Bakan Kılıç’tan Kars Ziyareti!

Bakan Kılıç’tan Kars Ziyareti!

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri için Kars’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hasan Harakani Türbesini, Kars Valiliğini, AK Parti Kars İl Başkanlığını ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan Havuz’u ziyaret etti.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Bakan Kılıç’ı Kars Harakani Hava Limanı’nda, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gürsel Polat ve Emniyet Müdürü Faruk Karaduman karşıladı.

Bakan Çağatay karşılamanın ardından beraberindekiler ile birlikte Evliya Camisi Külliyesi içerisinde bulunan Ebul Hasan Harakani’nin türbesi ziyarette bulunarak dua etti. Daha sonrada Valilik Makamına geçene Bakan Çağatay Kılıç, şeref defterini imzaladıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunduktan sonra soruları cevaplandırdı.

Açıklamanın ardından Bakan Kılıç, bir gazetecinin kendisin geçtiğimiz yıl da Kars’a geldiği gün yılın ilk karının yağdığını ve Kars’a önceki günde bu yılın ilk karının yağdığını hatırlatması gülümsemelere neden oldu.

Daha sonra Bakan Kılıç’a mevsim koşullarının değişesi ve küresel ısınma nedeniyle kar yağışının azalması ve gecikmesi nedeniyle Sarıkamış’ta kayak sezonun kısa sürmesi Kars’ın kış turizmi için hayati önem taşıması hatırlatıldı. Bu nedenle Sarıkamış Kayak Merkezine suni kar tesislerinin yapılmasının önemi soruldu. Ayrıca kısa süren kar sezonunun yası sıra Sarıkamış’a spor takımlarının performans kampları için gelmelerinin alt zeminin oluşturulması da istendi.

Bakan Çağatay Kılıç, “Bugün Kars’a geliş sebebimiz Sarıkamış şehitlerini anma programıdır. Bu yıl 101’ncisi düzenlenen ve bu anlamda vatan millet uğuna şehit olmuş tüm ecdadımızı anmak amacıyla yarın gerçekleştireceğimiz yürüyüşe katılmak için buradayız. Tabi Türkiye’nin tüm illerinde bu sene yürüyüşler düzenleniyor. Gençlerimizin, vatandaşlarımızın, burada yaşanan fedakarlığı, yaşanan kahramanlığı hatırlamaları, bilmeleri gelecek nesillere bunu taşınması konusunda bu anlamdaki yapılan büyük bir vefa yürüyüşü olarak adlandırdığımız Sarıkamış yürüyüşü için buradayız.

Kars bunu her zaman farklı bir şekilde göstermiştir. Misafir perverliği ile şehrimizdeki yaşanmış olan kahramanlıkların milletimiz adına hatırlanması, bu noktalara ulaşmıştır. Bizde bu anlamda hükümet olarak gerçekten Kars’a ayrı bir değer verdiğimizi göstermek adına hem buradayız, hem de yaptığımız yatırımlar çerçevesinde de milletvekillerimizle olsun, yerel yönetimlerimizle olsun birliktelik içerisinde yürüttüğümüz çalışmalarla da Kars’ın ne kadara büyük anlam taşıdığını ortaya koymak için mücadele veriyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da Sarıkamış için düşüncelerinin ve gösterdikleri önemim tartışılmaz seviyede olduğunu hatırlatan Bakan Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın Kars’taki Sarıkamış’taki harekatla ilgili verdikleri önem bunun bir milli miras ve milli birlik ve beraberlik duygusunun en önemli göstergesi olmasını ortaya koyması açısından verdikleri önem hepimizin malumudur. Geçen yıl 100’ncü yıl anma programına yoğun katılım olmuştu. Rekor düzeyde katılım olmasının sebebi tabi yüzüncü yılın ayrı bir anlamı olmasından dolayıydı. 100’üncü yılda büyük katılım olmuştu gerçekten ve tüm Türkiye farklı bir ses getirmişti. İnşallah bu sende yapacağımız etkinlikler çerçevesinde tüm Türkiye’de tüm gençlerimizin, evlatlarımızın, vatandaşlarımızın burada yaşanan büyük fedakarlığı, milli mücadeleyi hatırlamalarını sağlamak istiyoruz. Tabi ülkemiz için milletimiz için şehit olmuş tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum rabbim onların şefaatine bizleri de nail eylesin gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

bakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(1).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(2).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(3).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(4).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(5).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(6).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(7).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(8).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(9).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(10).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(11).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(12).jpgbakan-kilic’tan-kars-ziyareti!-(13).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler