Bakan Özer, Kağızman’da fen lisesi açılışı yaptı

Bakan Özer, Kağızman’da fen lisesi açılışı yaptı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesinin açılışını yaptı.

Bir takım programlara katılmak üzere Kars’a gelen Bakan Özer, Kağızman’da yapımı tamamlanan Ahmet Arslan Fen Lisesinin açılışına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Bakan Özer, milletini seven bir gençlik istediklerini söyledi.

Özer, “Milletini seven, milletinin değerleriyle barışık, onları içselleştirmiş bir gençlik olmasını istiyoruz” dedi.

Antalya’nın Serik ilçesinde bir lisede gençlerin sınıfta Kur'an-ı Kerim'i top yerine kullanarak oyun oynamasını kınayan Bakan Özer, “Biz eğitim sisteminde böyle bir genç istemiyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Ve bunun çok istisnai bir durum olduğuna, olağanüstü bir durum olduğuna inanıyoruz. Bunun yaygın bir durum olmasını kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değil. Biz sadece kendi kutsal kitaplarımıza değil, diğer dinlerin kutsallarına da saygı duyan bir gençlik yetiştiriyoruz. İnşallah bu duygu, bu davranışlar tüm okullarımızda yaygınlaşacak. Tüm okullarımızı tek tek tüm yöneticilerimizle birlikte yeniden masaya yatıracağız. Ve geleceğin Türkiye’sinde yer alacak, devletiyle, milletiyle barışık bir gençliğin tüm okullarımızda yetişmesi için gece gündüz demeden çalışacağız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Ahmet Arslan Fen Lisesinin açılışı yapıldı. Açılışı yapılan okul Bakan Özer ve beraberindekiler tarafından gezildi.

Ahmet Arslan Fen Lisesinin açılışına Bakan Özer, Vali/Belediye Başkan VekiliTürker Öksüz, milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, protokol üyeleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

aw640513_02.jpgaw640513_03.jpgaw640513_04.jpgaw640513_05.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler