Bakan Arslan'ın Gözüyle Kadın-Erkek Eşitliği!

Bakan Arslan'ın Gözüyle Kadın-Erkek Eşitliği!

“Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars Bölgesel Bilgi ve Deneyim Paylaşımı ve Farkındalık Arttırma Toplantısı”na UHD Bakanı Ahmet Arslan'da katılacak.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) ev sahipliğinde “Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars Bölgesel Bilgi ve Deneyim Paylaşımı ve Farkındalık Arttırma Toplantısı” düzenlenecek.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin desteğiyle yürütülen “Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında düzenlenen toplantı; Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars bölgelerinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırma ve bu alandaki deneyimlerin paylaşılması amacıyla gerçekleştiriliyor.

Toplantıya, KEFEK üyesi milletvekilleri, bölgedeki illerin vali ve belediye başkanları, bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları katılıyor.

Bölgedeki kamu kurumlarının toplumsal cinsiyet alanındaki çalışmalarıyla ilgili sunum yaparak katılımcılarla deneyimlerini paylaşacağı toplantıda, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik yapılan faaliyetler ve bu alandaki fırsatlar değerlendirilecek. Toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinde bölgedeki kadınların eğitim, iş hayatı, sosyal ve kültürel yaşam başta olmak üzere toplumun her alanında yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri o bölgedeki, Valilikler, Belediyeler, STK'lar ile ele alınacak.

Tarih: 30 Ekim 2016, Pazar

Yer: The Kars Park Otel

LCV: Ebru Demirel, [email protected] / 0312 454 10 96

       Ülkem Önal, [email protected] / 0312 454 10 96

Program

14:30 – 15.30 Açılış konuşmaları

* Fulya Vekiloğlu, UN Women (BM Kadın Birimi) Ülke Program Direktörü

* Serhat Kalkınma Ajansı Temsilcisi

* Murtaza Karaçanta, Kars Belediye Başkanı

* Musa Işın, Ağrı Valisi

* İbrahim Özefe, Ardahan Valisi

* Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Valisi

* Rahmi Doğan, Kars Valisi

* Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı

* Ahmet Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

15:30 – 16:00 Kahve arası

16:30 – 18:00 Sunumlar

18:00 - 19:00 Tartışma

* Kadın erkek fırsat eşitliğinden ne anlıyoruz? Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde kadın erkek fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik olarak sunulan hizmetler nelerdir?

* Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde kadın erkek fırsat eşitliğini sağlamanın önündeki engeller ve bu doğrultudaki fırsatlar nelerdir?

* Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile yerel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyon ve bilgi akışını güçlendirmek için hangi adımlar atılmalıdır?

19:00-20:00 Kapanış ve değerlendirme

* Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı

20:00 – 21:00 Akşam yemeği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler