Bakan Eroğlu: Kars Bahtı Açık, Uçacak Bir Şehir

Bakan Eroğlu: Kars Bahtı Açık, Uçacak Bir Şehir

Bakan Eroğlu, “Hükümetimiz Kars’a çok büyük imkanlar hazırladı. Kars Cazibe Merkezi artık. Kars bana göre bahtı açık, uçacak bir şehir. Kars’ı herkese tavsiye ediyorum.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Kars’a geldi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Kars’ta inşa edilecek 231 milyon lira yatırım bedelli 9 adet tesisin temelini atmak için Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte havayoluyla Kars’a geldi.

Kars Harakani Havalimanında Bakan Eroğlu ve Arslan’ı Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaşlar karşıladı.

Bakan Eroğlu Kars Valiliğini ziyaret ederek, Valilik Şeref Defterini imzalarken, Vali Doğan ise günün anısına Bakan Eroğlu’na plaket taktim etti.

Kars Valiliğinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Kars’ta birkaç kez ağırladıklarını belirterek, “Her geldiğinde sağ olsunlar müjdeler veriyorlar. Bizim bölgemiz açısından barajların, sulama sularının, göletlerinin ne kadar önemli olduğunu zaten işi olması hasebiyle biliyorlar ve bugün de sağ olsunlar gerek Kars’ta gerek Kağızman’da gerek devamında Tuzluca ve Iğdır’da da inşallah hem müjdelerini verecekler hem çalışmaları yerinde denetleyecekler. Kars için çok önemsediğimiz Koçköy ve Kağızman Barajları ile ilgili de hocam söyleyecektir ama ben sadece bir cümle söyleyeyim; Koçköy özellikle sulanabilir arazisinin sulanması adına barajı çok önemsiyordu, Kağızman da meyvecilik ile uğraşan bir ilçemiz dolayısıyla sulama suyunu gerçekten hasretle, dört gözle bekliyordu, müteşekkiriz biz. Sizleri bugün Kars’ta ağırlıyor olmaktan, sizlerle birlikte çalışıyor olmaktan duyduğum memnuniyetle tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kars’a ayrı bir gönül bağı olduğunu belirterek, “Kars’a ben defalarca geldim. Son bakanlık dönemimde 8 defa geldim. Benim eşimin dedeleri Benliahmet Köyünden Giresun’a oradan da İstanbul’a göçmüşler. Dolayısıyla buraya bir gönül bağımız var, o bakımdan Kars’a ne yapılsa azdır.” ifadesini kullandı.

Hükümetin Kars’a çok büyük imkanlar hazırladıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, “Kars Cazibe Merkezi artık. Kars bana göre bahtı açık, uçacak bir şehir. Kars’ı herkese tavsiye ediyorum. Hükümetimiz Kars için büyük yatırımlara imza atıyor.” dedi.

9 tane tesisin temelini atmak için Kars’a geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da tabi biz burada çok önemli tesislerin, yatırımlarının imzasını atıyoruz. Bugün 9 tane tesisin temelini atmak için geldik. 231 milyon TL’lik bugün Kars’ımıza yatırım yapacağız. Bunlardan en önemlisi tabi Kağızman Barajı. Hasretle beklenen bir barajdı. İnşallah bu barajın temelini atacağız. Bildiğiniz üzere Koçköyü Barajının da temelini atacağız ve pek çok dere ıslahının temelleri atılacak. Bende bunların güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu daha önceki gelişinde 19 müjde verdiğini, Bakan Arslan ile birlikte bu sefer 230 milyon TL’lik 17 müjde ile geldiğini dile getirerek, “19 artı 17 36 müjde vermiş oluyoruz, tesadüf Kars’ın plakasıymış sayın Bakanım fark etti, 36 müjde vermiş oluyoruz. Bu da 417 milyon TL’lik Kars’ımıza Orman ve Su İşleri Bakanlığı müjdesi var. Geçen sefer verdiğin 19 müjdenin durumu ne diye sorarsanız? Bu 19 müjdenin 14’ünü bitirdik, 5 tanesi de şuanda devam ediyor. Dolayısıyla onları da kısa sürede bitireceğiz.” dedi.

bakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(4).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(3).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(1).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(2).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(5).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(6).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(7).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(8).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(9).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(10).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(11).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(12).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(13).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(15).jpgbakan-eroglu-kars-bahti-acik,-ucacak-bir-sehir-(14)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler