelemizi göstereceğiz.”

bakan-arslan-zeytin-dali-harekatinin-sebebini-acikladi-(1).jpgbakan-arslan-zeytin-dali-harekatinin-sebebini-acikladi-(2).jpgbakan-arslan-zeytin-dali-harekatinin-sebebini-acikladi-(3).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler