Bakan Arslan’dan Eğitime Tam Destek

Bakan Arslan’dan Eğitime Tam Destek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars ve bütün ilçeleri için eğitime tam destek kapsamında açılan yeni okulların yanı sıra 10 yeni SODES projesinin daha hayata geçirildiği açıkladı.

Son 5 yılda eğitim alanında ciddi destek alan Kars açılan yeni okullar ve yurtların yanı sıra öğrencilerin daha modern alanlarda ders görmeleri ve sosyal projelerin desteklenmesi açısından büyük öneme sahip SODES destekli 10 proje daha Kars merkez olmak üzere Kağızman, Selim, Arpaçay ve Susuz ilçelerine uygulanmak üzere Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın katkıları ile onaylandı.

Bakan Arslan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hükümet olarak eğitime verdiğimiz destek ve yatırımlar ile bugün il ve şehir merkezlerinin yanı sıra artık köylerimizde bile ikili eğitim verme imkânımız var. Eskiden ortaokulu okumak için ne zorluklarla şehir merkezlerine özelikle kışın at sırtında gelinirdi bugün hamdolsun her köyde her ilçede merkezde tam donanımlı okullarımız var. Derslik başına düşen öğrenci sayımız yirmili rakamlarda. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için her geçen dönem yeni eğitim alanları ile hizmetlerimiz devam edecektir.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler