Bakan Eroğlu'ndan ölü balık açıklaması

Bakan Eroğlu'ndan ölü balık açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kars'ta yaşanan balık ölümleri ve çevre felaketini değerlendirdi. Eroğlu, balık ölümlerinin sebebinin henüz belirlenmediğini ve şimdi ezbere bir şey söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Eroğlu'ndan ölü balık açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kars’ta yaşanan balık ölümleri ve çevre felaketini değerlendirdi. Eroğlu, balık ölümlerinin sebebinin henüz belirlenmediğini ve şimdi ezbere bir şey söylemenin mümkün olmadığını söyledi.

Bakan Eroğlu, bir dizi açılışa katılmak üzere hava yolu ile geldiği Kars’ta, Vali Günay Özdemir’in makamında Kars çayında yaşanan çevre felaketi ile binlerce balığın ölümü üzerine değerlendirmede bulundu. Bakan Eroğlu, “Numuneler alındı. Gerek Çevre ve Şehircilik gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu konuda neden kaynaklandığı belirlenmedi. Belirlensin ilan edilecek. Şimdi ezbere bir şey söylemek mümkün değil. Acaba atık sulardan mı kaynaklandı? Yoksa vatandaşın birisi satamadığı balıkları oraya mı attı? Yoksa bu arada çok sıcaklarda, ısı oksijenin birden düşmesi neticesinde mi oldu? Bunu tamamen laboratuvardan çıkınca valimiz ve diğer arkadaşlar size bildirir.” şeklinde konuştu. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler