Bakan Veysel Eroğlu ve Ahmet Arslan Kağızman’da 9 Dev Tesisin Temelini Attı

Bakan Veysel Eroğlu ve Ahmet Arslan Kağızman’da 9 Dev Tesisin Temelini Attı

Bakan Eroğlu, temeli atılan tesislerin Kağızman’ın kurtuluş günü olan 1 Ekim 2019 tarihinde faaliyete geçirileceğinin müjdesini verdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ın Kağızman ilçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından inşa edilecek 231 milyon lira yatırım bedeli olan 9 adet tesisin temelini attı.

Bakan Eroğlu, temeli atılan tesislerin Kağızman’ın kurtuluş günü olan 1 Ekim 2019 tarihinde faaliyete geçirileceğinin müjdesini verdi.

Bakan Eroğlu ve Arslan, Kağızman ilçesinde gerçekleştirilen töreninde; Kağızman Barajı, Kars Barajı Sulaması 1. Kısım, Arpaçay Köçköy Barajı, Aras Nehri ve Yan Dereler 1. Gurup Taşkın ve Rusubat Kontrolü, Kars Merkez Bayrampaşa Bülbül Deresi Taşkın Koruma Tesilleri, Kars Merkez Köyleri ve Akyaka İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi, Kars Merkez Ağadeve Köyü Taşkın Koruma İnşaatı ve Kars Merkez Dikme Köyü Yanıkçayır tesislerinin temelini birlikteattılar.

Törende ayrıca Orman Genel Müdürlüğü tarafından müteferrik tesisler olan orman yolları, orman yolları bakım ve onarımı, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarının da temelleri atıldı. 2 adedi baraj, 1 adet sulama tesisi, 5 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adet müteferrik OGM tesisi, 2019 yılının 1 Ekim günü yani Kağızman’ın kurtuluş yıldönümünde faaliyete geçirilecek.

Öte yandan 231 Milyon TL’ye mal olacak tesislerde 26 Milyon metreküp su biriktirilecek. 91 bin dekar arazi sulu tarıma açılacak. Yıllık 2, 84 hm3 metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. İl merkezi 2 ilçe ve 23 yerleşim yeri taşkından korunacak.

Temel atma törenine Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Orman Genel Müdürü Murat Acu, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Çiçek, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

bakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(1).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(3).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(4).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(2).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(14).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(15).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(10).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(6).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(9).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(13).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(8).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(12).jpgbakan-veysel-eroglu-ve-ahmet-arslan-kagizman’da-9-dev-tesisin-temelini-atti-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler