Bakan Kılıç; 'Terörün Dini Olmaz'

Bakan Kılıç; 'Terörün Dini Olmaz'

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ ARDAHAN'DA

Bakan Kılıç; 'Terörün Dini Olmaz'

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ ARDAHAN'DA

AK Parti Ardahan 5. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, burada Fransa'daki olaylara değinirken, "Terörün dini olmaz" dedi.

AK Parti Ardahan 5. Olağan İl Kongresi Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır, Kars AK Parti milletvekilleri Yunus Kılıç ile Ahmet Arslan, Ardahan AK Parti Milletvekili Orhan Atalay ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy katıldı.

Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Fransa'daki olaylara değinerek, "Geçen hafta Paris’te yaşanan ve 12 kişinin katledildiği saldırıya dünya ile dayanışma içerisinde durarak biz de Paris’e gittik. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, dünya liderleri ile beraber birlik ve beraberlik içerisinde dünyaya gereken bütün mesajı verdi. Bizim oraya gitmemizdeki amaç şuydu? Biz yıllardır ne diyoruz; 'terörün dini olmaz, terörün milleti olmaz, terör bir insanlık suçudur. Teröre karşı durmak hepimizin ortak değeridir ve görevidir.' Ama şunu da söylüyoruz; 'teröre karşı beraber yürüyeceksek beraber yürüyeceğiz ve her yerde teröre karşı beraber yürüyeceğiz.' Sadece Paris’te değil bütün dünyada, nerede olursa olsun, bu İstanbul’da oluyorsa İstanbul’da, Ankara’da ise Ankara’da, Diyarbakır’da ise Diyarbakır’da, Ortadoğu'da ise Ortadoğu’da, terör nerede olursa olsun, nerede yapılırsa yapılsın bütün dünya ortak şekilde karşı durmalıdır. 'Senin teröristin kötü benim teröristim iyi' anlayışı olamaz. Herkes eşit bir şekilde aynı duruşu aynı şekilde sergileyecek. Biz bunu yapabilen bir ülkeyiz, biz bunu yapabilen bir medeniyetiz ve bunu en açık şekilde gösteren bir medeniyetiz. Bizim canımız çok yandı terörden, bu ülkede evlatlarını şehit verdik, bu ülkede evlatlarını kandırıp dağlarda ölüme terk ettiler. Biz bu acıyı biliriz, bu acıyı yaşamamak için bütün çabaları ortaya koyuyoruz. Neden çözüm süreci diyoruz, neden kardeşlik diyoruz? İşte bundan diyoruz, biz bunun acısını biliriz. Ama birçok Avrupalı lidere birçok Avrupalı arkadaşımıza, birçok Avrupalı mevkidaşımıza yapmayın etmeyin bu gelir döner sizi de vurur dediğimizde bazıları bizi ciddiye almadı. Şimdi nasıl peşinde koşuyorlar, biz de destek vereceğiz. Çünkü bizde ayrım yok, ne dedik ilkesel duruşumuzu her zaman ortaya koyacağız, teröre karşı yine destek vereceğiz. Ama kendimize karşı yapılanlara da aynı desteği bekliyoruz, bu da bizim hakkımız" dedi.

Fikir özgürlüğü ile ilgili olan tartışmaya da değinen Kılıç, "Biz fikirlerin, inançların özgürlüğü konusunda en büyük adımları atmış bir siyasi partiyiz. Bunun aksini hiç kimse iddia edemez. Müslümanlar olarak isteğimiz? Bir tek şey istiyoruz inancımıza saygı gösterin, bizim için, bizim inancımıza göre ve yüreğimizde onurumuz olan, şerefimiz olan, iman ettiğimiz Peygamberimize saygı gösterin ve biz sizden başka bir şey istemiyoruz. Fikir hürriyeti evet fikrinizi söyleyin, düşüncenizi dile getirin ama 1,5 milyar İslam aleminin Peygamberine, sevgilisine, alemlerin yüzü suyu hürmetine inandığımız Peygamberimize hakaret edemezsiniz. Bu fikir özgürlüğü değildir, bu düşünce özgürlüğü değildir. Bunu açık ve seçik söylüyorum, Başbakanımız söylüyor, Cumhurbaşkanımız söylüyor, Türkiye haykırıyor. Eleştiri yapmak sizin hakkınız, ama bu milletin değerlerine, inancına hakaret edemezsiniz" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise yaptığı konuşmada, “İstanbul'u nasıl yönettiğinizi bu millet çok iyi biliyor. Şimdi Şişli Belediyesi'nde öyle şeyler konuşuluyor ki Şişli’yi New York mafyasına teslim etmişler. Ya Allah muhafaza bunlar belediyeleri New York mafyasına, iktidara gelselerdi Devleti Pensilvanya mafyasına, cuntasına teslim ederler. Ama buna asla izin vermeyeceğiz. Bir milletvekilinin Pensilvanya ile ilgili şunları yaptınız sorusuna Kılıçdaroğlu ben buna cevap veremem diyor. Bu Kılıçdaroğlu, milletin karşısında daima darbecilerin yanında yer almıştır. Bu millet çok iyi bilir, şurada Kılıçdaroğlu'na Ardahan’da 10 tane kazı verseniz şurada mahalleye gidene kadar bir tanesini bile alıp sağlam götüremez. Biz bunların bir kazı bile güdemeyecek bu CHP zihniyetine bu ülkeyi, bu aziz milleti teslim etmeyiz ve teslim etmezsiniz" diye konuştu.

bakan-kilic;-terorun-dini-olmaz-(1).jpg

bakan-kilic;-terorun-dini-olmaz-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler