Bakan Soylu: Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek!

Bakan Soylu: Terörle Mücadelemiz Kararlılıkla Devam Edecek!

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonundaki toplantıda muhtarlara konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başta PKK olmak üzere, FETÖ ve diğer terör örgütlerine yönelik amansız mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte geldiği Kars’ta güvenlik toplantısı düzenledikten sonra köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Bakan Soylu Şırnak Kato Dağı’nda PKK’ya karşı 19 Nisan’da başlayan operasyonların 25’inci gününe kadar ele geçirilen silah ve mühimmatların akıllara durgunluk verdiğini söyledi.

Bölge PKK ile tüm mücadelenin tüm şiddetiyle devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, operasyonda ele geçilen silah ve mühimmatların acı bançosunu kalem kalem açıkladı. Ülke genelinde biryandan PKK’nın silahlı unsurları temizlenirken, hem terörle hem de terörizmle mücadele ettiklerini söyledi.

İki gün önce bölgeye gittiğini belirten Bakan Süleyman soylu: “Jandarmamız tarafından silahlı kuvvetlerimiz ile birlikte PKK’ya karşı Şırnak’ta Kato Dağında, 19 Nisan’da başlayan ve bugün 25’inci gününü dolduran operasyon yapmaktayız. Ben iki gün önce oradaydım. Bu operasyonda 25 adet mühimmat deposu ele geçirdik. 344 tanesi kalaşinkof olmak üzere 431adet silah ele geçirildi. 30 yıldır orada PKK ile mücadele eden komutanlarımız ve orayı karış karış biliyorlar ve bu güne kadar böylesini görmediklerini söylediler. 300 metre uzunluğunda bir mağara kazmışlar. Mağaradan aşağıya 10 metre derinliğinde merdivenle inilen bir mağara daha var. Onun altında da aynı büyülükte bir mağara daha var. PKK’lılar 2900 rakımda bu mağaraları yapıyorlar. Teröristlere ait bu mağaralarda, lav silahı, G.3 piyade tüfeği, roket, havan, dokça, kanas keskin nişancı tüfeğinin yanı sıra üç buçuk ton patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat var. Bu parlayıcıları yollara döşüyorlar veya bomba yüklü araçları patlatıyorlar. Ayrıca anti tank mayınları ve elektrikli fünyeleri var. TNT dinamitler var. 276 adet el bombası var. Sanki tüp bayisi açmışlar gibi 50 küçük 67 adet büyük tüp var. 41 bin 732 adet biksi mühimmatı var. 10 bin av tüfeği mühimmatı var. 382 adet roketatar mühimmatı var. Matkaplar, hiltiler, güneş panelleri, diz üstü bilgisayarlar var. Güneş panelleri, Hard diskler var. Tam 17 ton gıda maddesi mağarada mevcut. 4 bin 500 metre kumaş var. Bir de bunların parasal değerlerini düşünün. Çok ilginç bir şeyle karşılaştım ve şarjör kütüklükleri ele geçirilmiş ve hiç birinin üzerinde en ufak bir nem yok. Ve hepsi sanki yeni gelmiş gibi duruyor. İşte bunlar PKK ile nasıl bir mücadele yürüttüğümüzü ortaya koymaktadır. Asıl önemli olan tüm bu ele geçirilen silah mühimmatların hepsinin yeni olmasıdır. Ayrıca Namaz Dağlarının karşısında da operasyonlar sürmektedir. Orada F 16 füzesi ele geçirildi. Her kes bilsin ki nasıl bir mücadele içerisindeyiz.”dedi.  

FETÖ terör örgütü gibi darbe yapmak isteyenlere de Kars’tan en ağır göndermede bulunan Bakan Soylu, “Kars’ta altını çizerek söylüyorum. Bir daha bu ülkede darbeyi aklından dahi geçiren her kim olursa olsun, 15 Temmuz gecesinin rahmetle arar” dedi.

Konuşmasında halen 15 Temmuz darbe girişimini atlatmaya çalıştıklarını da söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Bu konuda milletin ve güvenlik kuvvetlerinin kararlılığı devam ediyor. Bu kadar ve açık ve net bir şekilde söylüyorum. Her kim olursa olsun ne şekilde akılından bir şey geçirmeye çalışırsa çalışsın bu milletin geleceği adına, bu toprakların ve devletin bekası adına hiç acımadan gereğini ortaya koyarız. Bu konuda hiçbir kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Bizi kendi gücümüzün ve kuvvetimizin ne olduğunu iyi biliyoruz. Bu milletin 15 Temmuz’da gösterdiği kararlılığın nasıl bir sonuç ortaya koyduğunu hep birlikte gördük ve anladık. Tedbirlerimizi en üst noktada aldık ve gereğini kararlılıkla yapmaya devem edeceğiz. Bu hainler Devletin tüm kademelerinden teker teker temizlenmektedir. Belki de bu mücadelede hepimiz yüzde ellinin altındayız. FETÖ’nün para ve sermaye kaynaklarlı olmak üzere devletimiz bu konuda adımlarını atmakta ve bu varlıklarının tamamına el koyma iradesini gerçekleştirmektedir. Devletin FETÖ ile top yekun bir mücadelesi vardır. Karşımızda öyle sinsi, öyle karanlıkta bir büyük yapı var ki bunlara karşı gerçek bir çözüm getirmek ebetteki bizim sorumluluğumuzdur. “şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler