Bakan Ersoy Eskimo usulü balık tuttu

Bakan Ersoy Eskimo usulü balık tuttu

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kars’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, donan Çıldır Gölü’nde Eskimo usulü balık tuttu.

KARS MANŞET

Kars-Ardahan sınırındaki ve yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölünde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, , Kars Valisi Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ile birlikte atlı kızağa bindi ve Eskimo usulü kırılan buzdan balık tuttu.

Gazetecilere açıklama yapan bakan Ersoy, öncelikle sabah saatlerinde Van’ın İran sınırında meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Kars’ın hem turizm potansiyelinde hem de ziyaretçi sayısında çok büyük büyüme olduğunu ifade eden Bakan Ersoy, “Kars’a turizm anlamında ne yapabiliriz diye Turistik Doğu Ekspresiyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Sarıkamış Kayak Merkezini gezdik, buranın bazı ihtiyaçları var, turizm yatırımcıları ve Özel İdare ekipleriyle değerlendirdik. Gerekli fizibilite raporlarını oluşturduktan sonra karar vereceğiz, suni karlama ihtiyacı da var. Kars’ın önemli olan şuan iki tane turizm anlamında potansiyeli var, bir tanesi Sarıkamış Kayak Merkezi bir diğeri de tren üzerinden gelen ve birkaç gün Kars’ta kalarak hem alışveriş yaparak hem de tarihi ve görsel yerleri gezerek oluşturulmuş turizm potansiyelidir. Bunu nasıl çeşitlendiririz, daha nasıl geliştiririz? Onları tartışıyoruz. Çok ciddi büyüme var Kars’ın turizm potansiyelinde ve ziyaretçi sayısında, bu ilerleyen yıllarda da artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Çıldır Gölüne de ilk kez geldiğini ifade eden Bakan Ersoy, “Burada hem kızak hem de balık yakalama keyfi var. Burası aslında turizm açısından bir potansiyel haline getirilebilir. İnsanlara balık yakalattırma keyfi de yaşattırılabilir. Onunla ilgili ne yapabiliriz, dönüşte bakacağız. Bunu turizm ekonomisine dönüştürmemiz lazım, üzerinde çalışma yapacağız.” diye konuştu.

Bakan Ersoy ve beraberindekiler daha sonra yüzeyi buz tutan Çıldır Gölünde yürüyüş yaparak hatıra fotoğrafı çektirdi.

bakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(1).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(2).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(3).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(4).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(5).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(6).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(7).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(8).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(9).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(10).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(11).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(12).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(13).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(14).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(15).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(16).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(17).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(18).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(19).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(20).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(21).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(22).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(23).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(24).jpgbakan-ersoy-eskimo-usulu-balik-tuttu-(25).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler