Bakan Arslan'dan Dicle'nin Babasına Taziye Telefonu

Bakan Arslan'dan Dicle'nin Babasına Taziye Telefonu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kadınlar 2. Futbol Ligi ekiplerinden Ağrı BirlikSpor kafilesini taşıyan minibüsün devrilmesiyle hayatını kaybeden Dicle Aslan`ın babasını telefonla arayarak üzüntüsünü dile getirdi.

Arslan, 18 Mart'ta, Ağrı'dan Malatya'ya gitmek için yola çıkan ve Ağrı BirlikSpor kadın futbol takımı kafilesini taşıyan Kamil Bayram idaresindeki minibüsün, Patnos-Muş karayolunun Doğansu köyü mevkisinde yan yatması sonucu hayatını kaybeden Aslan'ın babası Murat Aslan ile telefonla görüştü.

Baba Murat Aslan, yaptığı açıklamada, kızının vefatından dolayı çok üzüntü duyduğunu dile getirdi. 

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünde halter antrenörlüğü yaptığını belirten baba Aslan, "Kızım çok çalışkan ve azimli bir sporcuydu. Kızımın asıl temeli halterdi. Basketbolla başladı, daha sonra futbol oynadı. Hem süratli hem de kuvvetliydi. Sporda da bunlar çok önemlidir." dedi.

Bakan Arslan'ın, kendisini arayarak destek olduğunu dile getiren baba Aslan, şunları kaydetti:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni beni aradı. Başsağlığı dilediler. Ulaştırma bakanımız bize başsağlığı diledi. Bana 'ne istiyorsun benden' dedi. Bende Allah razı olsun diye cevap verdim. O an bir şey talep etmedim. Ama her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Ben eski milli halterciyim. Eski şampiyonlardanım. Çok ağır yükler kaldırdım ama evlat acısı daha ağır oldu kaldıramadım. Çok ağır yükler ile evlat acısının yükü birbirini tutmadı."

- Olay 

Konya İdmanyurdu Spor ile oynayacakları müsabaka için Malatya'ya gitmek amacıyla 18 Mart'ta Ağrı'dan yola çıkan Ağrı BirlikSpor kadın futbol takımı kafilesinin yer aldığı Kamil Bayram idaresindeki 04 M 0434 plakalı minibüs, Patnos-Muş karayolunun Doğansu köyü mevkisinde, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yatmıştı. 

Kazada sürücü Bayram ile araçtaki 13 kadın futbolcu ve teknik heyetten 3 kişi olmak üzere 17 kişi yaralanmış, oyunculardan Dicle Aslan kaldırıldığı hastanede kurtarılamamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler