Bakan Soylu birinci olacak kazı seçti

Bakan Soylu birinci olacak kazı seçti

Ankara Altınpark Fuar Alanında başlayan Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzenlenecek olan Kaz Güzellik Yarışmasında kendince birinci olacak olan kazı seçti.

Volkan KARABAĞ

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım'ın öncülüğünde tanıtım günleri başladı. Tanıtım günleri açılış programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu program sonrası Cumartesi günü yapılacak olan Kaz Güzellik Yarışmasındaki kazların bulunduğu yeri ziyaret etti.

Yarışmaya girecek kazlarla ilgilenen ve “Sen nasıl bir şeysin öyle, maşallah” diyen Bakan Soylu, kazların başını okşayarak sevdi. Tüm kazların güzel olduğunu kaydeden Bakan Soylu kendince 1 yaşındaki “Beyaz Çiçek” isimli kazı birinci olarak seçti.

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Söğütlü köyünden Ankara’ya gelen kaz üreticisi Yasin Apaydın, “Yöremizde kaşar, bal, yağ gibi yöresel ürünler bulunuyor. Tanıtım günlerinde de yöresel ürünler üzerine standımız var. Tanıtım günlerinde kaz yarışması da var. Bakanımız Süleyman Soylu kazların bulunduğu yere gelerek “Beyaz Çiçek” isimli kazımızı birinci seçti. Kaz yetiştiriciliğinde özellikle biz üretim yapalım, dışarıdan biz kaz almayalım istiyorum. Kaz, ekonomik anlamda da insanların geçimine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

bakan-soylu-birinci-olacak-kazi-secti-(1)-001.jpgbakan-soylu-birinci-olacak-kazi-secti-(2)-001.jpgbakan-soylu-birinci-olacak-kazi-secti-(3)-001.jpgbakan-soylu-birinci-olacak-kazi-secti-(4).jpgbakan-soylu-birinci-olacak-kazi-secti-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler