Bakan Topçu: AB'de Dolaşan 650 Terörist Teslim Edilmeli

Bakan Topçu: AB'de Dolaşan 650 Terörist Teslim Edilmeli

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI YALÇIN TOPÇU: "BİZE DOST OLDUKLARINI SÖYLEYENLER KUCAKLARINDA BESLEDİKLERİ TERÖRİSTLERİ TESLİM ETSİN"

Kars’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, geçen günlerde Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen polis memuru Olgun Kurbanoğlu’nun evini ziyaret ederek yakınlarına başsağlığı diledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, şehit polis Olgun Kurbanoğlu’nun Susuz ilçesinin Çamçavuş köyündeki evine Vali Günay Özdemir ile birlikte gelerek yakınlarına başsağlığı diledi. Bir süre şehidin eşi Asuman Kurbanoğlu ile sohbet eden Topçu, devletin kendilerinin yanında olduğunu belirtti.

Bakan Topçu, terörle mücadelenin devlet ve millet olduğu gibi aynı zamanda basın medyamız, bunun yanında toplumun bütün kesimi ile ilgili bir hadise olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, şu an karşımızda Türkiye Cumhuriyeti devletinin karşısında sadece bölücü terör örgütü olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"Çanakkale’de karşımızda olanların bir tamamı bugün terör örgütünün arkasındadır. Savaşımız bununla. Onun için hepimiz bu savaşta şehitlerimizin hürmetine üstümüze düşen sorumluluğun gereğini göstereceğiz. Bölücü terör örgütüyle hep beraber birlikte mücadele edeceğiz. Ben inşallah iman ediyor ve inanıyorum ki biz milletçe şehitlerimizin şefaatine nail olacağız. Çünkü vakarlıyız, gururluyuz, milletimiz için, medeniyet coğrafyamız için def etmeye milletçe kararlıyız.”

"BİZİM KAVGAMIZ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ VE ONUN ARKASINDAKİ KÜRESEL GÜÇLERLE"

"Şehidimizin eşinin söylediklerini duydunuz, abilerinin, kardeşlerinin söylediklerini duydunuz" diyen Topçu, Kürdün, Türkmenin, Çerkezin, Lazın, Arabın, Arnavutun düşmanının bölücü terör örgütü olduğunu söyledi.

Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni, Arap bunların hepsinin bin yıldır olduğu gibi bir, beraber ve kardeş olduğunu anlatan Topçu, şöyle konuştu: "Bizim savaşımız, Kürdün, Türkmenin, Terekemenin, Azerinin, Çerkezin kim kendisini nasıl ifade ediyorsa bir tek düşmanı vardır. Bölücü terör örgütü ve onun arkasındaki küresel güçler. Bizim kavgamız onlarladır. Devlet güçlüdür, Allah’ın izniyle buralarda biz deriz ya ‘tekne kazır gibi’ tekne kazır gibi inşallah terörün kökü kazınacak.”

“ŞEHİTLERİ OLMAYAN TOPRAK VATAN OLAMAZ”

Terör örgütünün dış bağlantılarının kesileceğini ifade eden Yalçın Topçu, şunları söyledi:

“Yani bizim yüzümüze dost olduğunu söyleyenler artık Türkiye’nin dostluğunu istiyorlar ise kendileri de kucaklarında besledikleri ilk etapta o Avrupa Birliğinde serbest dolaşan 650’ye yakın bölücü terör örgütü mensubunu teslim etmeliler ki biz dostluklarını bilelim. Yoksa Türkiye’nin de sabrı tükenmektedir. Biz artık dostlarımız ve düşmanlarımızı yeniden gözden geçirmek durumundayız. Türkiye’nin dostluğu önemlidir. Umarım dostlarımız bu dostluğu kaybetmez. Biz terör ile mücadele verirken Avrupalı dostlarımız, batılı dostlarımız yanımızda olur. Bu çerçevede son olarak bunu söylemek istiyorum. Evet şühedası olmayan toprak vatan olamaz.”

Bakan Yalçın Topçu ve beraberindekiler, şehit Olgun Kurbanoğlu için kurulan taziye çadırında fatiha okudu. 

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kars’ta sırasıyla valilik, belediye başkanlığı, İl Jandarma Alay Komutanlığı, emniyet müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ziyaretler gerçekleştirdi.
Yalçın Topçu, daha sonra Ardahan’a gitti.

Önceki ve Sonraki Haberler