Bakan Çelik Turizm Haftasını Kutladı

Bakan Çelik Turizm Haftasını Kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bakan Çelik Turizm Haftasını Kutladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bakan Çelik'in yayımladığı mesaj şöyle:

"Hızla değişen dünyanın hızlı gelişen sektörlerinden turizm artık, sosyal ve kültürel etkilerinin yanı sıra ülkelerin ekonomik sorunlarına da çözüm sağlayan kalkınmanın en önemli unsurlarından biri. Medeniyetlerin, tarihin ve kültür kardeşliğinin evi olan Türkiye, turizmde 'mevsim ve zaman' kavramını değiştiren çeşitliliği ile dünya destinasyonlarının başında geliyor.

2013 yılını çok iyi bir performans ile kapatan ve nitelikli işgücü, tesis-hizmet kalitesiyle uluslararası bir marka olan Türkiye'nin turizm değer zincirinin her bileşeninde kaliteyi arttırmaya aralıksız devam edeceğiz. Bu amaçla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda oluşturduğumuz yeni stratejimiz dünyaya; kültürü, değerleri, tarihi ve potansiyeliyle 'bir Türkiye hikayesi' anlatmayı, insanların modern Türkiye'nin bugünkü hikayesini doğru anlamalarını hedefliyor.

Süreklilik içermeyen, kişisel etkileşime giremeyen reklam kampanyaları yerine, bu yıl başlattığımız, insanların katılımına açık olan, halkla ilişkiler faaliyetlerinin ve deneyimsel medya uygulamalarını kapsayan 'home of' konseptimiz ile bu hedef bir adım uzağımızda. Bizim için turizm aynı zamanda 'bir insani diplomasi çerçevesi'. Sınırları kaldırıp yaşamları birbirine bağlayan ve kültürleri birbirine taşıyan turizm, doğrudan kurulan ilişkilerle dünya barışına da önemli katkı sağlar.

Bu açıdan baktığımızda Bakanlık olarak bugün olduğu gibi yarın da, üreteceğimiz politikalarda turizmin sürdürülebilir dünya barışına yapacağı katkı her zaman öncelikli olacak. Bugün turizmdeki başarı tablosunda imzası olan ve yarın zirveye omuz omuza çıkacağımız, başta sektör çalışanları olmak üzere, tüm turizm camiasının Turizm Haftası'nı kutluyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler