Bakan Ünal Kars'ın Pilot İl Seçildiğini Açıkladı

Bakan Ünal Kars'ın Pilot İl Seçildiğini Açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kars'ında aralarında bulunduğu pilot iller seçerek şehirlerin tarihi dokusunun korunması, kültürel mirasın korunması, sosyal dokunun korunması gibi sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile toplantı yapmak üzere Diyarbakır’a giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

“DEVLET BUGÜN ŞEFKAT ELİ İLE BURADA”

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal şehirlerin tarihi dokusunun korunması, kültürel mirasın korunması, sosyal dokunun korunması gibi sorumluluklarının olduğunu söyledi. Bakan Ünal, şöyle devam etti:

“Bizim  Kars, Edirne İznik, Bursa, Diyarbakır gibi seçtiğimiz pilot illerde yürüteceğimizi daha önce belirttiğimiz bir proje. Eğer şehrin hafızasını ve kimliğini korumazsanız bu defa şehir kültür ve sanat üretmiyor ve taşralaşıyor. Diyarbakır gibi, geçmişte birçok kültür insanını sanatçıyı yetiştirmiş şehrin yeniden ihtişamlı günlerine dönmesi, hafızasını kültürel mirasını kimliğini ve 5 bin yıllık geçmişini yeniden ihya etmesi, kültür ve sanat üretmesi bu anlamda çok önemli. Geçtiğimiz 13 yıl içinde Diyarbakır’ımızda birçok tarihi doku ihya edildi. Kültür insan şehir, bir takım ideolojik angajmanlara kurban edilemez. Bizim varoluşumuzu oluşturan bu temel dinamikler birilerinin siyasi angajmanlarına da kurban edilemez. Hele hele 40 yıldan beri dağda kalbi ve kafası taşlaşmış ve betonlaşmış birilerinin terör bağımlılarının talimatları ile artık insanların yaşam alanları, özgürlük alanları insanların toplumsal talepleri engellenemez. Eğer siz şehirlere tonlarca bomba yerleştirip el yapımı bombalarla şehirleri tahrip edip sonra da kalkıp devlete ve güvenlik güçlerine, güvenliği sağlamakla sorumlu birilerine söz söyleme hakkına sahip olamazsınız. Devlet milletin ta kendisidir. Devlet bugün şefkat eli ile burada. Herhangi bir şekilde birileri engellemeye kalkışsalar da ideolojik angajmanları ile hareket etseler de birileri talimatla hareket etseler de yalanı ve iftirayı ısrarla bir propaganda biçimine dönüştürseler de biz Diyarbakir’den vazgeçmeyiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler