Bakan Yazıcı'dan Kars Karadenizliler Derneği'ne Ziyaret!

Bakan Yazıcı'dan Kars Karadenizliler Derneği'ne Ziyaret!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ardahan ziyareti sonrasında geldiği Kars'ta ayağının tozuyla Karadenizliler Derneğini ziyaret etti.

Bakan Yazıcı'dan Kars Karadenizliler Derneği'ne Ziyaret!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ardahan ziyareti sonrasında geldiği Kars’ta ayağının tozuyla Karadenizliler Derneğini ziyaret etti.

Bakan Yazıcı burada tulum eşliğinde horon tepti, derneği üye olup 1000 TL bağış yaptı. Birlik ve beraberlin önemine vurgu yaptığı konuşmasında 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü de dile getirip, “Öte yanda da 10 ayı aşkın süredir hudutlarımızdan, bu coğrafyanın değişik yerlerinden şehit cenazelerinin olmayışı da bir anlam, bir değer ifade etmesi lazım” dedi.

Bakan Yazıcı’yı dernek ziyaretinde Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, SKM Başkanı Şahin Aydın, Karadenizliler Dernek Başkanı Nemci Kocaoğlu ve dernek üyeleri tulum eşliğinde karşıladı.

Derneğe girişinde üyelerle tek tek tokalaşan Bakan Yazıcı, dernek üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi, Karsspor atkısı taktı, derneğe üye kaydı oldu ve formu doldurarak imzaladı. Derneğe üye aidatı olarak da 100 TL bağışta bulunan Bakan Yazıcı, paraları cebinden çıkardığında çekim yapan gazetecilere ‘Bakma bakiyim’ esprisi yaparak sırtını kameralara dönerek yüzlükleri saydı.

Karadenizliler Dernek Başkanı Nemci Kocaoğlu’nun dernek faaliyetlerini içeren konuşmasının ardından bir konuşma yapan Bakan Yazıcı, bu tür derneklerin faaliyetleriyle kültürlerin kaynaştığına dikkat çekti.

76 MİLYON İNSANIN KARDEŞLİĞİ BİZİM EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZDİR

Kardeşliğe vurgu yapan Bakan Yazıcı, “Bizim kardeşliğimi bu zenginlikler, bu değerler güçlendiriyor. Dolayısıyla Türkiye büyük bir devlet, güzel bir ülke. 76 milyon insanın kardeşliği bizim en büyük zenginliğimizdir. Elbette ki ülkemizin ekonomik performansı büyük. Dış ticaretimiz 403 milyar dolar. Her geçen yıl bunu büyütüyoruz. Hizmetleri, projeleri güçlendirmek, daha kaliteli hizmet sunmak için ekonomik kaynağa ihtiyaç var. Kaynak üretecekseniz, onu hizmete dönüştüreceksiniz, kaynak üreteceksiniz ki Bakü-Tiflis-Kars demiryolunu yapasınız, kaynak üreteceksiniz ki 150 yılın hayali Marmaray’ı yapacaksınız, kaynak üreteceksiniz ki Ankara-Kars demiryolunu yapasınız, hızlı tren, kaynak üreteceksiniz ki kapıları modernize edesiniz.” dedi.

BİZ HEP MİLLETİN OLDUĞU YERDE DURDUK

Türkiye’nin bütün sorunlarının Cumhuriyet Hükümetinin gündeminde olduğunu da belirten Bakan Yazıcı, “Yerelde Türkiye siyasetinde, siyasi yelpazede ve hatta siyaset biliminin teorisi de böyledir, pratiği de öyledir. Partiler yelpazede değişik alanlarda yürüyüş sergiler, öncelikleri vardır. Öncelikler kendi kimlikleriyle alakalıdır, işte sol partidir, sağ partidir. Biz hep milletin olduğu yerde durduk. Türk milletinin olduğu yerde durduk. Ve Türk milleti de bir ırk tanımı değil, bütünün ismi, 76 milyonun ismidir. Hep böyle baktık, böyle yürüdük ve 36 milyar dolar ihracatı olan Türkiye’yi 152 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline getirdik.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SERMAYESİ 76 MİLYONUN KARDEŞLİĞİDİR

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın risk yüklenerek sorunları çözme noktasında gayreti elden bırakmadığını ifade eden Yazıcı, “Bizim ekonomik büyüklüğün ötesinde Türkiye’nin en büyük sermayesi 76 milyonun kardeşliğidir. Bu konuda da gerçekten Cumhuriyet hükümetinin ve özellikle Başbakanımızın ne kadar kararlı, risk yüklenerek bu sorunu çözme noktasında gayretli olduğunu ve bu konudaki samimiyetini bilmenizi hassen rica ediyorum.” şeklinde konuştu.

BEN, BERKİN’İN ÖLÜMÜNE ÜZÜLMEYEN BİR FERT DÜŞÜNEMİYORUM.

Gezi Parkı gösterileri sırasında ekmek almaya gittiği sırada başından biber gazı fişeğiyle vurulan, 269 gün süren yaşam mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybeden ve önceki gün toprağa verilen Berkin Elvan’a duyduğu üzüntüyü dile getiren Yazıcı şöyle konuştu:

“Berkin’in Terörist unsurlar tarafından şehit edilmemiş insanlarımız, bizim mutluluğumuz olması lazım. Elbette ki önceki gün defnedilen Berkin’in ölümü hepimizi üzmüştür, üzer, üzüyor. Ben o çocuğun ölümüne üzülmeyen bir fert düşünemiyorum. Ama öte yanda da 10 ayı aşkın süredir hudutlarımızdan, bu coğrafyanın değişik yerlerinden şehit cenazelerinin olmayışı da bir anlam, bir değer ifade etmesi lazım. Global bakalım olaylara, lokal bakmayalım. Bir olaya kapaklanır bakar başka bir şey görmezsek yanlış yapma ihtimalimiz artar. Ama olup bitenleri geniş perspektifte bakar birlikte harmanlarsak, bir sepet içerisinde bunları değerlendirirsek eminim ki daha sağlıklı karar vermiş oluruz.” dedi.

Başkan Kocaoğlu ise; 2010 yılında kurulan derneğimizin amacı ayrım gözetmeden eğitim, kültür, sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmek,kars ilimizin sosyal ve ekonomik düzeyini yükseltmek, kültürel değerlerini ve değerlerimizin korunmasına tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmak, birlik ve beraberliğimize katkı sunmaktır.

Derneğimiz kültürel çalışmalar yanında yaşadığımız şehre sosyal sorumluluk bilincinden hareketle gelişmesine büyümesine tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmaktadır.Kars ilimiz tarihi ve kültürel anlamda çok zengin bir kentimizdir.Bizler kendi vizyonumuzu belirlerken Kars ilimizinde bir vizyonu olması gerektiğini düşündük.Bu çerçevede Harakani Hazretlerinin burada olması sebebiyle Kars ın Konya olduğunu,Kafkas üniversitesinin misyonu ve bölgeye hitap etmesinden dolayı Kars ın Kafkasya olduğunu, Allahu ekber dağlarında doksan bin şehidimizden dolayı Çanakkale olduğunu,Sarıkamış kayak merkezinden dolayı Uludağ yani Bursa olduğunu,anadoluya ilk giriş kapısının Karsta olduğunu kısaca Kars ilimizin Türkiye olduğunu vurgulamak istedik.Masa üzerindeki kitapçıklarda görüldüğü gibi bunların tanıtımını inşallah önümüzdeki ayda Karadeniz bölgesinde yapmış olacağız. Bu tanıtımdaki amacımız Kars ilimizin sosyal ve ekonomik düzeyine katkı sağlamak olduğu kadar karadenizden buraya gelecek olan hemşerilerimize ve öğrencilerimize rehber olmaktır.Bu tanıtım projemizde bizlere destek olan ve teşvik eden başta sayın valimiz Eyüp Tepe ye sayın belediye başkanımız Nevzat Bozkuş a sayın kafkas üniversitesi rektörümüz Prof.Dr.Sami Özcan a Hasan harakani vakfı başkanı Sayın Yavuz Uzgur hocamıza derneğimiz adına teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

 

Rize Valisi Nurullah Çakır, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Kars Eski Milletvekili dr. Selahattin Beyribey, Karadenizli İl Müftüsü Mehmet Genç’in de hazır bulunduğu ziyaretin ardından denek binasının bahçesine çıkan Bakan Yazıcı, beraberindekilerle birlikte tulum eşliğinde halay çekti.  

Bakan yazıcı, bu sabah saatlerinde gezi ve incelemelerde bulunmak, açılışlara katılmak üzere Iğdır’a geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler