Bakan Arslan'ın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı

Bakan Arslan'ın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bakan Arslan'ın mesajı şöyle:

1 Temmuz 1926 tarihinde kabul edilen Kabotaj Kanunu, Türkiye’nin karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan ettiği, denizciliğimizin güçlenerek, ülkemizin ekonomik alandaki kalkınmasına çok önemli katkılarda bulunmaya başladığı tarihi bir gündür. Bu vesileyle karasularımızda deniz taşımacılığı ve ticaret haklarının yabancıların kontrolünden kurtuluşunun 91’nci yılı tüm denizcilerimize kutlu olsun.

Köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin geliştirilmesi, deniz ticaret filomuzun uluslararası alanda rekabet gücünün yükseltilmesi, global rekabet ortamında gücümüzü ve ekonomik etkinliklerimizi artırmaktadır. Bu şuurla, milli ülkü haline getirdiğimiz denizciliğimiz için 14 yılda muazzam adımlar attık.

Bu süreçte yaptığımız düzenlemeler ve altyapı yatırımları ile hızla gelişmeye başlayan denizcilik sektörümüzün, güçlenen altyapısıyla, modern tersaneleriyle, büyüyen deniz ticaret filosuyla, ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmakta, gücüne güç katmaktadır.

Denizciliğimizin daha da gelişmesi için, denizlerimizden sağlanan imkanların artırılması, kaynaklarının ekonomiye kazandırılması ve en etkin şekilde kullanılması Hükümetimizin ve Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır. Bu anlayışla Türk denizciliğini daha ileri noktalara taşımak için çalışıyor, sektörümüzü yüceltmeye devam ediyoruz.

Bu vesileyle denizcilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın 1 Temmuz Kabotaj Bayramını kutluyor, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve deniz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler