Bakan Çubukçu Göle ve Ardahan'da

Bakan Çubukçu Göle ve Ardahan'da

Bakan Çubukçu Göle ve Ardahan'da

Bakan Çubukçu Göle ve Ardahan'da
 
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu dün Ardahan'a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ardahan ziyaretine Göle'den başlayan Çubukçu kaymamalıkta yaptığı ziyaretin ardından Göle'de yapımı tamamlanan Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışını yaptı. Açılışın ardından Ardahan'a geçen Çubukçu ilk ziyaretini Ardahan Valiliği’ne yaptı.

Ardahan Valiliği’ne gelişinde Ardahan'ın simgesi haline gelen Damal bebeği ile karşılanan Çubukçu Damal bebeği kıyafeti giymiş çocukla bir süre ilgilendi. Bakan çubukçu daha sonra tören mangasını selamlayarak Valilik makamına çıktı.

Halk Eğitim Binası Sözü
Ardahan Valiliği makamında Ardahan'la ilgili brifing alan bakan Çubukçu burada yaptığı açıklamada hükümet olarak eğitim seviyesini iyileştirmek için çaba harcadıklarını belirterek bakanlık olarak bütün imkanları seferber ettiklerini ve ilerleyen aşamalarda iyi sonuçlar alacağını söyledi.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'in Halk Eğitimi için yeni bir binaya ihtiyaçları olduğunu söylemsi üzerine Bakan Çubukçu, binanı yapılması için gerekli talimatları vereceklerini belirtti.

Belediye'de elektrik şoku
Ardahan Valiliği'nin ardından Ardahan Belediyesi'ne geçen Çubukçu elektriklerin kesik olmasından dolayı belediye ziyaretini yarıda kesmek zorunda kaldı.

Belediye önünde vatandaşlarla sohbet eden Çubukçu vatandaşlarla kısa bir sohbet ettikten sonra Ardahan Üniversitesi’ne geçti.

Kafkasya'ya açılan bir üniversite olacak.
Ardahan Üniversitesi'nde Rektör Ramazan Korkamaz’dan brifing alan Çubukçu Ardahan Üniversitesi’nin Ardahan için bir gelecek vaat ettiğini belirterek; bütün üniversitelilerin geçmiş fotoğraflarına baktığınızda başlangıçı hep kötü şartlarda olmuştur. ODTÜ gibi Türkiye'nin en büyük üniversitesi bir barakada başlamıştır. Fakat şimdi her gün büyüyen bir üniversitedir. Ardahan Üniversitesi şimdilik fiziki şartları yeterli olmasa bile gelecek vaat eden bir üniversitedir. Hükümet olarak üniversite olmayan 9 ile üniversite açma kakarı aldığımızda bu karara muhalifler olmuştu ama şimdi aktarılan bütçelere bakıldığında bu kararın doğru bir karar olduğu görünmektedir" dedi.

Üniversite ziyaretinin Ardından AK Parti il teşkilatıyla biraraya gelen Bakan Çubukçu burada parti teşkilatıyla değerlendirme toplantısı yaptı. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından Öğretmen Evi’nde eğitim değerlendirme toplantısı yapacak olan Bakan Çubukçu geceyi Öğretmen Evi'nde geçirdikten sonra  Ardahan'dan ayrılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler