Bakan Özlü’den Kars’a 2 müjde!

Bakan Özlü’den Kars’a 2 müjde!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kars’a 2 müjde vererek, "Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Teknik Kolej projelerimizi Kars’ta hayata geçireceğiz.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

AK Parti Kars Siyaset Akademisinin 7. Ders programına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü daha sonra Kars Valiliğini ziyaret etti. Kars Valisi Rahmi Doğan’dan Kars hakkında brifing alan Bakan Özlü gazetecilere yaptığı açıklamasında Kars’a 2 müjde verdi.

Kars’a 200 Milyon TL’lik bir yatırım sözü olduğunu ve bu sözün arkasında olduğu dile getiren Bakan Özlü , “Bugün partimizin Siyaset Akademisi toplantısı için Kars’tayım. Geçen gelişimde değerli Bakanımız Ahmet Arslan beyle Kars’a sözlerimiz vardı, yaklaşık 200 Milyon TL’lik bir yatırım sözümüz vardı. Bunların tamamen arkasındayız, bunlar devam ediyor. Bir kısmı Avrupa Birliği projeleri ve Bakanlığımızın yürüttüğü Avrupa Birliği projeleri dediğimiz HİPA dediğimiz programlardı, bir kısmı Sanayi Sitesinin taşınmasıydı, yine OSB ile ilgili projelerdi.” dedi.

“Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Teknik Kolej projelerimizi Kars’ta hayata geçireceğiz.” Diyen Bakan Özlü “Bugünde sizlere iki yeni konu söyleyeceğim. Bizim Bakanlığımızın yürüttüğü projelerden Bilim ve Teknoloji Merkezleri projesi kapsamında Kars’a bir Bilim ve Teknoloji Merkezi kuracağız, ikincisi ise Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Teknik Kolejler kuruyoruz Türkiye’nin her tarafında, Kars’a da bir Teknik Kolej kuracağız. Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Teknik Kolej projelerimizi Kars’ta hayata geçireceğiz.” ifadesini kullandı.

Kars Organize Sanayi bölgesinin taşınması görüşmesinin de yapılacağını söyleyen Bakan Özlü,”Bugün aslında hem sayın Valimizle, Milletvekilimizle Kars’ta diğer konular özellikle taşınma konusunda yer bulma ve bulacağımız yere sitenin taşınması konusunu görüşeceğiz. Bugün burada olmaktan son derece memnunum.” diye konuştu.

Kars’ın geleceğinin çok parlak olduğunu kaydeden Bakan Özlü, “Yapacağımız sanayi yatırımları, açacağımız OSB’ler yine demiryolu hattı bakımından Kars’ın geleceği çok parlak.” dedi.

bakan-ozlu’den-kars’a-2-mujde!-(1).jpgbakan-ozlu’den-kars’a-2-mujde!-(2).jpgbakan-ozlu’den-kars’a-2-mujde!-(4).jpgbakan-ozlu’den-kars’a-2-mujde!-(3).jpgbakan-ozlu’den-kars’a-2-mujde!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler